atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Vimbas

malamuts 11.04.20
Man gan labāk garšo tieši atdzesēts kūpinats breksis, pat nākamajā dienā!
Un arī sākot ar 1kg kūpināts breksis ir ok. Mazāks gan ne.
Nelutina jau mūs tie ūdeņi dikti bieži ar tiem brekšiem 2kg+
BrunoL 11.04.20
Piekrītu, normāls plaudis sākas no 2kg. Bet 3-5 izcils! Tik un vienīgi svaigi gatavots!!! T.i. atnests un tūliņ, vai nu uz pannas vai ceplī. Kā saka- asakām jābūt kā cecuma zariem! Treknā pavēdere- kas gan var būt labāks par to!
Liela nelaime tiem,kuri pieradinājuši savējos pie svaigām zivīm, vienīgā ēdamā zivs krogos utt.- lasis, pārējās iekšzemes, rūgta vilšanās. Ne velti saka, ka svaiga, tikko no ūdeņiem- delikatese, pastāvejusi- zivs.
Zorge07 11.04.20

Kūpiņš. :)
Pravietis 11.04.20
Vimbas neesmu ķēris kopš 1987.g. Laikam, savu normu esmu izvilcis. Tika dāļātas un gatavotas daž ne dažādos veidos. Tik teikšu, ka vissmeķīgākā svaigi cepta. Protams, baigā knibināšanās un kārtīgs tautu dēlis nebūs paēdis.
Iz dzīves par zivs garšu uzlabošanu ar dažādām “priprāvām”. Savulaik, Burtnieka Oskari brauca pieredzs apmaiņā pie Kuivīžu zvejniekiem, vezdami kūpinātus Burtnieka plaužus, izslavētus kopš Katrīnas laikiem. Tik viena nianse- ar dažādiem garšaugiem uzlabotus. Tad nu bija liels zvejnieku izsmiekls- Jūs ko! Mums picu atvedāt!

BrunoL, 11.aprīlis 2020, 19:18

Es Tev piekrītu, kas gan varbūt garšīgāks par žavētu breksi, sākot ar 2.0 kg. un uz augšu. Pēdējos 20 gados man pieejamākā un baudāmākā saldūdens zivs. Bet katram gadalaikam savi gardumi.....Un mēs, jau esam tomēr makšķernieki. Zvejniekiem savas gastronomiskās izvirtības. Šobrīd vimba ir super kondīcijā.
BrunoL 11.04.20
Vimbas neesmu ķēris kopš 1987.g. Laikam, savu normu esmu izvilcis. Tika dāļātas un gatavotas daž ne dažādos veidos. Tik teikšu, ka vissmeķīgākā svaigi cepta. Protams, baigā knibināšanās un kārtīgs tautu dēlis nebūs paēdis.
Iz dzīves par zivs garšu uzlabošanu ar dažādām “priprāvām”. Savulaik, Burtnieka Oskari brauca pieredzs apmaiņā pie Kuivīžu zvejniekiem, vezdami kūpinātus Burtnieka plaužus, izslavētus kopš Katrīnas laikiem. Tik viena nianse- ar dažādiem garšaugiem uzlabotus. Tad nu bija liels zvejnieku izsmiekls- Jūs ko! Mums picu atvedāt!
Pravietis 11.04.20
Šobrīd kaimīņš, vēl bez manām vimbām, piebaroja ar saviem Salacā ķertajiem sapaliem. Ne svaigi cepti, ne žāvēti tie vimbai, manuprāt, garšas ziņā klāt nestāv. Šajā liegumu laikā, 1,5 mēnesis mums ir dots, lai baudītu treknu, kvalitatīvu zivi. Pat želeja veidojas. Mēs taču kā ķirurgi zinām katras sugas zivju bīstamāko asaku atrašanās vietas. Nevajag ēst stresa stāvoklī un viss OK.
Bjorgvins 11.04.20
zeni,jus ne par to peraties.vimba protams ir garsiga zivs.tacu janem vera katra cilveka individualas ipatnibas.es ari pats gatavoju zivis.esmu izmeginajis visadas cepsanas receptes,kuras samazina asaku iespaidu.cilveki ir edusi un slavejusi.diemzel pasam ta nesanak.es vienalga tas asacinas sajutu. nu kaut kaa baigi jutiga rikle.tapec vimbas edu kotletes.man ir radini kuri galigi nenem asakas veraa.laimigie. ta ka vimbai nav ne vainas.katram ir tikai individuala attieksme sadzivosanai ar asakam.tapec vairak keru asarus,zandartus,vedzeles,lasveidigos.nu un vel liinus.nu tur nav to mazo asacinu.kaut kaa taa.
Zorge07 11.04.20
Malgomajfisk [11.04.20]: Glaimo?:D
Nē, fakta konstatācija. Jo tikai tiem kam lielas un traucē, šobrīd nevar ,, saskaldīt,, tik vimbu cik vajag sirdij un vēderam. :DDD
sinra 11.04.20
Es tikai par
Domaataajs 11.04.20
Katram ir savas receptes, un vienmēr ir vērts pamēģināt kaut ko jaunu.
Arvids8 11.04.20
Štrunts par gatavotprasmi,vimbas jāprot ēst ! Pagatavotas jebkurā veidā,jo mazāk griež,jo labāk,piemēram,kūpina veselas...Marinēšanai,protams,jāfilē un jāsagriež gabaliņos...
Pravietis 11.04.20
Domaataajs [42m]: Un pretlīdzeklis pret asakainām zivīm ir labs filejas nazis un zivju sagatavošana cepšanai, tās griežot steika gabaliņos. Uz vimbu un līdaku reāli palīdz.

