atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Līņi un to cope

aakkis 22.06.13
Tā -ir pagājis atkal viens rīts pie ...! Līņi atkal nārsto!Pa dibenu ne rokās,tikai putekļu sūcēji nolasa ātri visu un sīko varza plosa tārpus.Kaimiņš vienu līneli izvilka.Iepriekš ar bija izvilcis,visi zem kg.,un ar tukšiem punčiem.Laiks jau ideāls,un vēl karūsas pērās!Vakarā pārspēle!
aakkis 22.06.13
Pietiek...,jāiet pāris stundiņas pasnaust -tad uz vakti atkal!
aakkis 22.06.13
Mīklas(un paštaisītas boiliņas,kaut kas līdzīgs smilšu mīklai) bumbiņas es lieku ~8-10mm diametrā.Āķi no Nr:9....-...6 ar īsiem kātiņiem,drāts diametrs ~0.5mm tur ar komatiem.Ar pieciršanu es pārāk nesteidzos,cērtu ka pluds vienmērīgi slīd prom,ja vieta atļauj.Parasti jau līnis nepamet vairs tad kumosu,ja uzsācis vienmērīgu gaitu prom.Vienīgais ja viņš sajūt stingru pretestību-svins aizķeras aiz zemūdens zālēm.Var jau tās bumbiņas likt mazākas,ja netraucē citi nevajadzīgi rīmas!
apelsins 21.06.13
Tas bija jautajums aakkim..
apelsins 21.06.13
Par mīklām..
Ņemot vērā, ka mīkla ir tāda pamīksta padarīšana, vai piecērt tapat kā uz naktenieka vai pie pirmā nopietnā pavilciena.
Jā, un cik lielas mīklas bumbeles liec.
Paldies!
mailite 21.06.13
ja jau ir aiziets tik talu par maisiniem, tad jau var izrakt bedri, ileikt iegsa spaini ar iebarojamo paiku. :)
aakkis 21.06.13
Tad jau izmantot labāk ...PVA maisiņus/zeķes,kuri ir ūdenī šķīstošs materiāls, ko piepilda ar sauso papildbarību, peletēm vai boilām un piestiprina pie āķa. Pēc iemetiena nonākot ūdenī maisiņš izšķīst un ap ēsmu veidojas kaudzīte ar papildbarību.
Tas barības maisiņa pluds ir pa visam garām.Ja līnis aptinās ap maisa auklu-tad pašām ir ko pasmieties!Katrs dara kā uzskata pareizi!
edss 21.06.13
Tas maisiņš interesanta štelle, nebiju nekad dzirdējis, ka ko tādu lieto. Bet, ja jau cilvēks tādā veidā vilka...
haemoglobin 21.06.13
Ps, tas vīrs, kurš ezerā copē līņus jau ntos desmitus gadu par ēsmu pavasarī izmanto nakteniekus, bet vasarā tikai baltos tārpus, neko citu. Un liela nozīme ir tieši vietas sagatavošanai - seklā ezerā labi ja tā ir neliela bedre, bez ūdensaugiem, ar dūņainu grunti. Plus iebaro katru dienu pa druskai, bet uz copi iet ar iebarojamā maisiņu, kuru nogremdē un galā piesien pludiņu. Vismaz tajā ezerā copējot bez iebarojamā maisiņa copes praktiski nav, bet ar maisiņu un piemetot 15-20cm no maisiņa uzreiz lieta cita. Neticami, it kā sīkums, bet strādā.
haemoglobin 21.06.13
Neliela atskaite par līņiem. Vakar vakarā vietējā ezerā (Jūrmalas rajons) gāju pasēdēt uz līņiem, jo vietējais spečuks sakūdīja. Iepriekšējā naktī esot vilcis ļoti labi. Tā kā viss sanāca neplānoti, kas ejot uz līņiem nav prāta darbs, tad līdzi tika paņemta balto tārpu kastīte, kur puse jau bija pārvērtušies kūniņās dēļ siltā laika un iebarojamam nekas nebija kā grūbas ar auzu pārslām, nedaudz batona un klāt neliels daudzums karpu piebarojamās barības.
