atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

bums 19.07.10
Kungi smadzenēm ir jābūt šādā karstā laikā TIKAI visas marinēšanas veic ar ledus skapja palīdzību.Pat zivis voblai lieku tuzlukā /sālsūdenī /ledus skapī.Tās kuras jau ir iesālījušās lieku celefāna maisiņos un lieku saldētavā -18 Pēc tam pēc vajadzības ņemu ārā un žāvēju.Vobla iznāk svaiga un nesarūsējusi /sarkani vēderi/ parasti pārturētai zivij.Visām šīm izdarībām man ir iegādāti liels ledusskapis un Siemens aukstum kamera ,kurā varu ielikt puscūci un vēl šo to.Loģiski ka visu šis izdarībām nelietoju ģimenes pārtikas uzglabāšanai paredzētos agregātus,jo savādāk mani ar visām zivīm no mājgrāmatas izrakstīs visai naski.
bums 19.07.10
Asarus ap 300 gr neķidāju un galvas nost negriežu Vienīgais ar lielu medicinas šprici iešpricēju koncentrētu sālsūdeni -adatu iedurot starp krūšu spurām.Zivs iznāk sulīga un vajadzīgajā sāls konsistencē.Pēc kūpināšanas viss vēdera saturs ir sarāvies mazā čupiņā .Tīrot zivi pirms ēšanas tas tiek izmests -kaķiem.:DDD
bums 19.07.10
Broilera cāļus es neņemu-vistas.
bums 19.07.10
bums 19.07.10
kaats 19.07.10
Man liekas..., Bums vainīgs!

nu kurš marinē siltumā
Wiking 19.07.10
Par ilgu marinēts! Etiķis sašķeļ šķiedras un sausina gaļu. Ar 16 stundām pietiek.
Bebrs 19.07.10
Gaļa siltumā ātri bojās. Es pēdējās zivis kad iesālīju tās turēju leduskapī.
Boroda 19.07.10
No ceturtd. līdz svētdienai.:)) Šitajā karstumā:)) Gan jau tas pagrabs ar nebij pārāk auksts.
V.S.O.P. 19.07.10
Vai neglabāji siltumā? Tomēr ir nešpetni karsts laiks. Mes parasti marinējam ledusskapī. Pavasarī un rudenī - tad garāžā. Šķiet drošāk.

Manuprāt vistas tomēr ir jākūpina ap 130-150 grādiem. Gaļa paliek gaļa. Tā kā iebūvētie termometri mēdz būt ļoti dažādās vietās, tad bieži vien kas der kā recepte vienam var nederēt citam.
spura 19.07.10
Pirmo reizi sačakarēju vistas...bļ.....

Jautājums zinošākiem- kāda iemesla pēc varētu sabojāt kūpinatas vistas, kas pēc nokūpināšanas vispār nav ēdamas, garšo pēc riktīgi vecām....

varbūt tomēr karstums vainīgs, jo vistas pirku riktīgi svaigas ceturtdien.
Pirmo reizi pamēģināju pēc buma receptes.
Trēsdien uzvārīju marinādi, esenci nedabūju, bet uz trijām vistām uzliku divas pudelītes 9% etiķi, nu ta kā autors iesaka bik stiprāk un bik sāļāk kā gribētos, ceturtdien nopirku broilerus un zem sloga ieliku vistas marinādē un uz nakti atstāju virtuvē, nākošā dienā noņemu slogu samainu vistas vietām un prom uz pagrabu, kur ir vēsāks kā iekšā, un tad svētdien kūpināju aptuveni trīs stundas ap 70-80 grādos.
Nu vēl viena iespēja, ka sākumā kad ieliku vistas, es uz kādu pusstundu atstāju dāmas atbildīgās par temp. jo bija steidzami jāizbrauc nu un šīs kad sākās lietus bik nolaida temp uz kādi 40-50 moš tas varētu būt?

Ko jūs sakat? Vai par ilgu noturēts siltā telpā ( nu it kā marinādei vajadzētu palīdzēt) vai sākuma procesā tā liktenīgā pusstunda ar zemo temp
siluro 17.07.10
par kūpināšanu un mērcēšanu- recepte
raudām un asariem nogriež galvas un izņem iekšas, nemazgā, liek ceplī, un kūpina gatavas( ieteicams pat nedaudz pārkūpināt, tad liek uz 1 minūti sālsūdenī( 2 ēd. karotes sāls uz 1 l ūdens), tad vēl bik apžāvē ceplī, gatavs. Tā daros ar Peipusa zivīm, ļoti garšīgi. Iesaku pamēģināt.
Bebrs 17.07.10
Zivis nav jāmarinē šķidrumā, tā nav gaļa. Rūgtums bij no lapām. Palasi tepat vecākus komentārus, tur viss jau pateikts kā jādara
Neviens tādas zaļas lapas neliek pie kūpināšanas, nav jau brīnums ka zivs ir rūgtas garšas, ari nekādas marinādes netaisa, zivi apsāla, apcukuro 3/1 , parējo pēc vēlēšanām liek klāt, piparus, dilles, ķiploku utt. Starp citu sāli un visu pārējo var likt klāt arī pēc kūpināšanas, daudzi uzskata ka tas ir pats pareizākais variants !
Hendry 17.07.10
Lapas zalas un ar tadu domu, ka tad jau dumins no pasa sakuma bus...
Pec tirisanas, sipolu un kiploku pievienosanas pieleju tikai +/- 20 gr udens lai tas viss labas savelkas
aakkis 17.07.10
Es ar ūdenī nesu nekad mērcējis.Ja zivi griežot pārdur žults pūsli,tad tas rūgtums tai vietā ir manāms.Bet ja mērcē,tad notikti iesūcas visā zivī
Neesmu arī redzējis ka zivis pirms kūpināšanas ūdenī tur, tieši otrādi, citi pat nemaz neskalo pēc tīrīšanas, bet tikai noslauka !
priekškam alkšņa lapas ? zaļas vai ?
Hendry 17.07.10
Jautajums
Vakar kupinaju asukus un gribu saprast KAPEC vini rugti sanaca???
Metode - ugunskura ieliku veco grilu, kuram apaksa zem restem saberu alksna malku.
- vai del ta, ka ari alksna lapas apaksa saliku?
- varbut starta temperatura bija par lielu?
- marinade neka rugta it ka nebij - sipols , kiploks, udens, sals...
AgrisB. 17.07.10
Vakar tika iemarinētas stingri vadoties pēc Buma receptes, šodien tiks kūpinātas...abas vistiņas ap 1.9kg...



p.s. turpinājums sekos

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs