atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Brekši

copnix 17.06.10
Gribēju uzjautāt,kādas vēl ira pārtikas krāsvielas kuras ir pieejamas kautkādā veikalā piemeeram maxima vai rimi vai sky,vai veel kaada cita.Man šeit ieteica kurkumu,viņš ir diezgan labs,bet taipat laikaa viņu vaig diezgan daudz lai iekraasotu bariibu uz 1.5kg viena paciņa kurkuma un tā...kautkas dzeltenīgs ira. Kautkas sarkanīgs nav veičos pieejams? Ja man dikti vajadzētu īstās pārtikas krāsvielas,tad es netā atrastu veikala adresi,bet es gribu uszinaat varbuut ir alternatiivas kuras arii neslikti iekraaso bariibu.
copnix 17.06.10
kola...labu mantu (govs pļekas) nedrīkst bojāt :D
gulbis37...nu ko tu uzreiz sienies klāt,labāk ieber šnabi =D
janchuks 16.06.10
Paņemu grūbas katlā uzvāru uz lēnas uguns, ik pa reizei pielejot ūdeni, jo zināms, ka ūdens lēnām pazūd. Kad grūbas ir izvārijušās, paņem ieber zivju barību. (es Salmo parsti beru), tad samaisa kārtīgi un uzliek vāku lai vēl mazliet pavārās (3 min) pēc tam es paņemu ķiploku (saspiežu, lai sula iztek uzgrūbām), paņemu medu, kādu ēdamkaroti pielieku un vēl kādas kukurūzas putraimus.
Tad to visu samaisu un paturu katlā kādas 20 min. un rezultātā sanāk grūbas, kas smaržo pēc barības un ir jūtama ķiploka smaka, kā arī medus :)
Esmu vilcis daudz brekšu. Svarā no 700g līdz 1kg, arī raudām labi patīk,
Ne asakas
gulbis37 16.06.10
copnix,koriandru jau nu tochno nevar pieliet varda tieshaa noziimee:))
kola 16.06.10
Izklausās garšīgi! It īpaši, ja šito odziņu uzliek govs pļeckai pa virsu :DDDD
copnix 16.06.10
atklāšu Jums savu grūbu recepti,breksis vnk abažait viņas. Panjem grūbas un izplaucē :D daudzi zina kā to dara...termosaa ieber nedaudz grūbas,tā,lai tikai aizsedz termosa "dibenu",tad ielej verdošu ūdeni,gandrīz pilnu termosu,kādi 4-3cm atstāj brīvu.Pēc ~2-2.5h njemam ārā,izkāšam sietiņā,tā lai būtu pēc iespējas mazāk mitruma. "Tagad stāstīšu pašu to vajadzīgāko lai no tām grūbām iznāktu mega grūbas =)" Pēc izvēles paņem mannā putraimus,es parasti pusi krūzes ieberu mannā un tad pieberu klāt kanēli tējkaroti.Cukuru arī tējkaroti,medu pusi tējkarotes,vaniļas cukuru vienu tējkaroti un tad visu rūpīgi samaisa.Masai jāiznāk kā smilts nedaudz mitra pēc vizuālā,jo kad ieliek medu viņš gabaliem ir ja sacukurots,maisot panāk tādu viendabīgu masu irstošs.Tad ņem šo te pagatavoto brīnumu un apber grūbas,pamaisa grūbas un paber vēl.Tad liekam traukā ar vāku un gatavs. :) Breksis ir kā bite uz medu :) Trofeja uz šito ēsmu šogad man ir breksis 960g smukulītis tāds =D nu lūk,padalījos.Es zinuka daudzas citas ir grūbu receptes,bet te ir mana personīgā.Citreiz aromam leju klāt koriandru un sakratu grūbas trauciņā.
kaats 14.06.10
sīko atsijāšana- pareizas vietas izvēle
ARCHA 14.06.10
Salmo melase 0,5 l ap 2 LVL, kā kurā veikalā
mirtins 14.06.10
Sīko atsijāšana ir mīts. Nav tādas barības, kas atsijā sīkās zivis. Ir barības, kas pievilina lielās un tā ir visa atsķirība. Ja pienāk lielā zivs, tad mazā paiet mazliet nost. Ja lielā zivs nepienāk, mazā stāvēs uz barību vienalga... Man jau šķiet, ka vienīgais, kas varētu mazliet mazās zivis atvairīt ir uz zivju miltiem bāzētās... taču neesmu pārliecināts. Barojot ar kombikormu breksi, ķēru arī sīkos pļindrakus.

Melase patīk lielam breksim, bet tā patīk arī mazam. Tā nav panaceja pret sīkām zivīm.
Bebrs 14.06.10
Meklē kur pārdod lopbarību, kad es pirku 20 L traukā man liekas sanāca zem 20 sant litrā
kur to melasi nopirkt un cik tas maksā?
madball 13.06.10
Saujaucu līdzīgi, kā ARCHA jau rakstīja. 100 ml Melase ar 500 ml ūdens. Mitrinu, protams, pakāpeniski, lai iegūtu vajadzīgo barības konsistenci. Uzdodot jautājumu neprecīzi izteicos. Vēlējos jautāt tieši par melases/ūdens proporciju.

Vēl viens jautājums. Cik lieli ir tie "sīkumi", kuri tiek atsijāti lietojot melasi? 10 cm breksēni ir "sīkums", kuram tur nevajadzēja būt, vai tas ir normas robežās, ka tie tur vēl grozās ap barības galdu?
marceloo 13.06.10
un starp hesu un ogri???
kaats 13.06.10
krjučok, man gan karpveidīgai vēl labāka "ņamma"

melase = 1L uz 8kg sauso barību
0.5L uz 4kg
0.25L uz 2kg
0.125L uz 1kg sauso barību

kādi vāciņi..., kādi pilieni..., tad labāk neķēzīt mantu
kaats 13.06.10
...Saimniek, gatavs
aakkis 13.06.10
Varat liet melasi kādās attiecībās patīk,bet es tomēr palieku karpveidīgajām pie sava pārbaudītā brūnā pulvera-kanēli!
copnix 12.06.10
breksis 13: paldies...vismaz atbildeeja...sanaak ka cerība ir kautkur kautko samekleet :)
ARCHA 12.06.10
Madball
Es jaucu 100 g. sīrupu ar 400 g. ūdenu to pievieno uz 2 kg. barības ( bet ne visu uzreiz, mitrini pakāpeniski). Likās ok, brekši arī copēja :)
brexis13 12.06.10
copnix...
beidz dirst man virsū...D.D.D....
brexis ir tas pats plaudis.../ es ta zinu /...
p.s./klusiņām /...-nesaki - IRA ,
....-saki - IR ....
nekā pers. .......ne asakas....
Bebrs 12.06.10
Tas ir tā - lai "vizbulītes" paliek. Gribi?:)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs