Dīķa izmērs platumā ap 50 m garums 60m, pa lielam....
https://www.google.lv/maps/place/Zentenes+pagasts/@57.1529358,23.0219443,2299a,35y,90h/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x46ee5a7293e5eeab:0x84576691358ec0d3
pa vidu ir dīķis kurā es copēju, tas pakava formā.
Cope notiek apakšējajā labajā pusē. Apkārt dīķim ir niedres un puduri u.t.t vienu reizi mēģināju copēt otrā stūrī, copes bija, tik ar to piekļūšanu ir pašvakāk.
Zivis pēc omes teiktā ir līdakas un karūsas, vakar atklājās, ka arī līņi. Neko citu par esošajām zivīm nezinu. Vēl tur ir arī dēles un zemes vēži, bet tos jau neķers.
Ir jau vel tāda fiška..zāles vai zāļu planktons ūdens ,,vīdu"...barība iekrīt zāles, bet līņuks iet zem zālēm pa grunti ...a tu sēdi kā muļķis un gaidi copi...
Nu jā, lielais ir tramīgāks un var pienākt savā grafikā - kaut kad vēlāk, kad tev šķiet, ka cope beigusies.
maizes bumbieris ir tēlaini... samīci kādu graudu maizi īkšņa naga lieluma bumbiņā un paslēp āķī visu. tā nav boila, bet notestēt var.
lielā aizaugumā der arī patīrīt apakšā kādu laukumiņu. barība kaut kur iekrīt, sīkie saskrien uz to drazas duļķi un viss. lielie rokas dziļāk, kur nogrimst barība - arī tā var būt. Scenāriju patiesībā stipri daudz. Izmēru neuzrakstīji.
Dara uzmanīgu fakts, ka tu piemini tikai pret skābekļa trūkumu izturīgas zivis - karūsas līnīšus.
Un, ja šis palīdz jums, ko secināt, tad vakaros ja ir laba cope, tad var mierīgi izvilkt līdz 30 zivīm, pārsvarā karūsiņas, līnīši tā retāk trāpas, bet tie jau ir galīgi mazi līņi, tādēļ es domāju, ka tur tak vajag būt, kam lielākam.
Nu, ko atbildēšu.. Dīķis ir pakava formā, ar salu pa visu, ir pastipri aizaudzis. Vakar arī, kā jau viens no jums minēja, ka lielākas zivis varētu būt nostāk, tā arī ir, mazais iebarotais laukums pie krasta tur ķerās sīkaļas, bet pametot nostāk no barotās vietas ķerās jau kas brangāks. Ņemšu vērā jūsu padomus. Tagad paskaidrojat, kas ir maizes bumbieris un boila?
Vīri, līdzat man, esmu parasts lauku čalis, vakaros dažreiz aizeju uzcopīt uz vietējo aizaugušo dīķi, Ome teica, ka tur ir līdakas un karūsas, bet pēc šodienas copes konstatēju, ka ir arī līņi. Parasti copēju vakarā ap 8-11 baigi feinā cope, kad ir iebarots, bet tās zivis nav nekādas lielās, tādas mazas tik ir. Tagad max 400g ir pieķēries, ka sāk copēt, tad no vietas tik iemet un velc ārā. Iesakat man kas un kā man jādara lai tos lielos lomus var vilkt ārā.
Arkady, 4.jūnijs 2014, 23:14
Gan jau, ka utr kaut kas jēdzīgs ir iekšā, vnk nenormāls sīko daudzums neļauj lielam paņemt, jo 10 mazie jau kaujās par ēsmu.
Manuprāt, risinājums ir pirkta vai poštaisīta boila, maziem būs ilgi jāņemās, lai to piebeigtu. Tikai nevajag saforsēt ar izmēru.
Būtu gan vēlams pie boilām pieradināt..
apelsins, 5.jūnijs 2014, 08:54
Vienkāršam lauku puisim ar boilām jemties, nu nezinu gan... Maizes bumbieris tiešām šķiet praktiskāk - viegli pieejams, zivis to ņem uzreiz, nav jāpieradina, izmērs arī ļoti labs :) ...
