daddy_j [14.mar]: Atnāca kā jau priekš ASV, uz 110V :(( nu neko sūtīju atpakaļ.
Nebūtu bijis racionālāk strāvas pārveidotāju par 20+ eur nopirkt ?
Gribu padalīties par skaleri pa 18,50 Eur, ko gadumijā nopirku caur Temu. Notīrīju pirmo asarīšu porciju. Priecājos, forši strādā, var laukā darboties, nevajag elektrību. Bet tad....Uzliku lādēties pie lādētāja kāds pagadījās pa rokai, jo tam komplektā tāds nenāca, un rezultātā Sadega! Vistiešākā nozīmē. Uzsprāga lādējot un aizdegās. Labi, ka pats biju netālu, bet ne klāt. Citādi māja nokūpētu, vai acis izdedzinātu. Uzliku lādēties un pēc minūtēm 10 - BABAH!
Sāku izmeklēšanu un atklāju, ka lādētājs, kāds man bija no neatmināmiem laikiem un nezināma aparāta uz 9V, bet tas verķis bija jālādē ar 5V. Tā lūk! Par nelaimi štekeris ar apaļo galvu derēja 1:1. Par laimi nepaspēju pārbaudīt, bet manuprāt, ja to verķi pieslēgtu pie auto 12V , tad tas tāpat uzietu gaisā.
Varbūt kādam mans stāsts būs noderīga pamācība.
basks, 14.marts 2025, 15:41
Read The Fucking Manual :)))
man bija Amazona dāvanu karte dolāros. Pasūtīju no Amerikas vaakuma aparātu, nu bik par ceļu+muita bija jāmaksā, štrunts. Galvenais iztērēt dāvanu karti :)
Atnāca kā jau priekš ASV, uz 110V :(( nu neko sūtīju atpakaļ. Naudu par preci atgrieza, daļu par ceļu arī, bet muitu nē. Tieši dāvanu kartes izmērā :)) Paņēmu tādu pašu daiktu no Vācijas Amazona
https://www.amazon.de/-/en/Bonsenkitchen-Vacuum-Sealer-Continuous-Working/dp/B0DBVDJ35T
Laba manta ogām, sēnēm, zivīm saldēšanai, vakumēta vobla arī gadu nostāvēja (sālīju ar nitrītsāli drošības pēc), nekāda vaina!!
Jūs tajā temu kad pērkaties salīdzinat cenas ar aliexspresu,es kaut kādus krāmus nopirku,bet kad pēc tam salīdzināju cenas ar aļiku,tad daudz kas aļikā uz pusi lētāks,un šis tas pat 3x lētāks,tā ka tas temu tirgo mēslus ar milzīgu uzcenojumu
spiningists [14.mar]: Arī strādā temu.com elektriskais lādējamais. Tīrot piezagās doma, cik laika tiktu izbrīvēts, ja šo sāktu lietot pirms 20 gadiem. Tik cik dzirdētsno citiem ūdenī atstāt gan nevajag. cena līdz 20eur
Gribu padalīties par skaleri pa 18,50 Eur, ko gadumijā nopirku caur Temu. Notīrīju pirmo asarīšu porciju. Priecājos, forši strādā, var laukā darboties, nevajag elektrību. Bet tad....Uzliku lādēties pie lādētāja kāds pagadījās pa rokai, jo tam komplektā tāds nenāca, un rezultātā Sadega! Vistiešākā nozīmē. Uzsprāga lādējot un aizdegās. Labi, ka pats biju netālu, bet ne klāt. Citādi māja nokūpētu, vai acis izdedzinātu. Uzliku lādēties un pēc minūtēm 10 - BABAH!
Sāku izmeklēšanu un atklāju, ka lādētājs, kāds man bija no neatmināmiem laikiem un nezināma aparāta uz 9V, bet tas verķis bija jālādē ar 5V. Tā lūk! Par nelaimi štekeris ar apaļo galvu derēja 1:1. Par laimi nepaspēju pārbaudīt, bet manuprāt, ja to verķi pieslēgtu pie auto 12V , tad tas tāpat uzietu gaisā.
Varbūt kādam mans stāsts būs noderīga pamācība.
Sen pierādīts, ka vidproduktīvākais nārsts līdakām no 3 - 5kg
BrunoL, 14.marts 2025, 13:54
Lūzu iedod atsauces uz zinātniskajiem pētījumiem un kas ir to pierādījis, un ar kādam metodēm.
Jo cik es esmu pētījis tieši līdakām veselīgāka populācija un veiksmīgāks nārsts ir, ja ir lielās līdakas, kas netiek izķertas. Un ņem vērā, ka lielās līdakas parasti ir mammas un iznērš daudz vairāk ikru, ka vidusmēra līdaka.
Dāvi, savulaik vecpaps, mūs puikas bāra, ja no ezera pārnesām šādas siļķīķes. Teica: Tās nav ēdamas! Ūdens manta.
Ja saki, ka lielās nav ēdamas, saku- pieklibo kulinārās prasmes.
Gribat bagātus ūdeņus, jārīkojas saimnieciski kā dārzniekam, mežkopim vai zemkopim- kad auglis nobriedis un gatavs, tas jānoplūc!
