Man dziedāšana labāk padodas...
Dzelzi ko tad Tu uz estrādi gāji uzdancot ??
šodien un šonakt snieg ne pajokam Precīzu atbildi varēšu dot piektdienas vakarā
man doma 6 dien laist! kā tev Bum liekas ir vērts?
Vakar vēl bija tā jokaini Vakarnakt piesala un pa vecajām pēdām soļojām omulīgi.Nezinu kas notiks pēc šīs nakts sniega-laikam jau nekas labs
Šodien Usmā pie estrādes 1 sēdēja. Izskatījās, ka diezgan tālu uz ledus ... Laikam ledus labs...
Kā Usmā ar ledu,vai kāds jau noprovējis?Admins šorīt pastrādājis.
bums-nē taču,man tikai copes kolēģis teica,laikam trešdien bēres.
Bet Žanis tokš nenoslīka ??
Otrā krastā Žani nepazīsti,pie upītes?Tas ar nabags esot ,trešdien laikam bēres.
Paldies par līdzjūtīu Uz citiem medību laukiem pādislocējies mans mīļais kino aktieris Leslie Nilsens Vakarā ieraušu graķi un ar grūtu sirdi nomainīšu avatara bildi Vieglas smiltis :((
Vienu laivu jau noziemoju ,bet sezonas /atklāto ūdeņu/noslēguma ballei vēl 1 laivu atstāju uz ūdens. ka tik neaizsalst Tad būs kalšanās ne pajokam
Sorry,ka "piepostojam" Usmas sadalju...;)
Jamikus,tas jau skaidrs,kas notiek ar H20,bet Burtniekaa tie kraavumi ir cilveeka augumaa, nav Peipuss,bet izskataas iespaidiigi...tos sauc par iezeem ...;)
Da jebkurā ezerā, pat dīķī ziemā veidojas plaisas-atšķiras tikai mērogi. Tak atceramies elementāru fiziku veči par materiāla saraušanos pie tempereratūras pazemināšanās. Ja pašiem piemirsies, apjautā bērnus-jādomā ka fizikas likumi nav mainījušies un viņiem māca to pašu, ko mums kādreiz.
Ja runā par plaisām tad arī Rāznas ezerā plaisa veidpjas vairāku metru platumā vienā un tajā pašā vietā visa ezera garumā.Man arī gadījās vienu reizi piedzīvot to momentu, kad ledus sadalijās divās daļās.Mēs visi ,kas tur sēdējām,bijām nokrituši no kastēm un pietam slapji no ūdens, kas izšļācās no āliņģa.Ledus biezums bija kādi 20 cm, bet galīgi causpīdīgs kā stikls. Pirmajā momentā bija tāds pamatīgs izbīls.
jā, Burtnieku ezerā ir līdzīgi, tas no tāluma izskatās kā ledus krāvumi, veidojas virs dziļākām vietām, spalgā salā ezers 'bauro'...;)
Esmu redzējis Usmā ūdens virpuļus, kuri izskatās itkā kāds būtu izrāvis vannai korķi, tikai stipri lielāki. Starp citu, tas bija ''Strazdiņu'' - buma pusē netālu no krasta.
Starp citu Burtniekā arī vismaz viena "ģenerālplaisa" veidojas vienā un tajā pašā vietā gadu no gada.
Jāsaprot, ka pie temperatūras izmaiņām arī ledus klājs staipās plakaniskā virzienā
Usmā tās sauc par Īzēm Gadu no gada tās veidojās vienās un tajās pašās vietās- kāpēc nezinu.Ja ir spalgs sals tad tās ir drošākās vietas ,jo caur īzi iznāk ūdens un uzsalst papildus ledus slānis.Svaiga īze ir bīstama.Pavasaros īžu tuvumā ledus izkūst ātrāk.Asarus arī meklē gar īžu kantīm
Kāpēc Usmā ziemā ledū ir plaisas?Ir gadījies,ka pat ilgi jāiet,lai atrastu kā tikt atpakaļ.Jo tur kur no rīta pārgāji,jau pievakarē i nedomā.Cik cilvēkiem nav sliktas atmiņas ar tām un daudzi atceras jau viņsaulē.Straumes katrā rajonā mainās no vēja virziena,ai ,bums izskaidros-viņš tuvāk .