atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ekonomika un politika

Bjorgvins 09.05.23
Nu ja.Tik tiešām,politiķis,kurš varētu būt tuvu optimālam(nerunāsim par ideālu) ir pasaku tēls. Skumji,bet fakts.
zaraza 09.05.23
RaimisD [Vakar]: Ir jābūt talantam un zināšanāmAizmirsu galveno- veiksmi. Ja ir veiksme un čujs tad var iztikt bez abiem iepriekšējiem faktoriem.

RaimisD, 8.maijs 2023, 23:40

Tātad, rezumējot - ideālam politiķim jābūt veiksmīgam, gudram, turīgam virs vidējā ar sakārtotu sadzīvi un ģimeni, strādīgam, ar cilvēku un procesu pārvaldības pieredzi. Tai pašā laikā jābūt kristāltīrai reputācijai visa mūža garumā no bērnudārza, augstiem morāles un ētikas standartiem, tieksmei uz ideālismu un altruismu, pašuzpurēšanos,bet bez atrautības no realitātes. Izklausās pēc pasaku tēla, kas dabā varētu būt satopams retāk par 18 gadīgu jaunavu, bet nu tomēr, pieļauju ka kādu izkasīt var.
BET tad sākas otrs nosacījums. Vajag lai šis turīgais, veiksmīgais un gudrais cilvēks pēkšņi sajustu vēlmi pašaizliedzīgi nesavtīgi būt par kalpu sabiedrībai, kuras lielākā daļa ir stulbāka, nabagāka un neveiksmīgāka par viņu. Pie tam nevis tā vienkārši, bet ar reāli lielu darba apjomu un atbildības nastu, izliekot publiski arī savu privāto dzīvi, saņemot neizbēgamus pārmetumus no neapmierinātajiem par tēmu un bez.
Nu vells, tādu atrast ir nezinātniska fantastika!

Attiecīgi realitātē ir 3 veidu politiķi/varsvīri:
1. vienkārši veido politiķa karjeru, kā jebkurā citā darba vietā ar mērķi vairāk pelnīt, ieņemt augstākus amatus utt. Globāli karjerista mērķi sakrīt ar uzņēmuma mērķiem, bet nu galīgi nevienam darba ņēmējam nav primārais, lai viņa darba devējs kļūtu arvien bagātāks un laimīgāks, a pašam nikā.
2. kas jau ir sasnieguši kaut ko dzīvē finasiāli utt. un iet politikā lai sasniegtu vairāk, lobētu un vai izmainītu kaut ko par labu sev. Dažreiz viņu darbības sakrīt ar sabiedrības vairākuma mērķiem, dažreiz nē, bet nu kopumā tāpat puslīdz adekvāti.
3. vīsbīstamākie. tiem kam vienkārši vajag varu kā tādu, kam gribas lemt likteņus, paspēlēties ar zaldātiņiem, pataisīt sociālus eksperimentus. Parasti no sērijas kam naudu sen vairs nevajag, pat nezina cik viņiem tās ir. Tas pats Putins utt., vienkārši spilgts piemērs, bet nu var jau būt mazāki mērogi. LV paldies Dievam tādi vēl īsti nav novēroti, pie mums dominē vienkārši pragmatiski savtīgi ciniķi, kā jau tas normāli šai pasaulē iekārtots.
jurciks66 09.05.23
mirtins 09.05.23
''Nē! Nav jāpiekrīt. Jo Kārlim nav taisnība''- mirtins.

Man par Karlu, kā cilvi, ir savs viedoklis, bet šajā jautājumā es viņam piekrītu 100% !!!
Un nekādi kreisie argumenti mani uz pretējo nepārliecinās!

kapracis, 9.maijs 2023, 12:00

Es arī negribu nevienu pārliecināt. Tikai paužu viedokli. Tāpat kā mājās ar sievu. Es stingri paužu viedokli no gultas apakšas, jo zinu, ka man taisnība :DDDD
kapracis 09.05.23
''Nē! Nav jāpiekrīt. Jo Kārlim nav taisnība''- mirtins.

Man par Karlu, kā cilvi, ir savs viedoklis, bet šajā jautājumā es viņam piekrītu 100% !!!
Un nekādi kreisie argumenti mani uz pretējo nepārliecinās!
snitraM 09.05.23
Man tuvs paziņa, kurš ļoti tuvu iesaistīts politikas vidē, teica tā: "Aizmirsti, Janka - tur nevienam absolūti neinteresē Latvija kā valsts - tur visiem interesē tikai partijas intereses! Gan NA, gan V, gan AS!... Personiski es esmu atmetis tam visam ar roku-nav variantu Latvijai...

