atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Nēģi

zaraza 20.12.13
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...

VANEMS, 17.decembris 2013, 23:36


Tīra, tīra un kā vēl... Tāpēc jau tos veikala/tirgus nēģus ar "trauklupatas" (Buma 1 ievietotajā bildē to labi var redzēt) apvalku es nevaru ieēst...

Tīrīsanai ir daudz metodes, taču , pēc manas pieredzes, visefektīvāk ir applaucēt nēģus ar karstu ūdeni lai gļota "vizualizējas" balta apvalka veidā un "atlec", tad ar rupju sāli cimdā to nobrauka. Var arī ar nazi, vai kādu citu implementu... Ātrs un patīkams tas process nav , tāpēc arī rūpnieciski to nepiekopj...
krabis 20.12.13
kurš var piedāvat svaigus nēģus,vai zina kur uzvanīt.
Breks 18.12.13
vanems
Cik sevi un savus draugus atceros, vienmēr ir tīrītas nost gļotas, un tā kārtīgi.
Tā kā, mācies...
VANEMS 17.12.13
var diskutēt vai visgaršīgākie ir ar apses malku ceptie, kas skaitās klasika. Jā, aiziet tradīcijas.
VANEMS 17.12.13
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...
Hotentots 17.12.13
Kā man kāds pazīstams maluzvejnieks - nēģu pagatavotājs teica - dikti svarīgi ir dabūt nost gļotas. Ja tas ir izdarīts, tad pārējais nav TIK svarīgi, vai cepts īstā vai ne tik īstā krāsnī. Ja gļotas palikušas, tad arī krāsns neglābs...
bums 17.12.13
Nav tur nekāda Amerika.:))

Tādi ir pareizi notīrīti un brūni sacepti Cepums ir jāvaktē ne par maz un ne par daudz To rūgtumiņu jau tieši dabū no piedegušās astītes :DD

Te ar nožēlu jāatzist ka gatavošanas pirmsākums jau ir bijis nepareizs
Tos ar apsutināto gļotu varat ēst paši :DD
Katlakalnā Dzintars cepa labus nēģus !
skutans 17.12.13
Tēju ,kafiju nēgiem gan neliek klāt, tāpat arī ar sāli tie nav jāberž un arī slogs nav nēģiem virsū jāliek. Sloga vietā izmanto dēlīšus ar kuriem viegli saspiež (saplacina) nēģus. Tā teikt lai labums sasūcās .Liek klāt tikai sāli beigu procesā, kad saplacinātos apaļmutniekus kārto kubuliņā. Tāda lūk seņču oriģinālā recepte.
daargais 17.12.13
mūsu ģimenes vairāk par sāli un H2O vispār neko neliek klāt un rezultāts ir izcils !
kā ticās dergazivs : vienam mamma,otram.......:))
degarzivs 17.12.13
Nuja, vienam mamma bet otram atkal tētis patīk! :D Nēģiem man tikai sāls, pipars, cepeškrāsnī iekšā, pēc tam bļodā, slogu virsū un pa pirmo!
jenots13 17.12.13
Degerzivs
Gaumes atšķiras un ar kafiju sanāk pa pirmo.
degarzivs 17.12.13
Tikai jēlus! Un kafiju ber visur citur, tikai ne pie nēģa, nevajag muļķības saklausīties! Bez kafijas ir nēģis, ar kafiju - kā piepīpētas kafejnīcas iepriekšējā mēneša skumbrija!
Janciigais 17.12.13
Ņem spaini un sasaldē dažus jēlus priekš manis :))))
urmaas 17.12.13
Vo binladensjoparetetei. Tagad esmu dilemnas priekšā-jemt jau gatavus ceptus nēģus, vai jemt spanni ar svaigiem un doties pie Zarāzija. :))
zaraza 17.12.13
man nav variantu, nēģi jāpērk dzīvi un jātaisa pašam... figņa tā rūpnieciskā cepšana, lai cik tur laba un tradīcijām bagāta, bet tai konveijerā viņi to čūskulēnu normāli nenotīra no gļotas... Nu nevaru es normāli ieēst tādus kam apkārt sačokurojusies trauklupatas miziņa karājas - normāli nēģim jābūt pilnīgi gludam... Sorry, droši vien esmu pārāk izlepis....
Robchiks 17.12.13
Maisiņš vajag???
Piekrītu!?
urmaas 17.12.13
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?

vitenahemots, 17.decembris 2013, 15:00

Carnikavā nēģus cep vismaz pāris cilvēki. Abi zināmie to dara labi. Tas pēc personīgās pieredzes. Veikalos var uzrauties uz kādu laiku nostāvējušiem nēģiem. Bet ņemot pa taisno no cepējiem tiec pie svaigas mantas. Jo cepēji tos neuzglabā.
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs