Pa lielam, ja ir iespēja ieviest kārtību, tad tāds zivju fonds nafig nav vajadzīgs. Jo zivis pašas atražosies. Nu varbūt kāda suga ir jāaudzē mākslīgi, bet tam var novirzīt Latvenergo naudas, kuras ir ļoti lielas.
micuk, nu nav gluži tā kā Andžus saka, bet tālākās diskusijās nepiedalīšos.:-)
Vienu gan pateikšu....tos kimlakus ķer viņi 5 varbūt 10 vietējie:-)
Micuks
Tavā pēdējā copes vietā gan,jau daudzus gadus nebraucu.Jo tur ir tā kā nevajadzētu būt.
micuks- valsts karte dod tiesības katrā novadā copēt 1 publiskā ezerā, bet ja citos klāt pie valsts novada karte klāt, bet jāuztaisa tad lai nav PVN un 30% zivju fondam, jo puse aiziet tā pat valstij.
Andzus tikko apstiprināja, ka Alūksnes izmēra ezeru tomēr var ar tīkliem izkāst, toties makšķerniekiem tas nav pa spēkam. Iespējams, ka ja presings būtu vēl lielāks, tad varbūt arī pakāstu. Bet nu te vajag ciparus, cik copmaņu gada laikā apmeklē ezeru.
Malikis ja izdosies Tev izdzīt cauri Tavu ideju par novadu karti, tad lūdzu arī 1 karti kura dod tiesības copēt visā LV teritorijā. Ideja kā tāda jau nav slikta, vieīgi vai tik nebūs tā, ka kāds rajons būs sakārtots, bet cits, kuru copaņi neapmeklē būs dieva pamesta vieta un bardaks būs vēl lielāks.
Ja tā labi paskatās tad ir ļoti labs piemērs, kurš parāda, ko zivju resursiem nodara tīkli. Tas ir Alūksnes ezers. Kā saprotu, kopš tur ir aizliegti tīkli, un ir kontrole, pa n gadiem, piedodiet nezinu precīzi cik, zivju tur ir kļuvis krietni vairāk un izmērs arī ir jau trofeju cienīgs. Dažam labam jau kilogramīgs asaris nav nekas sevišķš. Un nevarētu teikt, ka Alūksnes ezers netiek no makšķernieku puses presingots. Sacensībās vien cik zivis tiek izņemtas no ezera.
micuks, 11.janvāris 2013, 16:44
Tīkli te ir aizliegti kopš 2004. gada 1. janvāra. Līdz tam te valdīja pilnīgs bezpriģels. Bija ļoti žēl noskatīties, kā ezeru kāš kāš un kāš. tonnām zandarti, lielie asari, līdakas, daudz lielo līdaku (pat līdz 20 kg), tas bija pipec. Izsita ezeru kapitāli.
Pēc tam zandartu lomos makšķerniekiem praktiski nebija līdz 2011 gada vasarai (protams ar izņēmumiem). asari arī pamazām atkopās, tagad ar kilogramnieku pilnīgi nevienu te nepārsteigsi! Vēl pirms pāris gadiem kilogramnieks izraisītu pārsteigumu :) Tagad- nekas īpašs!
Tātad Urmaas ir gatavs atvērt maciņu un maksāt par sakārtotu copi. To arī vajadzēja noskaidrot. Urmaas negrib visu uz šaru un tas ir galvenais.
Vispār, ja tomēr paliek, ka tīkliniekiem skābekli pavisam neaizgriež, lai tad vismaz inspektoriem tīklus likt aizliedz, jo tā ir acīmredzama korupcija.
Urmaas, saki lūgtum Tu esi pret LM kā tādu, vai tikai pret LM kāda viņa ir pie mums?
micuks, 11.janvāris 2013, 17:12
Es persōnīgi esmu esmu pret LM pašreizējā "kažociņā".Tas neattiecās uz visām LM vietām.Jo savulaik,laiciņu atpakaļ,ar Alūksni pieminēju kā piemēru kādai LM vietai ,ja tādas ievieš,vajadzētu būt.:)
Nu ko vienojamies ka katram novadam savu karti ar noteikumu 2 cilvēki pieņemti kas kontrolē, vairāk jēgas būs, kuri nepiekritīs(novadi) tie nevarēs savu karti tirgot:D
NU re cik fiksi! Aptuvens cipars ir.Ja jau nemākam normāli copēt un zvejot,tad maksājam par karti krietni vairāk,bet tiem kas nepērk,sodi tādi,ka vai nu negribas pie ūdens rādīties vai tomēr nopirkt karti.
Izkaujot visus vai lielāko daļu maliķus un citus nepaklausīgos tik daudz reidu,pārbaužu,papīra kalnu rakstīšanu,benzīna un tintes tērēšanas vairs nebūs,līdz ar to perspektīvā MK varētu samazināties.
Paldies dievam šis zilais lopiņš kas iedots visu degvielu gremo, būtu jauns sen būtu nosprādzis no labās degvielas:D
Urmaas, saki lūgtum Tu esi pret LM kā tādu, vai tikai pret LM kāda viņa ir pie mums?
Maliķi
Iedos Tev zirgu...tas sienu grauž. Jums tur daudz aizlaisti lauki...:-)
Urmaas es tikai piemetu cik tas varētu maksāt, no kurienes ņemt naudu tas jau ir cits stāsts. Ja jau zvejot ar tīkliem aizliegs iekšējos ūdeņos, tad nebūs nekādu ieņēmumu no zvejniekiem. Tā ka perspektīvā tas viss cipars gulsies tīri uz MK maksas. Un ja vēl piemet ka kādi 30-50%, ok varbūt kļūdos, ir atlaižu grupas, pensionāri, nepilngadīgie, tad MK cena mirīgi izaugs līdz 100LVL uz gadu. Vai arī 1 normāla šņabja pudele mēnesī :D
Dēļ copes esmu gatavs atteiktiews ne tikai no cepumiem. :))
micuks, 11.janvāris 2013, 17:05
Tāpēc jau atstāju 3lvl rezervi, jo vēl jau jāpierēķina izmaksas par sodu piedzīšanu utt. Vispār soda naudu iekasēšanu vajadzētu uzticēt Haritonova biznesam, kā tas ir ar satiksmes notiekumu pārkāpumiem un citiem sodiem.
plencisbrencis- tad pieskaiti kur zvejas tiesības valstij
Nu degvielai par maz, man mēnesī vidēji 160l uz mašīnu un laivu, vai ziemā kvadra, aplis tā apkārt novada ezeriem pāri 150km, mašīna džips.
Urmaas es tikai piemetu cik tas varētu maksāt, no kurienes ņemt naudu tas jau ir cits stāsts. Ja jau zvejot ar tīkliem aizliegs iekšējos ūdeņos, tad nebūs nekādu ieņēmumu no zvejniekiem. Tā ka perspektīvā tas viss cipars gulsies tīri uz MK maksas. Un ja vēl piemet ka kādi 30-50%, ok varbūt kļūdos, ir atlaižu grupas, pensionāri, nepilngadīgie, tad MK cena mirīgi izaugs līdz 100LVL uz gadu. Vai arī 1 normāla šņabja pudele mēnesī :D