Ezerā noenkurojos ap 21:00, ieliku iebarojamo maisiņu un nedaudz sametu blakus ēsmu. Vietējais spečuks jau bija no kādiem 18:00 trīs līņus izvilcis. Nu neko, sāku gaidīt. Pēc kāda laika skatos šis velk atkal vienu līni. Man nekā tik viena raudiņa. Sāka jau krēslot, man joprojām nekā. Dažas reizes tādi līnim raksturīgi pavilcieni, bet uzreiz ēsmu izspļauj. Nosēdēju līdz 2 naktī un tinos lapās, jo palika škrobe, ka 50m tālāk cilvēks velk ik pa līnim stundā vai pat biežāk a man nekā :)
Tagad par kļūdu analīzi - pirmkārt, nebraukt uz līņiem pa "ātro" uz labu veiksmi. Vajag jau laicīgi sagatavot vietu, iebarot dažas dienas. Otra lieta - tos pašus mušu kāpurus vajag svaigus, nevis kas jau 2 dienas nomocījušies bundžā siltumā. Trešā lieta - iebarojamais biezputras formā laikam līnim neder, jo viņš stāvot ūdenī tomēr dod kaut kādu duļķi, kas līnim varbūt nepatīk. Vietējais izmanto rupjmaizi kirpiču un auzu pārslas, cik nu es to esmu redzējis. Vēl viena lieta - iebarošana bez iebarojamā maisiņa nedod tik labus rezultātus. Ja barojamo, rupjmaizi ieliek maisiņā un galā uzliek pludu, tad iemest ēsmu var tieši pie barotavas un arī naktī pludiņā var ielikt gaismekli un copes arī labāk var pamanīt kad ir šāds "stacionārs" gaismeklis ūdenī. Tas sevišķi labi ir viļņos. Vakar par cik naktī vējš nenorima, vēl vienu kļūdu ko laikam izdarīju - uzliku 2g pludiņu. Tāds ir labs, kad nav viļņu vispār, jo nerada baigo plunkšķi seklā ūdenī un arī katra copīte ir labi redzama. Toties kad ir vilnīši, šo pludu sāk cilāt un iespējams ka līnim tas nepatīk. Labāk ir 4-6g pludiņš, kādu izmantoja vīrs X netālu no manis un vilka labus līņus.
Bet nu neko, jābūt pacietīgam, gan arī es savu līņu metodi uziešu :)
Bet par iebarošanu runājot jā, kā tad ir, vai kāds arī izmanto rupjmaizi kā iebarojamo un kas šķiet visefektīvākais līņiem, no tā kas ir mēģināts un testēts?
aakkis 21.06.13
Pavazā un viss!!! Mans viedoklis.....vairums gadījumos tie nav līņi!Svaigu/kustīgu naktenieku ja līnis paņems lūpās,un nesajutīs neko aizdomīgu-tad arī paņems.Ar makaroniem neesmu ķēris,bet ar mīklām daudz.Sevišķi tādos ūdeņos,kur asarēni neliek mieru.Pa burbuļiem.....līņa burbuļi ir jāatšķir no citiem!Tur varbūt pavisam citi burbuļotāji(dz.karūsas,rudulēni utt.) apakšā.Vēl viena lieta -...tās barības-var izrādīties,ka līnis lasa to un tārpam iet garām=barība garšīgāka!
Labi,..pa to citronu! Tas pret odiem!! Lai nav rokām nepatīkama ķīmijas smaka no smērēm!
mailite 21.06.13
pagajuso weekendu tiesi baroju ar to Albakora pirkto 2.5 kg paku prieks breksiem + kukulitis + bonduelle. laiva tikai viens, bet copes bija un shodi utt.. vai nu spots manejais ir labs un var barot ar ko grib, vai ari baribai nav ne vainas. vel jau spreja vieta ve4i lieto wd-40 :)

