Nezinu gan, ko tur bralukasi velk... Var but ka vieteja. Vakar Bauska pa 3-4 vimbelem. Bralukasiem Bauska ari pa 2 vimbam.
Vai redzēji kā vimbas velk,vai tikai pludina ?Starp citu,par asakām.ASAKĀM nav nekāda sakara ar zivs GARŠU !!!Ja cilvēks neēd zivis dēļ asakām,viņš vai nu slinks vai nepacietīgs,vai vāji attīstītas garšu sajūtas.Ir lasīts,ka 20% ir labas,5% cilvēku izcilas,pārējiem šādas-tādas...
Vakar braucu no Biržiem, Leišu pusē visi copē vimbas, a, ko mūsu copmaņu vietām viņas pāri pārlidoja, ka tāds klusums ? Biju trijās vietās piebraucis viss notiek uz pludu.
Asakains nav tikai heka liemenis un fish fingers. Bet zivs ir zivs :)
Abavnieks, 26.marts 2016, 23:56
Večuk,zandartu gatavojot filēju tā,lai nebūtu nevienas asakas. Par mazajiem kverpļiem līdz 3kg nerunāsim. Zandarts,jo lielāks,jo labāks. Gan gastronomiski,gan sportiski.
Asakains nav tikai heka liemenis un fish fingers. Bet zivs ir zivs :)
Vimba garšīga zivs,kā jau visas,kuras jūra barojusi.
Man vislabāk garšo cepta. Pa vienkāršo,bez jeb kādam garšvielām. Tik sāls. Tad vari izgaršot un izbaudīt katras zivs specifisko garšu. Vienīgi,vimba asakaina,bet ja māk ēst,viss bumbās.
Vimbas nezāle?! Karūsa nezāle?! (Neiet runa par visiem zinamo dīķa plaukstiņu)
Manuprāt to pašu raudu var pagatavot tā ka mēli var norīt... bet varbūt man zivis, vienkarsi, tiešām ļoti garšo...
bet, citam arī lasim būs par daudz asaku :)
ja nemāk pagatavot , kāda jēga ķert , vienīgais ķer un atlaid , pagatavot var jeb kuru zivi , ja
rokas un izdoma savā vietā...labu apetīti
vot vimbas ja,tas ir nezale,tapat ka plicis un karusa.
gahans, 26.marts 2016, 18:41[/quote]
Ja nejēdz neko no kulinārijas tad varbūt :)
A līdz kuram laikam pie viņiem liegums????
To ka 5 kg zivju var paņemt to es zinu. Domāju nepaies pāris gadi pie mums ar kaut ko līzīgu pieņems.
Biiju palasījus veco 80 gadu copes grāmatu tur bija liegums pēc zivju kg par plaužiem un izmēri ar bija, bet tāda kā rauda, rudulis, asaris, ķīsis un pārejās nevērtīgās zivis otrādi bija pat ieteicams ķert neierobežotos daudzumos lai tieši otrādi pavairotu vērtīgās zivis :)
swordfish216, 26.marts 2016, 11:48
kops kura laika asaris ir nevertiga zivs?vot vimbas ja,tas ir nezale,tapat ka plicis un karusa.
A līdz kuram laikam pie viņiem liegums????
To ka 5 kg zivju var paņemt to es zinu. Domāju nepaies pāris gadi pie mums ar kaut ko līzīgu pieņems.
Biiju palasījus veco 80 gadu copes grāmatu tur bija liegums pēc zivju kg par plaužiem un izmēri ar bija, bet tāda kā rauda, rudulis, asaris, ķīsis un pārejās nevērtīgās zivis otrādi bija pat ieteicams ķert neierobežotos daudzumos lai tieši otrādi pavairotu vērtīgās zivis :)
ak, 50to reizi jāatgādina, ka leišos vispār ir 5 kg loma norma. Ko tad šie te brauc nez.
Leišos vimbas lieguma laikā paturēt nevar.Igaunijā nav ierobežots skaits.
Klau kolēģi, bet kā ir ar likumu Leišos kā tur ir kāds ierobežojums vimbām??? Ir dzirdēts ka tur nekāda ierobežojuma nav ar vimbu keršanu un skaitu??????
Neņem vārītas, viņas ir sālītas un vimbas neēd viņas, daudz labāk jelās.
fish_a_man, 24.marts 2016, 20:47
Gribētos Tev piekrist, bet Jūjā, ir sāļš ūdens, un bute Jūjiņā, kad ņem, tad ņem uz saldēto, sarkano, vārīto, sāļo garneli ...!
Arī vimba nāk no sāļās jūras, kēru arī uz sarkanās, vienīgi, tālam iemetienam sliktāk turas uz āķa...!
Neņem vārītas, viņas ir sālītas un vimbas neēd viņas, daudz labāk jelās.
Ja tie ķīši, grunduļi tā vimbu copē uzmācas, vai kāds nav mēģinājis to ķīšu, grunduļu fileju uz āķa likt, varbūt, nekādus "tīģerus" nevajag...???!
Recigi, ka veci Maxima perk tris garneles.
Sazaans, 23.marts 2016, 06:19
es ar pērku, super!
klejotajs, 23.marts 2016, 17:24
Maxima ir dažādas garneles. Šodien skatīju, ir jēlās, dzesētās tīģerenes arī pa 49e kg...., ap 30 cm. garumā, ta kā pa šerpu!? Apvārītās dzesētas, mazākas, ap 17E kg., daudz reālāk!? Iepriekš ņēmu saldētās, tālā iemetienā baigi bieži nolec no āķa...!?
Kāda starpība 1gab,vai 1kg,katrs pērk cik vajag.Man ir pieejamas tikai fasētās,cope vēl ir tik žēlīga,ka līdzi ņemšu tikai puspaku,pārējās lai gaida labākus laikus.
Recigi, ka veci Maxima perk tris garneles.
Sazaans, 23.marts 2016, 06:19
es ar pērku, super!