saulite, 11.aprīlis 2020, 09:38
Marināde- sojas mērce + citrona sula + malti pipari, malts koriandrs + garšaugi(timiāns, rozmarīns, dilles). Nu proporcijās viss pēc subjektīvas gaumes, protams.
Pēc diennakts asakas kļuvušas praktiski nemanāmas.
Ēd tāpat vai uz maizītēm.
Ēst var arī krietni ātrāk kā pēc diennakts.Un kur tad paliek zivs?
Nu ar sojas mérci, ketčupu un kolu pat (atvainojiet) súdu var apést! D

willijs, 11.aprīlis 2020, 10:12


Ar gadiem arī esmu nācis pie atziņas, ka jāizbauda katras zivs garša, tādēļ ar garšvielām nepārforsēju. Jo kāda jēga slānīt iekšā kaut ko, ko nevar atšķirt no pārējā. Vienkārši zivi nevajag ēst tad, kad esi izbadējies, tad asakas netraucēs. Gruzīni , piem.,šašliku gatavo praktiski bez garšvielām un bauda kvalitatīvas gaļas garšu. Katram savs.
Zorge07 11.04.20
Domaataajs [11.04.20]: Un pretlīdzeklis pret asakainām zivīm ir labs filejas nazis un zivju sagatavošana cepšanai, tās griežot steika gabaliņos. Uz vimbu un līdaku reāli palīdz.

saulite, 11.aprīlis 2020, 09:38
Marināde- sojas mērce + citrona sula + malti pipari, malts koriandrs + garšaugi(timiāns, rozmarīns, dilles). Nu proporcijās viss pēc subjektīvas gaumes, protams.
Pēc diennakts asakas kļuvušas praktiski nemanāmas.
Ēd tāpat vai uz maizītēm.
Ēst var arī krietni ātrāk kā pēc diennakts.
Tagad raksta tas kurš prot uz pannas tikai cept! :DDDD klaunu parāde turpinās.
Bjorgvins 11.04.20
igauni nav mulki.narsta liegums ir loti precizs.ap 10. maiju vimbas paliek pelekas,iegust narsta krasas. un protams jau ir zaudejusas dalu uzkrato tauku. tatad kulinara vertiba zud.vislabakas ir tikko ienakusas spozas treknas februara - aprila vimbas. ta ka igaunu liegums ir tikai logisks.protams vimbu var nokert Latvijas upes visu gadu.tacu tik tiesam lielaka dala copmanu maija jau ker citas zivis.es ari. willijam - tas ka vimbu jura ir daudz tur tev taisniba. tacu ar to lielumu ir ka ir.loti daudz ir vimbu,kuras knapi tur meru vai ir zem ta.lielas,pieaugusas vimbas no februara līdz julijam ir upes un narsto. sis skaistas zivis tad ari migracijas laika copmani noker.vairak vai mazak.kaa kuram paveicas.
willijs 11.04.20
Domaataajs [11.04.20]: Un pretlīdzeklis pret asakainām zivīm ir labs filejas nazis un zivju sagatavošana cepšanai, tās griežot steika gabaliņos. Uz vimbu un līdaku reāli palīdz.