Sen pierādīts, ka vidproduktīvākais nārsts līdakām no 3 - 5kg
Arī strādā temu.com elektriskais lādējamais. Tīrot piezagās doma, cik laika tiktu izbrīvēts, ja šo sāktu lietot pirms 20 gadiem. Tik cik dzirdētsno citiem ūdenī atstāt gan nevajag. cena līdz 20eur
Mazās, līdz 3 kg ļoti laba izvēle :)
Esi mēģinājis kotlešot arī 8-10 kg?? :)
Atmetot visus "mammām būt", manuprāt tas ir diezgan bezcerīgs pasākums, jo šāda izmēra līdakai arī y asakas mugurā ir resnas un pat 2x maļot jūtamas, tāpēc jālasa ārā...
nav vērts, lai peld mamma!! :))
daddy_j, 13.marts 2025, 17:05
Kotletēm optimālais izmērs ir ~76cm gan no asaku viedokļa, gan no garšas īpašībām.
Ja grib likt cepenē vai uz mangāļa, tad gan ~60cm būs optimālāk.
Pats vairāk par C&R, reti kad paturu līdakas.
Es jau kādus 2 gadus zivju tīrīšanai lietoju kaut ko vulgāru un nesūdzos....
ilmarsvs, 14.marts 2025, 08:33
būs zivis, izmēģināšu.
...ir arī rotējošās birstes ko liek urbjmašīnā vai fleksī...

Es jau kādus 2 gadus zivju tīrīšanai lietoju kaut ko vulgāru un nesūdzos....
Ļīdaks kotletēs!
BrunoL, 13.marts 2025, 16:30
Mazās, līdz 3 kg ļoti laba izvēle :)
Esi mēģinājis kotlešot arī 8-10 kg?? :)
Atmetot visus "mammām būt", manuprāt tas ir diezgan bezcerīgs pasākums, jo šāda izmēra līdakai arī y asakas mugurā ir resnas un pat 2x maļot jūtamas, tāpēc jālasa ārā...
nav vērts, lai peld mamma!! :))
man ir šitāds, kautko notīrīt var, bet nasing spešal.
https://www.tera.lv/LV/zivju-tiramais
Manuprāt, līdz 100-150 gr asari tīrās diezgan viegli, sevišķi, ja jauni (peipusnieki). Lielos vai nu filēju vai kūpinu.
Esmu izmēģinājis visādus abrazīvos štruntus urbjmašīnā - neko vairāk par piegānītu virtuvi un apdauzītiem pirkstiem neesmu sasniedzis. Karcherim asaris par mazu (vismaz kādi man ķeras :)) zanderts, līdaka - cita lieta
daddy_j, 13.marts 2025, 16:11
Labs un lēts štrunts, reāli strādā, it īpši ja zivs vēl svaiga tiko no ūdens!? Pats tādu lietoju n-tos gadus. Gaļiniekiem, iespējami, tāds nederēs...

Lietoju šādus, ja lielāks blāķis “kerheri”. Neviens ar zvīņām nav palicis!
Vēl ļoti svarīgs štruments- dēlis ar piespiedēj klipsi.
Līdakas un zandarti- tiek filēti, tā, lai nav ne mazākās asaciņas(zandarti). Lai ēdami kā doktordesa! Ļīdaks kotletēs!
man ir šitāds, kautko notīrīt var, bet nasing spešal.
https://www.tera.lv/LV/zivju-tiramais
Manuprāt, līdz 100-150 gr asari tīrās diezgan viegli, sevišķi, ja jauni (peipusnieki). Lielos vai nu filēju vai kūpinu.
Esmu izmēģinājis visādus abrazīvos štruntus urbjmašīnā - neko vairāk par piegānītu virtuvi un apdauzītiem pirkstiem neesmu sasniedzis. Karcherim asaris par mazu (vismaz kādi man ķeras :)) zanderts, līdaka - cita lieta
Martins....B [13.mar]: Hotentots [11:44]: https://www.fishingdiscount.lv/profesionals-zivju-tiramais-razots-izmantojot-amerikanu-tehnologijas
Ir mēģinātas rīves, visādi skrāpji, bet šis augstākminētais tomēr ir vislabākais, kāds ir lietots.Paldies. Cena jau aizdomīgi zema, bet nu būs jāmēģina. Šis sezonas mērķis atrast labu tīrāmo asarim. Liekas gan nereāli. :D
Ja ir vajadzība tīrīt 20-30 asarus vai vairāk un tas nav vienreizējs pasākums tad tikai elektriskais skrāpis, bet pa lielam tikai ārtelpās. Ar vadu no piepīpētāja mašīnā var nokasīt 20 asarus 10 minūtēs, mājās atliek tikai noskalot, izķidāt un sacept.
https://www.fishingdiscount.lv/profesionals-zivju-tiramais-razots-izmantojot-amerikanu-tehnologijas
Ir mēģinātas rīves, visādi skrāpji, bet šis augstākminētais tomēr ir vislabākais, kāds ir lietots.
Hotentots, 13.marts 2025, 11:44
Nav labāka tīrāmā par kerhi- parezais spiediens un zivs ir tīra.
Paldies. Cena jau aizdomīgi zema, bet nu būs jāmēģina. Šis sezonas mērķis atrast labu tīrāmo asarim. Liekas gan nereāli. :D
Martins....B, 13.marts 2025, 14:32
Neskaties to uzrakstu par starpgalaktisko kvalitāti vai ko. Parasts plastmasas izstrādājums, kam cenai nevajag būt augstai, bet lietu dara daudz labāk par visiem skrāpjiem.
Tiesa, piebilde - es pirku lielāko variantu (skat. zemāk linkā). Šis, ko pirmīt ieliku ir mazliet mazāks, bet neērtība tīri lietošanā, princips jau tas pats.
https://www.ss.com/msg/lv/entertainment/hunting-fishing/fishing-tackles-and-tackles/accessories/bplhfh.html#photo-1
bums [1.mar]: Cena netā 10 eur
Nopirku. 1. asarim pusi notīriju un vairāk domāju šo neizmantošu :D