Sveiki zēni! Vēlos jautāt kāda veida un izmēra āķus jūs izmantojie līņu makšķerēšanai?
Fedgars, 29.aprīlis 2014, 13:19
Ja naktenim, tad noteikti garo kātu ar atskabargām.
Šovakar līnis atkal klusē. Ne biezpiens, ne zilgalvis, ne naktstārps tam nebija vajadzīgs, pļac:(
Sveiki zēni! Vēlos jautāt kāda veida un izmēra āķus jūs izmantojie līņu makšķerēšanai?
+- 6,7
Šodien doma aizbraukt pacomēt uz vienu ezeru līņus, tur iztek tākā upīte un pagāšgad ļoti labi ķērās,kā jums liekas šodien varētu līņi copēt, doma braukt ap 16:00 un tad no 17-20 pasēdēt pazvejot
smaartijs, 29.aprīlis 2014, 11:12
šodien liepājas pusē tāda salīdzinoši pavēsa diena,bet mēģināt ir vērts vienmēr...
tikai un vienigi izejot no esmas izmera :)
makans naktenieks - var pat 2.izmera owneriti.
mazas vietejas meslu sliakas pa 5 un plus divi baltie - 10.-12.owneritis.
Pēc owner klasifikācijas 6-8nr.
Šodien doma aizbraukt pacomēt uz vienu ezeru līņus, tur iztek tākā upīte un pagāšgad ļoti labi ķērās,kā jums liekas šodien varētu līņi copēt, doma braukt ap 16:00 un tad no 17-20 pasēdēt pazvejot
smaartijs, 29.aprīlis 2014, 11:12
Nu shodien kaa reiz vareetu buut. D veejsh kaa nekaa aaraa.
Līņu cope uz kādu laiciņu būs jāatliek.Maija sākumu baigi vēso sola.Dzenāšu līdakas uz dzīvo!
Man līņiem patīk tas,ka viņi ēd ļoti daudzveidīgi,gandrīz var teikt,ka vienmēr mājās var pagatavot kaut ko,kas līnim patiks,bet vienalga,var gadīties reizes,kad viņam kaut kas nepatiks pat tādā barībā,kas sevi jau apliecina gadiem... Itkā ēd daudz ko,bet tomēr izvēlīgi.
Ko var gribēt Piemaskavas dīķī!Vēl jau labi strādā pie barības teiksim halva.Tāpat apceptas saulespuķu sēklas(sēmuškas) un pēc tam samaltas kafijas dzirnaviņās.Caur gaļas mašīnu izlaists rupjmaizes ķieģelītis.Tādi visādi maisījumi ar kombikormu pat labāk nostrādā pa veikala barībām.Vienīgais,ka pašam jādarbojas.Tā paņem 1kg.maisiņu pa 3eiro, samitrini un vari sākt gaidīšanu!!
pa šo video es vakar minēju!
aakkis, 29.aprīlis 2014, 08:55[/quote]
Interesanti un pamācoši. Man tikai šķiet, ka biezpienam vietējā zeme jāpiejauc un tā pamatīgi daudz, lai aromāts ir, bet paēst nevar. Muškāpuru un slieku piejaukšanu var praktizēt, kur sīko maz, savādāk tie beigs nost nakstārpus.
Vakar vakarā tikai rudulēni. Auksts vējš.
Šodien, ja sinoptiķi nepiekāsīs, kustība varētu būt.
Izmērs smieklīgs,bet nu jā,labas gudrības stāsta...Vienīgais,lai tas biezpiens nesaskābst,tad nākamreiz varēs jaunu vietu iet tīrīt :D
Poļu slieka laba, kad sīkaļu daudz - šamās ir nenormāli noturīgas uz āķa. Bet ne visos ezeros un iespējams ne visām zivju sugām šās ir cieņā. Pats izmantoju no bada šat tad lielā izmēra slieku uz gumiju plaužiem vasarā. Ja parastās - sūdu, zemes, nakts noskrubina rīta cēlienā 5 min laikā, tad frankenšteini i pusstundu noturās - skrubina, bet āķis tukšs nepaliek. Modificētas ar kaučuku?
