He, he, man ir tā laime tikusi copēt dīķī, kur nav pat karūsu, tikai līņi! :) Pirmo reizi, kad biju uz tiem līņiem, gaidiju stundas divas līdz copei, pa to laiku jau sataisijos uz mājās braukšanu, un čoms man jautāja, vai tur tiešām ir zivis! Bet, kad sāka copēt... :) Variet iedomāties - tikai līņi!! Ja arī ir kāds sīkais, tad, nu nezinu, kur viņi tur ir. Bet es tādā ziņā laimīgs, ka nav kas kustina pludiņu. :)
Es tikko biju meklēt naktstārpus - kautko nesaprotu..! Kur viņus meklēt? Mauriņā? Pļavās? Uz ceļa? Kā viņus var pamanīt!! Es vsp nekādu dzīvību nemaniju tajā zālē! Tagad itkā rasas vēl nav, moška vēlāk iet meklēt? Točna rakt nevajag? Viņi būs samērā viegli pamanāmi? pa dienu itkā salaistiju zāli ar ūdeni... Nopļāvu mauriņu, lai vieglāk meklēt.
Viss skumjākais tai iebarošanā ir tas,ka sanāk visādi sīkie .Kur tie,tur līdaka līdzi.Un tagad ir atkal tas pilnais mēnesis,ka tās zobainās uz naktstārpim sevišķi kāras.
Šķiet, ka rezultatīvāka cope tomēr ar pludiņu. Baigi gribējās uz grunteni paprovēt, bet tagad, laikam, nesanāks. Ok, ielikšu griezulīti ar pavadu. Sviniņus augstāk uzlikšu. par barību, kādreiz, kad neko nejēdzu.. taisiju cietas, kā akmens tās bumbiņas. Tagad sapratu, ka vajag irdenas, lai pret ūdeni atsitoties izšķist. Paldies par šito. Nu, Skaidra bilde +/-. Varbūt jau rīt laidīšu uz līņiem, tad jau manīs. Tagad iešu meklēt naktstārpus. Ceru, ka kādu atradīšu. Kā jums pieredze rāda, uz kādas ēsmas lielākie dabūti? ā, par barību - kukurūzu drīkst piemest klāt? Paldies par padomiem! :)
Edža,pareizi vien dari ,jo no grunts līnis ņems drošāk,viņš paņems ,pažļambās un ja viņom tas kumoss liksies par labu esam,-sāks lēnām vilkt sānis,ar pieciršanu īpaši steigties nevajag.Sviniņu gan vari likt nedaudz augstāk,lai smeķošanas stadijā būtu mazāka pretestība.Kā jau minēju, piebarot vajag nedaudz,citreiz labāk vispār to nedarīt.Ja taisi bumbiņas tad nelielas un irdenas,zemes piejaukums radīs duļķīti un dabīgu smaržu,bumbiņām nav jābūt blīvām,jābaro uz cietas grunts.
Edza svini gan tev ir pārāk tuvu āķim,jo līnis ir diezgan uzmanīgs un aizdomu gadījumā vairs neaizskars tavu ēsmu!Labāk uztaisi pavadiņu kādus 20cm garu ar griezulīti un svinus novieto virs griezuļa!
Manīt jau var,kad līnis coppē,bet arī tās copes reizes viņam atšķirās-citreiz viņš var pusstundu dro... tavu ēsmu,citreiz arī paņem uzreiz!Vislabāk vismaz pēc manas pieredzes ,piecirst tad,kad viņš jau pludiņu velk zem ūdens kādas pāris sekundes,ja vien tā vieta nav aizaugusi ar zālēm!
Līnis vairums gadījumos izgaršos to kumosu lēnītēm.Un neskries kā karpa,bet paņēmis jau vienmērīgi ies prom.Daudz atkarīgs no vietas,ja būs zāļains apkārt.tad līdīs zālē,neies pa koridoru.Grūti pateikt,kur ies,vienā vietā viens lien uz vienu pusi,nākošais pretējā virzienā.
Paskaties šo,tas tā acij...
Jap, laikam jau tīra grunts. Sviniņš 5-10cm no āķa.
Pamēģināju maziņākus šoreiz uzlikt, jo lasiju tepat, ka līnim lieli svini nepatīk.
Hm, ja jau līnis paņemtu ēsmu un stieptu auklu - ideāli! Atliek tik piecirst. Bet jautājums jau tāds, vai līnis stieps prom ēsmu un to varēs manīt.
Diezvai būs tas pats princips, kas karpām. Karpai ļauj pašai piecirsties, jo viņai ir mežonīgs paātrinājums un ar svina svaru āķis pats iecērtas, bet līnim tāds nav. Drīzāk varētu būt kas līdzīgs zandartu copei ar gruntenēm no krasta. Uzkarina zvaniņu uz auklas un skatās kā stiepj, ļauj vēl normāli ierīt un tad "dod ribās". Bet nu tā kā nekad neesmu ar grunteni ķēris, gaidi kāda pieredzējušāka vīra padomus :)
Copēju uz "pusgrunti", kad pludiņš šķībi stāv. Pagājušo reizi vienu niecīgu bumbiņu tik iemetu. Bet toties trīs līņi uz kilo un čomam tur pat arī trīs. Metru no zālēm dabujām viņus. Tur ir dziļa vieta, metri 2-3. Bet neliekas, ka tur dūņas būtu, jo citreiz uz āķa ir tādi zāles matiņi tākā.
Viena gruntene ir uztaisīta. Slīdošais sviniņš 18g, olīvīte. Nu, vot, principu arī saprotu copei ar grunteni (uz karpām), kuras pagrābj barību un mauc prom stiepjot līdzi auklu... Kā dara līnis uz grunteni??? ka lai zinu, kad piecirst? Vai līnis ar paņem ēsmu mutē un laižas prom un var redzēt, kad aukla stiepjas? īsumā, īsi pastāstiet par līņu copi uz grunteni. Princips tāds pats, kā karpām?
bombo iekšā!!!Vēl nezini kur bombosi,a varbūt tur bieza sūna centimetrus 20-30 apakšā.Un nelīdīs līnis pa to sūnu tās bombas irdināt.Ja pielīdīs,tad nevarēsi naktenieku nolaist tam apgaitas vietā.Ja jau tīra grunts,vai iztīrīta vieta,tad jau vari bombot.Vispār es līnim tās lielās bombas neatzīstu.Labāk vairākas mazākas,ātri grimstošas,un uz grunts irstošas.
Edža,ņem to vienu līņiem domāto paku,ieber spannītī, samitrini un bombo iekšā,ja paka liela-atstāj nedaudz uz rītu.Vari tai pakai pievienot ~1/3 zemes.