Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31
Vot tu gluži kā mana sieva - sapelējušas desas un sieri, kā arī vecs alkohols vai labāk sarūgusi vīnogu sula. Gliemežus vēl neēd, bet uz viņas rūpīgi izraudzītajām olīvēm ledusskapī, es arī nepretendēju. Esmu baurs, no bauriem un neveidoju konkurenci cilvēkiem, ar izsmalcinātu gaumi :D Tupeņi, cūkgaļa un skābi kāposti. Fsjo! :DDDD Labi, atzīšos, kad dzīvoju laukos un mums bija govis, es regulāri patērēju uzturā vecu pienu :DDD
daddy_j [27.02.23]: Bujabēzi ik pa brīdim uztaisu, bet pa dārgo tas "Marseļas nabago zvejnieku" ēdiens sanāk - saldētas jūras veltes biezumiem, pudele baltvīna, fenhelis, tomāti... sīkzivis pa 1 eur/gab (pašizmaksa) nemaz nerēķinot :)
es vairāk priekšroku dodu tom kha zupiņai, par bāzīti tiek izmantots zandarta buljoniņš:)
Sven, diezgan liels bibliogrāfisks retums.
Kātlis Ludvigs Opics "Mans ģenerālis". Latvijas valsts izdevniecība, Rīga 1964.
Pirmajā iekšlapā zem virsraksta iedrukāts "Štāba feldfēbeļa nedisciplinēts ziņojums"
andreiko [27.02.23]: Man uz galda ir grāmata. Tajā melns uz balta iedrukāts: "Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu."
tā cita gaume, es vairāk par to ka citam patīk māte, citam meita
Man uz galda ir grāmata. Tajā melns uz balta iedrukāts: "Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu."
PS. šodien pusdienās bija bebrs. Dēls nomedīja.
Bujabēzi ik pa brīdim uztaisu, bet pa dārgo tas "Marseļas nabago zvejnieku" ēdiens sanāk - saldētas jūras veltes biezumiem, pudele baltvīna, fenhelis, tomāti... sīkzivis pa 1 eur/gab (pašizmaksa) nemaz nerēķinot :)
usis [27.02.23]: Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31
šķiet bujabēzi no sikzivju biezputras ar nesmādeji :)
vot saakumaa taas siikzivis jāsaķer:) neķeras maitas viņas...
daddy_j [27.02.23]: Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
gaumes lieta tas viss
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31
šķiet bujabēzi no sikzivju biezputras ar nesmādeji :)
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
Domaataajs [27.02.23]: Samals tos circeņus un tarakānus pulverī, nosauks par olbaltumvielu masu, piebērs maizei u.c produktiem, apēdīsiet un nemanīsiet.
A varbūt, ka jau ēdam.
Tieši tā, lai izbaro tos kukaiņus lopiem un mājdzīvniekiem, bet lopiņu arī žēl. Tas viss aiz barības trūkuma pasaulē. Ubagiem un trešo valstu iedzīvotājiem nāksies ēst sintētisko, modificēto gaļu un barību. Cenas liecina, ka daļai aborigēnu nāksies pāriet uz citām dzīves kvalitātēm. Izskatās karš procesu paātrinās. Patreiz tāds klusums sabiedrībā.
andreiko [27.02.23]: Jo blakus turpat netālu atradās kāpuru ferma...
Kur, rūpnieciski ražojot, viņus liek?
Ai, man par to pauris nesāp. Drīzāk būtu jāsāp dāmām mamzelēm. Jo dārgāko smaržu radīšanai tiek izmantoti arī tādi fermenti kā suņa kakas...
nu teiksim kopi luwak man negaršoja, daudzi baigi izslavēja. laikam pārāk izlepis esmu:)
Vispār jau tos kukainīšus, tārpus un gliemežus nebaro kādu laiku pirms pagatavo. Tā kā kaku tur nav. Dzīvniekiem/putniem jau arī pārstāj dod antibiotikas un medikamentus x laiku pirms kaušanas. Tur gan bik paliek no visa tāpat.
Jo blakus turpat netālu atradās kāpuru ferma...
Kur, rūpnieciski ražojot, viņus liek?
Ai, man par to pauris nesāp. Drīzāk būtu jāsāp dāmām mamzelēm. Jo dārgāko smaržu radīšanai tiek izmantoti arī tādi fermenti kā suņa kakas...
Protams. Man čomi katru gadu reiz brauca uz Ebro. Vai ziniet, cik toreiz Spānijā maksāja oparišs (zilās sūdu mušas bērns)? Seši eiro litrā... :)
Samals tos circeņus un tarakānus pulverī, nosauks par olbaltumvielu masu, piebērs maizei u.c produktiem, apēdīsiet un nemanīsiet.
A varbūt, ka jau ēdam.
Jūs var ěst, ko vēlaties, bet es Baltijas ķilavas sālījumā kā zaceni ar Russian vodka tomēr izķidāju. Ēdiet manis pēc arī gliemežus, skorpions, zirnekļus, un tml. mēslus, ja tas dara jūsu maciņu biezãku. 1.brīvvalsts latvietim atzīti atkritumi un kaitēkļi nebij jāěd.
Jebkuram maziņam arābam, āfrikānim vai malajietim cepts tarakāns vienmēr būs garšīgāks par sauju ar "Serenādēm". Nu, kad nav ko rīt, tad arī zirneklītis ir ēdamais produkts.:(((
andreiko, 27.februāris 2023, 12:52
Serenādēs arī šad tad tārpiņi mīt :)