Nesaņēmu atbildi uz jautājumu, kur te "viela pārdomām". Ka Vanems viegli ieņirdz par visiem, reizēm atmetot no saviem augstumiem kādas domu druskas? Jeb kā? ;)
Dzīva jau dzīva ,bet gaužām pliekana -daudzi lietotājipaklīduši pa pasauli un diez vai atgriezīsies-laiks ir zaudēts
Vanems ir brends jau no zive.lv laikiem,bet te ir visādi ļautiņi novākušies
jā, civilizācijas virsotne- bildes tīklā
Nu es saprotu,kā jūtās tie "bezfeisainie" CL forumā,kuri neko nesaprot,bet viedokli izteikt gribas neizturami !:)
parasti tom'er, ja korel'acija nav 0.5, atmet.
Korelācija jeb saistība ir mērījums, kas parāda divu vai vairāku mainīgo saistību (t.i., vai, mainoties vienam mainīgajam, izmainās arī otrs). Absolūta korelācija (r=1.00 vai r=-1.00) var tikt citādi attēlota kā y = a + bx. Tomēr statistikā parasti nemēdz būt tik absolūtas sakarības. Tā vietā nosaka sakarības ciešumu, ko izsaka ar koeficientu r robežās [-1;1]. Ja koeficients tuvojas r=1.00, tad saka, ka, palielinoties vienam, palielinās arī otrs, bet, tuvojoties r=-1.00 - palielinoties vienam, otrs samazinās. Ja r=0 vai tuvu tam, tad ne par kādu sakarību nevar būt ne runas.
Tas, vai korelācijas koeficientu var uzskatīt par statistiski nozīmīgu, ir atkarīgs no izlases apjoma (citiem vārdiem - no rezultātu ticamības). Ja izlases apjoms ir 3, tad par statistiski nozīmīgu var saukt rezultātu r=0.805, ja apjoms ir 30, tad šis skaitlis ir r=0.296, bet ja izlasē ir 500 cilvēku, tad statistiski nozīmīgs ir jau r=0.073.
Citā aspektā runā par sakarības ciešumu. Neatkarīgi no izlases apjoma līdz 0,2 korelācija ir ļoti vāja, no 0,2 — 0,4 korelācija ir vāja, no 0,4 — 0,7 korelācija ir vidēji cieša, virs 0,7 korelācija ir cieša
Ā''aāā-tagad skaidrs!:)))
korelācija- varbūtīga vai statistiska sakarība starp gadījumlielumiem, kurai nav stingri noteikts funkcionāls raksturs. "Svešvārdu vārdnīca"
Kāds konteksts? Ka cilvēki cenšas? vai ka nav jēgas dot inspektoriem degvielu?
Reidu izmaksas daļēji sedz abas policijas, robežsardze un sabiedriskie. (cik ilgi?)
Līdzīgi kā reibumā aizturēto skaits atkarīgs no svētkiem, trubiņu skaita un nestandarta pārbaužu vietām. Par to var gudri spriest, kamēr tauta nodzeras. Ar zivīm ir līdzīgi - šķiet, ka vairumam nepielec pasākuma patiesie apjomi.
Atklātie pārkāpumi ir fiksētie pārkāpumi (bezsaimnieka tīkls) vai tie, kur noskaidrots vainīgais? (slēpnī tupot degviela tērējas mazāk).
Utt.
viela kur?
VANEMS
..."nekorelē..."- просьба матерными словами не выражатся!!!
"kontroles braucienu skaits un atklātie pārkāpumi nekorelē ar degvielas daudzumu, kas piešķirts inspekcijai"- amatpersonas vārdi sanāksmē. Viela pārdomām.
Ja ir liela vēlēšanās, kā arī pietiek drosmes un spēka, vari jamam profilaktiski sadot tūtā. Vai tas sniegs kādu gandarījumu? Nezinu, viss atkarīgs no Tevis paša. Par ieroča (arī gāzes) izvilkšanu situācijā, ja viņš neapdraud Tevi vai kādu citu, problēmas var sanākt Tev.
Farnir
jebkura draudeehsana ar ieroci ir pretlikumiiga, ja tikai tas nav pielietots pashaizstaaveeshnaas robezhaas.
Izvilksi savu daiktu, a vinjam savukaart ar loditeem pielaadeets-beidz maazhoties, taa ir beernishkiiba un tev nav tiesiibu nevienam draudeet.
Vieniigais ko tu vari-pieaicinaat inspektoru, lai noveerotu paarkaapumu, aiztureetu paarkaapeeju notikuma vietaa un izdariitu visas paareejaas ar to saistiitaas procesuaalaas darbiibas.
Neteelo varoni.
Esmu to pidarasu redzējis. Neba jau viņš zem tā viena tilta iet, un nav arī tā viņam pirmā reize, zem šosejas tilta pāri lielupei arī viņš saimnieko un nejau viens, bet ar pārinieku. Vel par tādām aktivitātēm runājot, man sirdi pirms kāda mēneša izkratīja viens krievelis neglīts, šamējais teica: " ko sēdi, nav garlaicīgi ? Es tā nevarētu, mēs liekam tīklus pie aerodroma un pēc tam kad ņemam ārā visi pilni... " Pieķēris arī viņus neviens nav un nebaidās arī par to.
Vispār tāds jautājums, inspektoriem. Es varu ar gāzes pistoli draudēt cilvēkam un to pielietot, ja viņš pārkāpj ļoti rupji makšķerēšanas noteikumus, un man pēc tam nekas nebūs par to ? Tādu kā civilo arestu uztaisīt, kamēr policija atbrauc ?
Jā, un daži vēl saka ka zemūdens medniekiem Latvijā ir grūti medīt, ūdens duļķains, neko neredz, grūti ko nomedīt...
GPS un pēc trīs sev zināmiem punktiem krastā.