Jūs par tām slieku smakām? Ir jau daudz paņēmienu kā sliekas iesmaržināt.Pirmkārt sen zināms,ka tikko raktas sliekas ir mazāk efektīgas.Viņām vismaz nakti kārbā ir jāpavada.Naktī lasīti naktstārpi nekad tik labi nestrādā,kā no pagraba uznestie,kuri tur jau nedēļas lielā traukā sūnā dzīvojuši.Daudzi,es arī -jau uzspraužot uz āķa pirms iemetiena iemērc teiksim medū.Vai izspiestā ķiploku sulā,kā tad tā slieka sāk trakot!Ne maz nerunājot pa citām ķīmijām no veikala plauktiem.Vakar divas stundas nosēdēju,pat rudulēni ne paraustīja.
Manā vietā gan pretēji. Saroku dārzā....šamie neņem. Ka Poļu tā cope aiziet......izlepuši.
Barot jau var ar ķieģelīti,un pat panākumi ir labi! Bet ja līnis neatsaucās uz barību,nu neiet viņš uz grunti ēst pagaidām.Ūdens auksts,naktis aukstas!Jā,-Ventā ,Lielupē,Bārtā jau viņi sāk kustēt.Tur ūdens ~13*-14*C,bet man ~10*C.Tos klejojošos ir baigi grūti dabūt-tas kā loterijā!!
aakkis, 28.aprīlis 2014, 09:30
Nu mans kolēga sestdien ezerā Kuldīgas novadā realizēja 6 copes un bonusā 1,4 kg karūsu arī dabūja, vēl vismaz kādas 5 copes nopūdelēja, tas laikā no ~ 17.15 līdz 20.30, man blakus viena knapa cope, kas "varēja būt", tā pati nopūdelēta. Barojām abi ar vienu un to pašu, cope tikai vienam, tārpi gan rakti katram savā pagastā (sīkāk - sadaļā "kā gāja")... Pēc manām domām, visu nosaka daudzu apstākļu kopums - vietas izvēle, pareizā ēsma, trāpījums uz līņu takas kopā ar viņu apetīti u.c. u.tml. plus vēl Fortūnas labvēlība.
k442, 28.aprīlis 2014, 11:33
sliekas un tikai. ja ir iespeja nopirkt, vai sarakt vietejas stirpainas, tad uz tam nem 100 % labak. jau cik reizes ir pieradijies. polu ilgdzivotajas, bet bez smakas, man nepatik.
Barot jau var ar ķieģelīti,un pat panākumi ir labi! Bet ja līnis neatsaucās uz barību,nu neiet viņš uz grunti ēst pagaidām.Ūdens auksts,naktis aukstas!Jā,-Ventā ,Lielupē,Bārtā jau viņi sāk kustēt.Tur ūdens ~13*-14*C,bet man ~10*C.Tos klejojošos ir baigi grūti dabūt-tas kā loterijā!!
aakkis, 28.aprīlis 2014, 09:30
Nu mans kolēga sestdien ezerā Kuldīgas novadā realizēja 6 copes un bonusā 1,4 kg karūsu arī dabūja, vēl vismaz kādas 5 copes nopūdelēja, tas laikā no ~ 17.15 līdz 20.30, man blakus viena knapa cope, kas "varēja būt", tā pati nopūdelēta. Barojām abi ar vienu un to pašu, cope tikai vienam, tārpi gan rakti katram savā pagastā (sīkāk - sadaļā "kā gāja")... Pēc manām domām, visu nosaka daudzu apstākļu kopums - vietas izvēle, pareizā ēsma, trāpījums uz līņu takas kopā ar viņu apetīti u.c. u.tml. plus vēl Fortūnas labvēlība.
Ja liek slīdošo svinu-viss okē tādos apstākļos.Es izmantoju tikai slīdošos svinus,nu korekcijai maza skrotīte.Tādā attālumā jau varbūt vajag fīderi-ja grunts atļauj,nav baigā slīkšņa!
aakkis, 28.aprīlis 2014, 10:51
Fideris neder, jo 1 m dūņu slānis ar lēpju saknēm.
Slīdošais svins man kaut kā nepatīk. Līnis tomēr baigais vazātājs. Es uz grunts lieku 0,5 gr stacionāru skroti, kas notur padarīšanu uz vietas. To tad lai šis vazā. 10 gr olīvīte, kau arī slīdoša, līnim 100% aizdomu uzsitīs!