Citats no NG:

Jautā gusinsh | - Kategorija nav norādīta -
sveiks:) ko lai dara ja dīķī ir lielas karuusas un līņi bet viņi neķeras jo mazās karūsas saskrien un visu noēd,, tārpu vai vienalga kadu citu ēsmu....kā lai tiek pie lielajiem?

Atbild Normunds Grabovskis
te tev var līdzēt tikai lielās ēsmas un barošana ar granulētu barību ļoti nelielos daudzumos, pietam mana dīķū cope pieredze tomēr rāda, ka ne visur mazās karūsas ir vienādi biezā slānī, domā, ka līņiem un lielajām karūsām tās mazās patīk un netraucē, viņi arī meklē citas vieetas

es ieteiktu mēģīnāt āķa peletes, veikalos ir specialie pelešu pumpji, kas ļauj piebriedināt peletes ātri, aromātiem jabūt noteikti ne saldiem, ja tas ir pa sarežģītu, tad naktstārps, 5--7 kukurūzas graudi, ķirša izmēra maizes mīkstuma bumba ar to pašu WD-40 vai petrolejas aromātu, paliels kumoss mannas mīklas ar ļoti stipru ķiploka aromātu un nekādas barošanas, varianti ir, ja esi pārliecināts, ka tur to lielo zivju tiešām ir pietiekoši, zinu vairākus mikro ezeriņus-dīķus, kur arī mazo karūsu, nu tadu līdz 100 gramiem, ir miljardi, it kā tīklos večiem ir pa kādai lielai karūsai un līnim, bet tie ir ļoti reti, tajos dīķos ir daudz motiļa un es pieļauju, ka lielās zivis pamatā pārtiek no tiem, tā, ka ja zivis ir, tad tikai un vienīgi ar kumosu un notiekti jāmēģina ķert bez barošanas, vienkārši ar lielu, aromātisku kumosu
apelsins 21.06.13
=>aakkis
Tu līņu spečuks! Ko saki par to ķeršanu uz makaroniem, mīklu un citu augu izcelsmes ēsmu?
Man šķiet, ka šim īsti nakstārps šajā periodā nepatīk - pavozā un viss. A burbuļi nāk.. Koroč man tas līnis neņem (vai vairs tur to nav) un jāsāk kaut kas experimentēt.
Varbūt vēl kāds ieteikums par špricējamiem uz ēsmas nu tjipa Sensas spreji vai kādi no karpenieku arsenāla?!
mjuniors 21.06.13
šovakar biju Uz līņiem, sākumā samaisiju barību, nepateiksu kādu, pirku es albakora, 2.5kg fasējums.. Rauda, breksis, sajaucu kopā un 5 bumbas ielaidu.. Mazie tārpus locija nepārtraukti.. Grunts man bij sveša, tik sapratu,kad ir apakšā niedres.. Rezultāts pāris asari, rauda un viens breksis.. Tāpēc teikt kad biju uz līņiem grūti tam ticēt :))).. kolēģis, kas uzaicināja.. noķēra tikai divus līņus, bet stipri mazāki kā var(lielākais ap puskilo).. Varu teikt, jāgatavojas tai lietai laikam nopietnāk.. Sākot ar barību..
p.s Es sevi mierinu ar atziņu, kad Ķērās vakar un ķersies rīt :).. Tā ka dalieties savā pieredzē.. :))
aakkis 20.06.13
Tā jau es sapratu ka nezināsiet!..Citronam jābūt līdzi! Un kā 'pēc?
aakkis 20.06.13
Auklas katram savā diametrā! Bet kam jābūt vēl līdzi uz copi ejot?
kuzijs 20.06.13
Pavadas nelieku...pamataukla 0,24...un nav problēmu. Ir gadījies kāpt arī tuvākajas lēpenēs pakaļ liņukam, jo ja šis aptinas tad nelīdz ne 0,30 ne 0,40....bikses slapjas , bet puika rokā.
mions 20.06.13
Uz 0.2 noteikti ieies zālēs, jo būs jāpalaiž lai paskrien, it sevišķi piecirtiena brīdī. Ar 0.3 izrausi ar visām zālēm, ja nu sevišķi neveiksmīgi neaptīsies vairākas reizes.
Ar laivu braukt klāt baigais čakars, izpurgāta vieta.
mailite 20.06.13
0.16 made in japan kilogramigs linis nevar paraut. vienigais, ja ieiet zales un sak negudri raut ara ar ravienu. pielaiz ar laiveli un ar sa4oku izvelk ara.

ja cope no krasta un baigas zales, tad jaaa, liek bez pavadas 0.3 un aida. :)
mions 20.06.13
mjunior - ar 0.2 pamatauklu un 0.16 pavadu tas būs stipri eksrēms pasākums, it sevišķi ja ķersi līni pirmo reizi. Vairāk nodarbosies ar stresošanu un pārsiešanu. Dodu 100 punkti, ka pirmais kilogramnieks šādas auklas Tev saraus lupatās. (pat palika interesanti..., uzraksti kā gāja...)
eduks ir stipri tuvāk patiesībai, tikai to pīto pavadu nevajag.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs