atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Bļitkošana

BrunoL 10.12.19

Kungi, varu padalīties pieredzē.
"Dzelzi raustu" un tikai, apm, 50 gadus. Spole- lieks atribūts, ja nu vienīgi lielo, piem, zandartu kātam. Tik pēc iespējas viegla un kompakta, lai izspēlētu, uzsveru izspēlētu nevis izraustītu mānekli un lai rokā un "spinnim mozgom" justu zivs dvašu un pieskārienu gan māneklim, gan saram.
Piev. foto.
1. Zandartiem
2. "Ķeksis" Peipim un dziļiem ūdeņiem.
3. Mazākiem un seklākiem. Burtnieks.
urmaas 10.12.19
MT9 [10.12.19]: Sveiki!
Jau ilgu laiku meklēju sev sakarīgu “ziemas spiningu”..
Varbūt kāds var ieteikt komplektińu līdz 100eur?
Interesē lai būtu iespēja strādāt tikai ar kātiñu un spoli, nevis mest kātu zemë un vilkt aiz auklas.. :D
Mērķa zivs līdaka, asaris uz bļitkām un balansieriem!

Releasecatch, 10.decembris 2019, 08:42
Man ir šāds komplekts no LJ. To vairāk asariem lietoju. Bet līdakas arī piesakās, pagaidām gan nekas dižs. Vēl ir arī zandartu kāts, kurš aprīkots ar lētu bezinerceni, to gan pagājušajā sezonā maz lietoju, jo pārsvarā asarus medīju.
Man jau trešo sezonu tādas ir 2 dažāda izmēra spoles. Trešais kātiņš aprīkots ar multu.
Jozis2 10.12.19
MT9
Tā jau ir. Inventāru izvēlos parasti, vairāk vai mazāk, piemērojoties copes vietai.
Vairs nestaipu līdzi kātus, ar kuriem braucu uz Peipusu vai Pērnavas līci, ja braucu tepat uz Babīti, vai kādu citu no seklajiem ezeriem.
Parasti gan tagadējās ziemās, ledus laikā, vairs nemeklēju piedzīvojumus svešās vietās, pilnīgi pietiek ar tiem, kuri jau bijuši.
MT9 10.12.19
MT9
Bļitkot jau var katrs ar ko vien tam patīk.

Jozis2, 10.decembris 2019, 13:02

Man ir vairākas arī kompaktas makšķerītes bļitkošanai, kuras sver 10 gramu robežās, bet šis ir piemērs, kuru prezentēju Releasecatch. Ja copēju dziļumā vai reljefs strauji mainās, man patīk šāda tipa makšķeres, jo pāris sekundēs var gan iztīt auklu, gan, piespiežot pogu, momentā nolaist uz grunts. Piedevām, ar šo joku var nevilkt nost cimdus, kad zivs jāvelk ārā no āliņģa ;) Katram rīkam savs laiks un vieta ;)
Jozis2 10.12.19
MT9
Bļitkot jau var katrs ar ko vien tam patīk.
Man pašam simpātiskāki ir kompaktie rīki, ērtāk novietot pārvietošanai un arī uz ledus, manuprāt, ērtāki.
Bet ir jau arī Pērnavas kombaini un visādi citādi ar dažādām bezinercenēm, kas droši vien arī nav slikti, jo praktiskajā copē lielas atšķirības jau nav, ja nu vienīgi svarīgi ir stils, un dizains, un apziņa - man arī tāds ir.
Un varbūt arī, ka tikai man vienam ir šādas domas.
MT9 10.12.19
Sveiki!
Interesē lai būtu iespēja strādāt tikai ar kātiñu un spoli, nevis mest kātu zemë un vilkt aiz auklas.. :D

Man ir šāds komplekts no LJ. To vairāk asariem lietoju. Bet līdakas arī piesakās, pagaidām gan nekas dižs. Vēl ir arī zandartu kāts, kurš aprīkots ar lētu bezinerceni, to gan pagājušajā sezonā maz lietoju, jo pārsvarā asarus medīju.
Jozis2 10.12.19
Sveiki!

Domāju, ka tev tādu nāksies ilgi meklēt.
Bet ieteikt varu kādus pāris gadus atpakaļ vēl veikalos bijušu, ap 50 cm garu, neesmu tā īsti to garumu mērījis, kātiņu ar ļoti nelielu multiņu, un spicītes galā, aiz riņķīša, atstātu vietiņu sardziņa uzlikšanai, ja tāds ir vajadzīgs.
Pats lietoju palielu bļitku un pīto auklu, 0,10 mm, ļoti ērti vilkt no dziļuma, vai arī pārejot no cauruma uz caurumu ietīt auklu spolē un pēc tam izlaist.
Un vēl viena priekšrocība - spole pieguļ kātiņam un sistēma ir ļoti kompakta, nevis kā tagad piedāvātās ar mazo bezinerceni.

Arī pats gribēju sev nopirkt, diemžēl par vēlu, otru tādu pašu, taču veikalos vairs nav izdevies atrast, meklēšu vietās, kur pulcējas kolekcionāri.
Sveiki!
Kengurs24 08.12.19
Urbejs [08.12.19]: Tome pa ziemu jau pāris gadus slēgta .
Paldies!;-)
Urbejs 08.12.19
Tome pa ziemu jau pāris gadus slēgta .
Kengurs24 07.12.19
Kas Tomē notiek?kādi tur ziemā noteikumi? Sen nav būts...kādreiz bij 8Ls divas makšķeres un laikam 5foreles...
urmaas 07.12.19
Emocijas nevar nopirkt! :)
Abavnieks 07.12.19
Kengurs24 [07.12.19]: Re....
Vai neiegūt!
svens76 07.12.19
Kengurs24 [07.12.19]: Re....
eto ņe za kakije ģeņgi ņe kupiš:)
Kengurs24 07.12.19

Re....
svens76 07.12.19
urmaas [07.12.19]: Malgomajfisk [11m]: Bet ja līdacēnam trāpa uz zoba,tad kirdik..Par to lai uztraucās ar kapeiku intīmo attiecību speciālisti!
Man tas ir rashodnijs materiāls. Nav ko žēlot! :)
precīzi! bauda maksā naudu!
urmaas 07.12.19
Malgomajfisk [07.12.19]: Bet ja līdacēnam trāpa uz zoba,tad kirdik..
Par to lai uztraucās ar kapeiku intīmo attiecību speciālisti!
Man tas ir rashodnijs materiāls. Nav ko žēlot! :)
Bet ja līdacēnam trāpa uz zoba,tad kirdik..
kutis 07.12.19
Ar diegiem nav aršana.It sevišķi ,ja runā par bļitkošanu...

Malgomajfisk, 7.decembris 2019, 09:07

Mūsdienās diegi jau tādi ka var art un ecēt.
Pirms pus gadsimta striķi to tikai spēja. :)))
DSV 07.12.19
Mazajiem žibulīšiem pilnīgi pietiek ar 0.16. Ja jau liek šķērsenes virs 3cm, tad ieteiktu 0.2. Ja lielākas par 5cm(no 7cm un lielākas) tad 0.28 un resnākas.

urmaas, 7.decembris 2019, 09:57

Pilnìgi precìzi.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs