addd
14.01.16
Krastā par 2kg. tīrītu asaru 80 Eiro sods.
Super?
Super?
Izņemot, veicot operatīvas darbības! Tā vienkāršāk sakot, uz karstām pēdām "smaga nozieguma" atklāšanai, arī vārtiņus uzlauzīs...!
Nu ja aiz Taviem sētas vārtiņiem būs, kādi simti kg. nelikumīgi noķertu lašu, vai samu, tad finansiāli varētu pielīdzināt "smagam noziegumam", vārtiņiem kirdik...!?
vitenahemots, 14.janvāris 2016, 20:05
KL 110.pantā tika 3 daļa ir smags noziegums, kad zivis sit ar elektrību vai sprāgstvielām, pārējais ir mazāk smags, jeb smags NN ir, kad dod virs 3 gadu atsēdēšanas, nevis naudas izteiksme. Tādēļ pāris tonnu lašu privātīpašumā neko nenozīmē. Kas zivis nedrīkst glabāt kaudzēs?
Es saprotu, ka te dažiem jampampiņiem šķiet, ka par kazaraga noķeršanu jādod mūža ieslodzījums, bet Latvijā ir tik daudz korifeju, kas nezina savas tiesības, ka prieks palasīties it sevišķi Operatīvās darbības likuma griezumā.....
imations, 14.janvāris 2016, 20:32
No kaimiņvalsts noteikumiem;
Zvejas rīki ir: spinings, velce, ziemas makšķere, mušiņmakšķere, grunts makšķere (gruntene), ūda, rokas makšķere un vairāk nekā viena parastā makšķere, harpūnšautene, harpūnu un āķu makšķere. Ķerot zivis ar šiem zvejas rīkiem, ir jāiegādājas zvejas atļauja.
Brusis, 14.janvāris 2016, 20:24
Izņemot, veicot operatīvas darbības! Tā vienkāršāk sakot, uz karstām pēdām "smaga nozieguma" atklāšanai, arī vārtiņus uzlauzīs...!
Nu ja aiz Taviem sētas vārtiņiem būs, kādi simti kg. nelikumīgi noķertu lašu, vai samu, tad finansiāli varētu pielīdzināt "smagam noziegumam", vārtiņiem kirdik...!?
vitenahemots, 14.janvāris 2016, 20:05
No kaimiņvalsts noteikumiem;
Zvejas rīki ir: spinings, velce, ziemas makšķere, mušiņmakšķere, grunts makšķere (gruntene), ūda, rokas makšķere un vairāk nekā viena parastā makšķere, harpūnšautene, harpūnu un āķu makšķere. Ķerot zivis ar šiem zvejas rīkiem, ir jāiegādājas zvejas atļauja.
Brusis, 14.janvāris 2016, 20:24
Gint, svins nav atļautā aprīkojuma sarakstā :D
Ediitis, 14.janvāris 2016, 20:01
Gint, svins nav atļautā aprīkojuma sarakstā :D
Ediitis, 14.janvāris 2016, 20:01
Ja inspektoram būs gana datu par nelegālu zveju, policija ienāks arī tavā privātīpašumā.
Akmens_Viesis, 14.janvāris 2016, 19:11
AKM ieteiktu palasīt likumdošanu, pilnīgi POH uz zivju inspektoriem un mentiem, bez manas atļaujas viņi nevar ienākt manā īpašumā, ir tikai nedaudz nosacījumi, kad viņi to var darīt, bet ne “dati par nelegālu zveju”.
Reāli jārosina lieta un jāņem kratīšana, vai nu administratīvā lietā vai krimināllietā, pretējā gadījumā tās būs prettiesiskas darbības un pierādījumi nepieļaujami.
imations, 14.janvāris 2016, 19:49
Nu , ko , es izmantošu naktī "zakiduškas"- aukla un svins neko nemaksā, likšu,cik gribēšu, ja , kas nav manas...... :)
opusums, 14.janvāris 2016, 19:56
12. Makšķerēšanā izmanto rīkus, kas sastāv no makšķerauklas ar āķi (āķiem) vai makšķerkāta ar makšķerauklu ar āķi (āķiem). Citu rīku lietošana zivju ieguvei makšķerēšanas laikā (izņemot šo noteikumu 14. punktā minētā tīkliņa izmantošanu un trīsuļodu kāpuru un sānpelžu ieguvi) ir aizliegta.
Cerams,ka neatradīsies neviens burta kalps " super inspektors " , jo ,tad man ir vakars, man nav tādu rīku :)
opusums, 14.janvāris 2016, 19:13
Labi, ka vēl atļāva makšķerēšanā izmantot rīku bez kāta!
Dažos noteikumu projektos iepriekš, makšķerēšanas rīks bija paredzēts tikai ar kātu...!? Vecajos noteikumos, īpaši neizceļot makšķerēšanas rīka jēdzienu 11.p. bija vienkāršāks un kvalitatīvāks !
Bet, kur vajadzēja iestrādāt, kādu jēdzienu par tuvumu, copes reizi- tagad lomu, tā arī izpalika...!?
vitenahemots, 14.janvāris 2016, 19:38
Nu tad izskaidro man lūdzu , kur beidzas šis murgainais tiešais tuvums konkrētā situācijā . Jā man pašā upes krastā ir īpašums , tad 10 metri ir tauvas josla , tālāk ir privātīpašums kuru nav tiesību pārkāpt ne vienam un esmu tiesīgs savu privātīpašumu aizsargāt pat pielietojot ieroci gintsgg, 14.janvāris 2016, 18:47
Ja inspektoram būs gana datu par nelegālu zveju, policija ienāks arī tavā privātīpašumā.
Bet beigās, teiksim, ja fočenē seja būs izplūdusi, tad zveju var arī nepierādīt, ja nebūsi aizstiepis zivis līdz slēptuvei, paliks tikai, ka esi kasti ar tīklu un zivīm stiepis "tiešā tuvumā".
Bet citādi vari ar tīklu ap gurniem dejot pa savām zemenēm putnus baidot, cik vēlies - neviens tevi par aizliegtiem rīkiem tiešā tuvumā neaiztiks. Jo nebūs "visu lietas apstākļu".
PS. Pretī izskaidro man gintgg, kā ierobežojot velci, var lobēt "biznesu". Tas man šķiet tāds CL klasisks murgs, kā copmaņi muldot cits citu uztracina līdz abnormāliem secinājumiem, sacenšoties asprātībā.
Kamēr ūdeņu apsaimniekošana, lai paliktu pa nullēm, pārsvarā ir tikai sapnis.