donka taisi irdenāku, lai izjūk pa ceļam uz grunti.
Ok, ta būs jāeksperimentē ar tiem attālumiem no grunts, domāju varbūt apakāša zāle, tāpēc viņi neņem no grunts pašas, jo zālē jau nevar atrast manu lieku.
vēl viens jaut, ja liek mazu pludu (2gr), tad līnis to novelk zem ūdens,un es vairs neredzu cik tad šis ir pietuvojies zālēm, lai neierauj zālēs un tad jau tikai lieks trobels un sabojāta cope
cik lielus pludus liekat uz līņiem?
aakki,a ko darīt?Piekrīti,ka reti kur var tā atvilkties līņus ļoti reti ir zem kg,bet standartā 1,5-2,5kg,vai ne?
Tūlīt nāks laiks un mauks dzīvē iekš' to Vent!
;)
avtt;neiet jau runa par tavu variantu,kad esi diennaktī divas reizes savā vietā visu vasaru.
Ir kad līņi ložņā pa zālēm un gar stiebriem lasa visādas dz.radības,tad arī var ķert augstāk no grunts.Tavā gadījumā tikai var palīdzēt liels kumos,kuru mazie nevar vinnēt-pat boila.
Jautājums arī par veidu, kā attturēt ēsmu no nogrimšanas dūņās.
Biju ezeriņā, kur līņi ir, taču pat copes pa visu vakaru nebija. Ir aizdoma, ka ēsma vienkārši iegrima dūņās, jo tajā ezerā tā ir vairāku metru bidezumā un ļooti škidras.
Mēģināju gan mainīt pludiņa dziļuma regulējumu taču varbūt ir vēl kāds veids?
aakki,ko tad gribi teikt,ka nebarot vispār?Un kas ir neaizrauties ar bumbām?Iebērt ar lielo smeļamo zupas karoti barību?
Vienmēr esmu barojis.Jā ,ar pārbarošanu jāuzmanās,bet tā kā man tagad ir,kad manā copes vietā tekoši vandās patsmit +- 1-2,5kg līņi,kuriem punči pilni(vairāk vai mazāk)ar barokli.Mans tak šamos tur ir "piesējis",nu un,līdz ar to mans tos copē nost,ipio!;)
eergli!
Ja sīkie nemaisās pa kājām,tad ,kā man liekas,tad dari pareizi, attiecībā ar iebarošanu.Ar ēsmas likšanu uz grunts vari droši eksperimentēt no -uz grunts likšanu,līdz 15cm pacelšanas amplitūdai.Viss atkarīgs no dotās situeišen!
āķis, dīķī ir tikai līņi (vismaz pagaidām neko citu neesmu noķēris) un nejēgā daudz sīko līnīšu, bet vajadžetu tikt pie kāda lielāka, ko sievasmātei uzšmorēt.
metu tā lai bumba uzreiz izšķīst kā atsitas pret ūdeni;nekad tā nedaru,tad piesaista visādas sīkās zivis.Vienīgais tikai var darīt tur,kur nav ēsmas notīrītāju.Un pa pašām barības bumbām-es ar tādu iebarošanu ne aizraujos,jo uzskatu,ka līnim nevajag daudz barības mest.
līņu speci, man jautājums.
Copēju dīķī, nolieku ēsmu uz grunts ne copes, pacēlu ēsmu gaisā ap 10 - 20 cm, minūtes laikā līnēns galā. peldošu ēsmu tak līnis it kā neņem, vai apakšā varbūt ir kāds lielāks un sīkie virs viņa tusē?
vai vaina iebarošanā, jo metu tā lai bumba uzreiz izšķīst kā atsitas pret ūdeni. un tad tie līņi peld pusūdenī un ķer ciet?
Vai ir jēga gaidīt līņus uz grunts un pieteiksies kāds lielāks, vai tomēr medīt pusūdenī? Sestdien jālaiž atkal, tāpēc derēja atrisināt šo jaut. :D
Ja izpaigsvētdien likās,ka cope bija sasniegusi savu kulmināciju,tad vakar vakarā tukšpatsmit...
Tiesa,ilgi nesēdēju.Vienu 100% līņa copi pakāsu-par ātru piecirtu!A kam negadās,ne?;)
Domājams,ka vēl dažām dienām vajadzētu "izsprāgt"!Palūkos,ko nebūt nedēlas beigās,kad temperi atkal sola pie tricāra...
ka ar līņu copi Lubānas ezerā un kanālos?
6dien lidoju uz LV atvaļinājumā un doma ir doties līņu medībās :)
manjaks,kas tad varētu būt ar līņu copi,ja spiningotāju tur praktiski naf....
Kas notiek ar līņu copi Lobes ezerā? kamēr vēl ir atvaļinājums gribētos aizlaist.
iesācēja jautājums, vai līņi dzīvo upēs ar normālu straumi? Runa iet par Lielupi. Vai tomēr jāmeklē līči, dīķi un ezeri ar stāvošu vai lēni tekošu ūdeni. Pa visu dzīvi esmu izvilcis 1 līni pāris gadus atpakaļ, uz cūceni, Iecavas upē pie Ozolniekiem. Vēlāk mēģināju, bet nekā.
Varbūt kāds var ieteikt kurā virzienā ap Jelgavu meklēt?
Vakarā pabiju uz glumo--Blažģī-- pa nullēm--glumo ni un ni,--vakar viss noticies--toties rudie un zirgazobi kaķam ,ka tas tos nevar apēst visu !!!! Toties viens rūtainais tika izvilkts un sagriezts!!! Turpmāk darbs būtu pieskatīt to visu --- VVD !!!
Šorīt arī aizlaidu līnīšos. No karstuma visi tup zālēs un cope ir tikai tad, ja pludiņu noliek līdz 10 cm. no zāļu malas. Līdz ar to īsāks laiks pieciršanai, sanāk cirst drusku par agru kā rezultātā 50% realizacija:
Divi ap kilo krastā un divi notirinājās.
Tādus izmērus kā avtt velk, diemžēl,nēesmu dabūjis...
Labi!
Kurzeme.
Ezers.
Līņi.
Nonārstojuši.
Visi.
Tā derēs?
;)
avtt , es jau neprasīju precīzu vietu kur Tu copēji , man interesē kur tie līņi nav iznārstojuši , Kurzemē , vai Latgalē , vai kādā citā pasaules malā .