atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Brekši

tomels 06.05.10
daddy jaa vins ir sameeraa mazs. aptuveni 2km gars.

Aakki vini taa nem katru pavasari un vinus tur velk jau loti ilgi. vienkarshi ir taa kad pavasara palos parplust gauja un breksi no gaujas naak ezeraa lai narstotu, tur arii ir taa ezera zivju rezerve, gan lidakas gan breksi pavasaros sanaak iekshaa. ja nebuutu taadas sateces tur sen vairs zivju nebuutu, jo kaas ar visu ko var, gan tikliem gan sitaa pavasaros ar gumijaam.
aakkis 06.05.10
Es jau tur neesmu bijis un nebraukšu,bet ja Gaujienas pašvaldība,vai kam tagad tā teritorija pieder,nevar ierobežot to izkāšanu-tad paši būs pie tukšas siles.Ne jau katru gadu viņi tā ņem,tas tā kā Usmā-bija gads,kad no ledus asari kā negudri pa visu perimetru ņēma.Tad atkal gadiem nosacīts klusums.Tur jau tonnām šo pavasari ir noteikti izcēluši,nav jau daži tupētāji.
daddy_j 06.05.10
nja. pēc ezeri.lv tas zvārtavas ezerels tāds pamazs, tikai 34ha, līdz ar to, ja tie tiešām bija BREKŠI, tad kaitējums ir ievērojams manuprāt. cik tad tāds ezeriņš spēj atražot...caurmērā LV ezeros esot 50kg/ha...tā ka no tāda ezeriņa gadā ap 1700kg zivju...115 labi brekši ir 10% no tā ezeriņa gada nozvejas...
tomels 06.05.10
aakki es jau neko nesaku :D nu jaa tas tieshaam kaa kuram, teiksim mans opis ar omi arii loti labpraat eed kuupinaatu breksi, es pats nee, jo vispaar maz zivis eedu, sad tad kaadu ceptu liidaku vai vedzeli apeedu.

Gulbis37 - tas vecis noteikti zinaaja ka kersies, bet nedomaaja ka tik daudz, tur jau entos gadus pavasaros tos brekshus velk, protams vins nedomaaja ka simts buus. katru dienu protams nevelk, bet vispaar tur lopiskos daudzumos vinus izslaktee. katru dienu kad keraas no ezera izved loti loti daudz brekshu. naktii kad tur seedi izskataas kaa kapos kad ir sveciishu vakari, gaisminas spiid visaas malaas.
gulbis37 06.05.10
es domaaju,ka tas,kursh tur pieskaldiija tos 115 brekshus,nemaz nedomaaja,ka vinsh brauc kaa uz veikalu...aizbrauca,un noveicaas,nu tad ar vienreiz panjeema pa riktiigam...nedomaaju,ka tagad katru dienu pa 100 brekshiem velk maajaas:)
aakkis 06.05.10
tomels;tas bļāviens nebija konkrēti uz Tevi tēmēts.
ne par taiminjiem vai foreleem...?Ar ko tad tie tik šausmīgi izceļas?Liels kūpināts breksis pat sit pušu to foreli!Bez šaubām katram savas garšas īpašības.Pie mums jau uzskata-līdaka,O tā jau ir līdaka,nu tad būs kārtīga maltīte.Manā ēdienkartē viņa ir labi ja otrā desmitniekā.Ja katru dienu ēdīs tās foreles ar kaklā sāks sprūst!Ja brauc peļņā,tad jāpērk zvejnieka licence!...DDD
gulbis37 06.05.10
nus,no vienas puses,lai jau velk,taads zhors jau nav ne tuvu katru dienu,un parsvaraa jau breksi(lielu,es te nerunaaju par pliciishiem) vasaras sezonas laikaa nemaz nav tik viegli nojkert,kaa arii tomeer tas prasa laiku,naudu bariibaam...no otras puses-ne jau nu visi brekshi 100% ir narstspeejiigi,un ja veel cilveeks bez darba,tad vismaz ko ieguust,ja pardod radiem,kaiminjiem...jaatziimee,ka te neiet runa ne par taiminjiem vai foreleem...
tomels 06.05.10
avtt nau gan nekaadu ierobezojumu.
tomels 06.05.10
aakki- to blausanu no manis gribeeji dzirdeet? nu redz mums taadi likumi kad tomeer atlauj vinus pirms narsta slakteet un bez nekaada ierobezojuma. pretiigi jau noklausiities kaa tur veci staasta ka tik un tik pieslanijusi, bet nu shis ka 115 izvelk tas jau nu nau normaali. taads makskernieks atradies, tur daudzi tagad lielajaa pelnaa brauc. un aaki piekriitu tad labaak vienu sitaadu samu panem nekaa tos brekshu kalnus.

Siluro, tas droshi taapeec lai auksts veejsh nepuus virsu un ulgak var noseedeet.
avtt 06.05.10
Cik noprotams,tad karpām arī neesot nekādu limitu?
ranban 06.05.10
te nu izpaužās likumu nepilnība ,ķer cik var ...
aakkis 06.05.10
tomels;kur tad paliek bļāviens...gaļinieks,vai tad ēst nav ko!,un tā tt.?Kas tad brekši nav zivis,kad jāslaktē apzināti pirms nārsta?Noķer samu-visi bļauj-ko neatlaida,cits -peldēt neiešu un bērnus nelaidīšu!Tā te pieņemts;par zivi uzskatīt=karpas,samus,lašus,foreles un līdakas mēru!!!DDDDD
bums 05.05.10
Lielupē arī jam ;DDDD
siluro 05.05.10
pirmdien braucot garām redzēju, ka viens tur uz laipas pat plēves būceni uzbūvējis :)))))))
tomels 05.05.10
Zinas no Zvartavas ezera - viens vecis 22 stundaas bija izvilcis 115 brekshus, goda vaards bez dirshanas. bij nemusi gan pa dienu gan pa nakti. cik dzirdeju tad vins sazvanijis veikalu smiltenee un tie atbraukusi ziviim pakal, pa 1ls gabalaa nopirkusi.

mums ir jauns laureaats Latvijas lepnumam 2010.
andis47 05.05.10
Laikam jau man draugu nav:(
janchuks 02.05.10
Ev veči, kā Lielupē ar portfeļiem? Ķerās? Ir doma rīt pafeederot :)
andis47 02.05.10
Gribētos kādā klusākā vietā:)
ginca71 02.05.10
Varkaļos lielie vēl nav ienākuši, sīkie līdz 150. gr. ir bet lielos vēl nemana.
gulbis37 02.05.10
andis-vestule.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs