Vai kāds ir un ja ir tad kur ķeras Lielie brekši...
Pļaviņās brekši ņem pa nopietnam.
Daugavā pie Daugmales breksītis ņem, bet tā neregulāri. Copi stipri ietekmē HESu darbība, arī plaukstas lieluma plicēni reizēm uzmācas, bet process notiek.
Vai nav kāds bijis Daugavā uz brekšiem,pie Pļaviņām vai Aiviekstē.
Biju pārsteigts, kad pagājušā gada 11. oktobrī starp citiem-pēc izskata normāliem brekšukiem –viens pusotrinieks bija ar nārsta pumpām.Bilde albūmā Savādi gan.
droši vien būs jāmeklē Daugavā,tur vismaz vienu bet,katru reizi var izmānīt.
secinājumsviens -ne visur nārsta gatavošanās notiek vienādos laikos.Viss atkarīgs no ūdens temperatūras
par to kāzu tērpu-es ķēru brekšus 2. maijā lielupē pie kalnciema un visi lielākie (+-kg) jau bija asi un pumpaini-trāpījās arī pāris asas raudinjas! tas tā pārdomām!
draugs dazas dienas atpakal Gauja dazus brekshus dabuja no1,5-2,2kg. Bus kkad jaizstaiga vinos :)
pagaidām vēl gludi bez kāzu tērpa Nārsts būs uz ceriņiem tā ka vēl nedēlu vai pusotru var mēģināt.
pievienojos visiem nesekmīgajiem :)
Arī cenšos apgūt fīderi, bet otrā cope un rezultāts 0
Šodien biju Ventā, a ķeras tikai vīkes un mini ašuki.
griezos pēc padoma pie cienījamā Grabovska kunga...
vēl jau vajadzēja ķerties! varbūt tas ka tas stiprais vējš?
Es gan neesmu īpaši uz brekšiem sēdētājs, bet vai viņi visi tagad nav nārsta vietās ?
sestdien vakarā un svētdien no rīta biju Laidzes ezerā ar feederie un... SKUJU. pāris plakanie plaukstas lieluma.
Šorīt biju aizgājis paskatīties uz Tosmares kanālu, veči sēdēja, bet no brekšiem ne smakas. Laikam auksts palika
Šijā laikā Tosmarnieka kanālā tiem ir jāņem !!!
Liepājas kanālā pa laikam ķeras tādi dīvaini trekni pliči, bet no brekša ar ne smakas!!!
Cik es šogad tur esmu bijis uz dzīvo, arī neesmu redzējis ka kāds no tiem brekšu ķērājiem būtu kādu breksi tur izvilcis !
Vai tad citur uz to barību brekši nāk?Varbūt vieta nav pareizā,viņi jau ar ir cimperlīgi.Visās vietās tā nemaz nebarojas.
jau kuro reizi laižu uz Nīcu uz Bārtas upi, baroju, pludinu pludiņu, metu gruntenes, bet kā breksis naf tā naf...... vajag kāda spečuka padomu, citādi Liepājā sāks pietrūkt gatavās barības!!!!!