eergli, ja zini aizveeju un bedri , kur tie vareetu ziemot, drossi duuzee prom, ja ne, buus liidziigi kaa man,
janka, ja ir bedre , domaaju ka nokkersi, ja ne, ....
sienāzi, Tu man iapbēdināji... Es taisījos iet copēt, bet tagad stipri jāpiedomā vai to darīt vai nē.
Doma uz vakar pusi aizbraukt pasedet. Neko darit tapat.( dzintari)
Tiesa gan vejsh ssodien anormaals.
atsoskin petrovicc vakar un ssoriit.
vakar liidz 23 30 viens liinis.
ssoriit kkiissi kkibina 7 metros.
Taa nav ziemossanas bedre, liidzarto cuss.
Gandriiz esmu paarliecinaats, ka tie jau izkliidussi pa ziemossanas bedreem, diemzzeel man ir tikai 7 m kants un tad lidzenums, kur ssie naaca baroties, bet nu vairs nekaa.
Slinkums braukt uz taam ziemossanas bedreem, nez, veel paar reiz jaapamreggina, ja ne tad uz pleesonnaam.
P.S paraleeli citiem vakar Juurmalas pusee bedrees kkeeraas.
Pie tam, vismaz Daugavā ūdens joprojām ir silts. Temperatūra izgājušajā vīkendā bija 17C.
vienvārdsakot brekšu barībai var likt klāt kontrasta nebūs.
dzhi
Jautā eerglis | - Kategorija nav norādīta -
Sveiks!
Par raidījumiem liels paldies, ir pamācoši un vajadzīgi!
Man jautājums par barībām, kuru nespēju vēl atrisināt....
Salmo gatavās barības (faktiski copēju tikai ar tām, citas izņēmuma kārtā esmu mēģinājis, bet nav īsti nostrādājušas) ir ar saldiem aromātiem (es vairāk runāju par brekšu barībām), un cik saprotu no lasītā vairāk strādā siltos ūdeņos. Par cik tuvojas rudens un ūdens drīz sāks strauji atdzist, tad tās vairs nestrādās tik labi, jo klasiski vēsākiem ūdeņiem izmanto nesaldus aromātus ķiploks, dille, koriandrs utml.
Vai var pie gatavajām Salmo barībām likt klāt ķiploku vai koriandru neskatoties uz to, ka to oriģinālais aromāts ir diezgan salds? Vai tomēr nepieciešams, kautkādā veidā barību atšķaidīt (ar zemi vai saulespuķu sparukumiem utml) lai nosistu to saldo aromātu un tad likt klāt ķiploku, koriandru utml? Copēšana paredzēta ar fīderi Daugavā ap Ikškili, līdz pat pirmajam ledum.
Atbild Normunds Grabovskis
Salmo Lielais breksis nu nemaz nav salda barība, saldas ir karpa, medus u.t.t. baribas, es Salmo breksi izmantoju arī ziemā, tieši tāpat kā Sensas Bremes, tur viss ir ok, zemi gan pieliec klāt, jo nu jau barības krāsa sāks spēlēt diezgan lielu lomu ...., par tiem aromātiem , likt vari klāt ko gribi, tikai atceries, ka ķiploks noēdīs visu pārējo aromātu, ja koriandrs u.t.t. tikai papildina barības oriģinālo aromātu, tad ķiploks visu pārņem, nesaku, ka tas ir slikti, vienkārši jārēķinās ar to, labāk sākt eksperimentēt ar mazām barības porcijām. Es pats lietoju granulētos ķiplokus, kurus tirgoja pārtikas veikalos, ja nemaldis tad firmas Anatols fasējums, pēdējā laikā neesmu redzējis, svaigie ķiploki jāizmanto ļoooti uzmanīgi, jo tur bez aromāta nāk līdzi arī stiprums, bet to var ātri pārforsēt
Es pērku Salmo Lielo breksi un tur jau PAPILDUS jaucu klāt ko vēlos, bet pamatā tikai melasi (100gr uz paciņu).
vel viens jautaajiens. kaa iet gatavo bariibu cepumi kopaa ar kjiploku aromatizeetaajiem? manaa skatiijumaa biskviits ar kjiploku nepas, bet zivju?
Man jau Lielupē pie Klīves brekšī pārgāja uz mēslinieku un balto, bet lejpus pa Lielupe vēl ņēma uz makaroniem. Mēģini no visa un tad jau pats manīsi! Ne asakas!!
kaadas ir peedeejaas tendences- saldumi un makaroni jau nogaajushi no skatuves vai veel var izhaut? vai kjerties pie kjiplokiem un taarpiem?
Mani vakarvakara pulinji uz breksi neattaisnojaas.
Pie vainas varetu buut nepareizi izveleta vieta (jauna), ka arii soreiz laiks bija labs tikai makskerniekiem.
Pec noverojumiem tie jau sapulcejushies dziljajaas bedres un atliek tagad tikai samekleet iisto.
sienazi bus vakara LIETI Aizskalojusi :)
Ka gauja ar breksiem tagad ? butu velams ap carnikavu.?
vsjo uz salmo peec paikas un uz upi
off.
nee parastaaa ar pretsaveerpeeju
sistema taa cilpa nesimetriskaa?
es meeginas no riita,ja nebuus baigais puutiens un lietus.....