Vīri, līdzat man, esmu parasts lauku čalis, vakaros dažreiz aizeju uzcopīt uz vietējo aizaugušo dīķi, Ome teica, ka tur ir līdakas un karūsas, bet pēc šodienas copes konstatēju, ka ir arī līņi. Parasti copēju vakarā ap 8-11 baigi feinā cope, kad ir iebarots, bet tās zivis nav nekādas lielās, tādas mazas tik ir. Tagad max 400g ir pieķēries, ka sāk copēt, tad no vietas tik iemet un velc ārā. Iesakat man kas un kā man jādara lai tos lielos lomus var vilkt ārā.
Gan jau, ka utr kaut kas jēdzīgs ir iekšā, vnk nenormāls sīko daudzums neļauj lielam paņemt, jo 10 mazie jau kaujās par ēsmu.
Manuprāt, risinājums ir pirkta vai poštaisīta boila, maziem būs ilgi jāņemās, lai to piebeigtu. Tikai nevajag saforsēt ar izmēru.
Būtu gan vēlams pie boilām pieradināt..
Liela iespējamība, ka daba regulē izmēru. Kā ar karūsām. Mazs dīķis, maz vietas un maz barības, bet daudz zivju. Daba neļauj tām augt lielākām.
Bet, ja tur ir un iebarojot ķeras - tad arī ķersies. Pabaro vienu vietu ilgāk un maini ēsmas. Gan jau arī lielāki būs, ja tur ir!
Arkady, varbūt lielāku nemaz nav. Cik liels dīķis, cik stipri aizaudzis. utt.
a) Pamēģini no barotās vietas nedaudz nostāk paturēt vienu kātu, kur tā kā nav barots, bet smarža varētu aiziet.
b) uzliec bumbieri no maizes, kurā pazūd viss āķis.
bet tā - baigi vispārīgi, grūti no tāda apraksta uzminēt, kas par vainu.
Šovakar 0, nevienas copes:((
Vakar tasinieka sakeru pilnu spaini keru no 17:00-09:00 no rita cope sakas uz nakts pusi cope bija aktiva keras uz tarpiem un sitikiem ka uzausa saue uzreiz klusums ka iemetu piecas min un keras!
lildainix22, 3.jūnijs 2014, 17:30
Vakar tasinieka sakeru pilnu spaini keru no 17:00-09:00 no rita cope sakas uz nakts pusi cope bija aktiva keras uz tarpiem un sitikiem ka uzausa saue uzreiz klusums!
Vakar tasinieka sakeru pilnu spaini keru no 17:00-09:00 no rita cope sakas uz nakts pusi cope bija aktiva keras uz tarpiem un sitikiem ka uzausa saue uzreiz klusums!
Špicka jāsprauž adatas vietā...OK?! :D
Alvens:
Nekas nav jāvāra. Ņem manā putraimus,ber kkādā traukā kurā būtu ērti Tev maisīt ar rokām,kurās savukārt atrodas kāds irbulis,vai suši kociņiem līdzīgs elements.Nu lūk,ieber manā,pielej ūdeni tik daudz,lai tikai ūdens nav vairāk par manā,to var uz aci pateikt. Un sāc maisīt kā nelabais,jo tam vaig laiku,lai dabūtu labas konsistences Zbaltušku. Es biju gudrāks,paņēmu samērā cietu stiepli,stieples galā salocīju 90 grādu leņķī stiepli,iespiedu urbmašīnā un aidā,tā ir kudiš ātrāk. Nu a bet viskozitāti,to jau pieregulē uz beigām,vainu pieber manā ja par šķidru,vai arī ūdeni ja par biezu. Jādabūn ir viduvējā konsistence,jābūt kā košlenei. Šprices es izmantoju 20ml,piepildu ar karotes roktura daļu. Thats it! :) Varu ieteikt paņem līdzi sērkociņus,vai izdarīt to jau mājā esot,kad šprices sapildītas, izspied lieko gaisu un kad tas ir darīts,spraud špicku iekšā un ņem uz copi,vai arī liec ledusskapī.
Meklē googlē ar vārdiem "как сделать болтушку"
daudz un dažādi risinājumi. Kad tiec galā ar šo, tad aptiekā nopērc nelielu šļirci un nemēģini to piepildīt pilnu, rokās sāpēs jo tomēr tas mannas lipeklis nav tik šķidrs.