saulite, 11.aprīlis 2020, 09:38
Marināde- sojas mērce + citrona sula + malti pipari, malts koriandrs + garšaugi(timiāns, rozmarīns, dilles). Nu proporcijās viss pēc subjektīvas gaumes, protams.
Pēc diennakts asakas kļuvušas praktiski nemanāmas.
Ēd tāpat vai uz maizītēm.
Ēst var arī krietni ātrāk kā pēc diennakts.
Un kur tad paliek zivs?
Nu ar sojas mérci, ketčupu un kolu pat (atvainojiet) súdu var apést! D
Domaataajs 11.04.20
Un pretlīdzeklis pret asakainām zivīm ir labs filejas nazis un zivju sagatavošana cepšanai, tās griežot steika gabaliņos. Uz vimbu un līdaku reāli palīdz.

saulite, 11.aprīlis 2020, 09:38

Marināde- sojas mērce + citrona sula + malti pipari, malts koriandrs + garšaugi(timiāns, rozmarīns, dilles). Nu proporcijās viss pēc subjektīvas gaumes, protams.
Pēc diennakts asakas kļuvušas praktiski nemanāmas.
Ēd tāpat vai uz maizītēm.
Ēst var arī krietni ātrāk kā pēc diennakts.
Domaataajs 11.04.20
Un nobeigumam:
Tāpēc valstī ir tādi likumi caur pakaļu, ka katrs redz tikai ,, no sava viedokļa,, .
Tādi, kā tu arī noteikuši šo neadekvāto normu 5 zivis.
Jo arī neķer paši / lasi nemāk/ un viņi to neprot garšīgi pagatavot.
:DDDDD

Zorge07, 11.aprīlis 2020, 07:56

Es nenosaku normas :DDDDDDDD
Un makšķerēšana nav spiesta lieta. Vo!;)
saulite 11.04.20
Un pretlīdzeklis pret asakainām zivīm ir labs filejas nazis un zivju sagatavošana cepšanai, tās griežot steika gabaliņos. Uz vimbu un līdaku reāli palīdz.
Domaataajs 11.04.20
Bet cienītais, ja pats neesi redzējis, bet tikai dzirdējis, ko ,, kāds lielās,, ir ļoti liela varbūtība plikai dir....
Jo kā dziesmiņā : Viena tante teica.......
Man piemēram viens teica: ka uz Marsa ir dzīvība un zied puķītes.
:DDDDD

Zorge07, 11.aprīlis 2020, 07:12

Domaataajs, 11.aprīlis 2020, 09:36


:DDDDDD
Domaataajs 11.04.20
Domaataajs [Vakar]: Tu gan labi zini ,, drēbi,, kur sien, kur met un nes. :DDDD tas ka tev šoreiz tik divas, neesi nu tik skaudīgs. Kurš prot, tas ķet un ģimenes ir dažādas, nespried pēc savas. Es arī vienkārši ceptu nez vai daudz ēstu. Toties ja rokas no pareizās vietas aug: vītināta, mazsālīta , etiķa marinādē vai tomātu pasta, kūpināta vai samalta kotletēs.
:DDDD
Nabaga tava ģimene, kurai jāēd cepta tā asaku bunte.

Zorge07, 10.aprīlis 2020, 20:55
Pirmkārt, es jūs, cienītais, neaiztieku.
Otrkārt, es vimbas neķeru nekādā veidā. Esmu labs cilvēks un man tās piegādā uz mājām par brīvu. Man dēļ tās asaku buntes, kā jūs, cienītais, izteicāties nav motivācijas tērēt savu dzīvei atvēlēto laiku.
Treškārt, es zinu, ka vimbas var ne tikai cept.
A un par to drēbi - cilvēki mēdz lielīties, daudz runāt, un tas viņus iegāž. Uzreiz vai ar laiku.
Vo!Bet cienītais, ja pats neesi redzējis, bet tikai dzirdējis, ko ,, kāds lielās,, ir ļoti liela varbūtība plikai dir....
Jo kā dziesmiņā : Viena tante teica.......
Man piemēram viens teica: ka uz Marsa ir dzīvība un zied puķītes.
:DDDDD

Zorge07, 11.aprīlis 2020, 07:12

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs