pastāstiet kā breksi pagatavot priekš kūpināšanas?
sienaazi,riit jau sola veeja mainju uz austrumnieku,pa dienu vispaar vienu briidi buus bezveejsh....
paccamdiiju, pataustiiju, proces saacies, tikai viens bet...nenormaals uudens liimenis + 80... 90 cm no normaalaa liimenna, man pat upmalaa pllavinna bija zem uudens, kautkaa bija jaalaipo uz pontonu.
uudens jau + 19,5 kas priecee.
Ar garantiju, tikko kaa uudensad nekritiisies, taa panesiisies cope-viss atkariigs no R veeja, ja puutiis veel tad nekritiis, ja pierims dienas laikaa uudens noskries.
Par copi, straume lloti liela, pirmajaa laidienaa atstaaju aakki kaadam luupaa, galaa baltais, otrajaa laidienaa gllotas uz auklas peec piecirtiena. uz feederi dzillumaa viens ap 800 g breksselis. Plicci kkeras bet retaak, kas priecee.
Vakteejiet uudens liimeni, tikko kaa buus lejaa, skrienat uz upi, buuuuuus.
Dažus gadus atpakaļ vienā kurzemes ezerā pametām puikas pie gruntenēm iebarotā vietā un paši ar laivu aizlaidām paspiningot. Kad atgriezamies ,ieraudzījām puikas fotografējamies ar virskilograma brekšiem, bet kad pajautājām uz ko tad šie ķerti, puikas lepni atbildēja, ka uz zivs filejas. Nospriedu, ka lej, bet tad spainītī ar ūdeni ieraudzīju peldam filejas ļerpatiņas bez ādas un asakām, puikas esot gribējuši noķert zandartu.
ogden - kad atnāks inspektors, tad iemācīs atšķirt :DDD Es runāju par tām mazo gliemeņu kolonijām ar ko aizaugusi visa Daugavas gultne. Tās mazās, kas ir liela daļa no barības pličiem un iespējams arī brekšiem, ir tik niecīgas, ka tur nu uz āķa nav ko likt. Lielos viņi nespēj saspiest un dabūt iekšā :D
Mirtin: Vai visi upes gliemji ir pērlenes? Kā atšķirt? Upēs tās mantas ir vairāk kā zivju! (izņemot vēžus) Izmisuma brīdī esmu mēģinājis uz āķa likt - nav nekādu problēmu, tikai protams uz āķa jādur tā daļa kas turās pie gliemežvāka - tur gaļa stingrāka. Aptuveni 1/4 no visa pasākuma ir derīga āķim. Ak jā - un copes bija!
Nu ja kādam dreisenu izdosies uz āķa uzlikt, es apņirgšos... Esmu mēģinājis to darīt, bet bez rezultāta, jo reāli tur no tās gaļas nekā nav un uz āķa neturas. Bet ja visās Eiropas tostarp Latvijas sarkanās grāmatas upespērlenes mauksiet uz āķa... nu ta lai dies stāv jums klāt :DDD
Lūk,par tiem gliemežiem,te jau jūs reālāk taustāties!
sienāzim manuprāt doma Lielupes (arī Daugavas) specifikas dēļ. Tur apakšā ir ļoti daudz gleimežu, un tie ir daļa no brekšu ikdienas uztura (lūpas pumpainas un rētainas), tāpēc viņam liekās, ka uz garnelēm brekši varētu pieteikties. Krievu raidījumā redzēju, ka veči Volgā uz gliemežiem karpas velk. Nu vismaz man tāds funktieris ir :DDD
Japiekriit buus Bebram, visi megjinaajumu kjert uz garneli ir cietushi neveiksmi, iespejams ka tuvaak juurai vinja stradaa labi, bet augstaak vinja nav auktuaala :)
Breksi garneli var teikt negrib. Asarim gan reizēm patīk
auzupārslas labāk nevāri, bet samal un sajauc ar upes ūdeni un ļauj lai uzbriest drusku. Tad efekts būs lielāks. Vai vēl labāk, nopēr pa 1,50 - 1,90 gatavo salmo lielo breksi vai fīdera vienu paku, piejauc zemi (vari klāt pielikt tās pašas maltā sauzupārslas vai saulespuķu spraukumu utt) klāt tikpat un būs prīmā barība un neko īpaši dārgāk. Un nevajadzēs mocīties neziņā, kas strādā labāk :)
nu es tas auzu parslas neliku uz akki, bet barotavaa, varitas auzu parslas ar sokolades pulveri samaisiiju, bet itkaa jau kakko arii der. un uz akki liku slieku. vel nemaku pateikt vai tas stradaa vai nee, bet proveet biju, un pie fiidera russinasanas notikai tikai nezinu vai taapeec ka mana biezputra vinnus pievilinaja vai drauka kombis :) praktiski viens otram blakus copeejaam.
Biju juglas salmo pakkeeru lielo iepak ar baltajiem un atcereejos, ka gribēju pameegginaat arii garneli, rimiitii nopirku garneles ar ccaulu.
Ir kaads licis uz breksi? lai nu kaa uz feederi iemetiissu garneltanti :))))
uudens liimenis lloti augsts, zaales bik nogaajussas
Barot nu jau nedēļu, šovakar jāpatausta, neko dižu jau neceru, bet nu pataustīt vajag, tad jau rīt, vai šovakar būs response par Lielupi.
Ivar, kautkur ķerās vienmēr :D Tāka tik dodies un mēģini, gan jau rezultāti būs :)
Nu kaa tagat ir ar brekshiem lielupee?Ir saakushi kjerties?
Šādu brīnmu neesmu mēģinājis kā ķiploku eļļu utt ....man pagaidām kanēlis rullē uz makaroniem pa virsu :)