raihs, 8.maijs 2023, 21:07

Tikai jāņem vērā vēl viens apstāklis - Latvijā reāli nav partiju, to klasiskā izpratnē. Nav partiju, kurām ir savas ideoloģijas, kurām ir kaut kādi plāni, izaugsmes iespējas un sarkanās līnijas. Piemēram Amerikā ir viegli, tur (ja neskaita dažus piparus) viss ir skaidrs, tu esi vai nu demokrāts, vai republikānis - vai nu tradicionālās, konservatīvās vērtības, vai nu sociālisms. Latvijā tā nav. Šodien konservs, rīt progresīvais. Šodien geju aizstāvis, rīt nacists. Mums nav nevienas partijas, kas ievērotu savas programmas un izvirzītos mērķus. Mums ir kaut kādi sūda ekonomiskie grupējumi un tādēļ viss ir pakaļā. Tavam pesimismam 100% piekrītu.

mirtins, 9.maijs 2023, 10:33

Latvijā nav politiķu kā profesija vai mērķis. Pie mums ir biznesmeņi, pat tā to ir grūti nosaukt - vairāk varētu saukt tos veidojumus par vieglas naudas tīkotājiem. Diemžēl.
andreiko 09.05.23
Mirtin, patiesība ir tik vienkārša kā zirga pirdiens/ Esmu elektroniski nopircis biļetes, ejam trijniekā -mana klasesbiedrene un viņas labākā draudzene (izcili dzied un spēlē ģitāri)
Uz šo:

https://www.youtube.com/watch?v=Hxg1dL_x0gw&t=325s
mirtins 09.05.23
Man tuvs paziņa, kurš ļoti tuvu iesaistīts politikas vidē, teica tā: "Aizmirsti, Janka - tur nevienam absolūti neinteresē Latvija kā valsts - tur visiem interesē tikai partijas intereses! Gan NA, gan V, gan AS!... Personiski es esmu atmetis tam visam ar roku-nav variantu Latvijai...

raihs, 8.maijs 2023, 21:07

Tikai jāņem vērā vēl viens apstāklis - Latvijā reāli nav partiju, to klasiskā izpratnē. Nav partiju, kurām ir savas ideoloģijas, kurām ir kaut kādi plāni, izaugsmes iespējas un sarkanās līnijas. Piemēram Amerikā ir viegli, tur (ja neskaita dažus piparus) viss ir skaidrs, tu esi vai nu demokrāts, vai republikānis - vai nu tradicionālās, konservatīvās vērtības, vai nu sociālisms. Latvijā tā nav. Šodien konservs, rīt progresīvais. Šodien geju aizstāvis, rīt nacists. Mums nav nevienas partijas, kas ievērotu savas programmas un izvirzītos mērķus. Mums ir kaut kādi sūda ekonomiskie grupējumi un tādēļ viss ir pakaļā. Tavam pesimismam 100% piekrītu.
andreiko 09.05.23
Junioram. Par tradīciju glabāšanu.

https://www.youtube.com/watch?v=oHXlQj2hRVU
RaimisD 08.05.23
RaimisD [08.05.23]: Ir jābūt talantam un zināšanām
Aizmirsu galveno- veiksmi. Ja ir veiksme un čujs tad var iztikt bez abiem iepriekšējiem faktoriem.

Bez veiksmes tu nekur.
Bez veiksmes tu pat ar zināšanām un talantu atrasto Feberže olu ,kamēr nesīsi, psklupsi un sasitīsi.

Ne retums veiksmīgs cilvèks var noķert vairāk un lielālas zivis kā zinošais.
andreiko 08.05.23
Vispār šo dziesmu gribēju veltīt Svenam. Bet, Raimi, tevi pieplusoju klāt
Sociālais roks no aizvēstures, tik labs kā vienmēr:

https://www.youtube.com/watch?v=Ds0uaN__mn8
RaimisD 08.05.23
zaraza [08.05.23]: Nu paga kā Tu to tehniski iedomājies? Uzrodas jauns cilvēks, pliku d , nu no tautas vidus tak, ne īpašumu, ne uzkrājumu, ne sava mājokļa. Un saka - es gribu būt tautas kalps, darīšu visiem labu, gribu uzņemties milzu atbildību un darba apjomu, par to saņemot vidēju šīs valsts atalgojumu! Man nevajag labu mājokli, normālu ģimeni, atpūtu, hobijus utt. (jo par vidēju atalgojumu tas viss nu kaut kā nesanāk) - dzīvošu mazā dzīvoklītī par kuru lielāko daļu ienākumu atdošu kredītam, braukšu ar velosipēdu, ēdīšu Lidla akcijas sūdus un dienu un nakti domāšu kā visiem labi! Tu par tādu balsotu ?! Pat ja viņš tiešām to visu nopietni domā no visas sirds un dvēseles ? Es drīzāk sanitārus izsauktu...
Nē tādam es neticētu, ja tu neesi mācējis nopelnīt, nodrošināt sevi un ģimeni. Tad tev Dieviņš saujā piedirsis un valsti saulītē toč neizcelsi. Drīzāk nemākulīgi izniekosi līdzekļus un pofig ,ka tev prievīte auseklīšos.

Ir jābūt talantam un zināšanām, lai veiksmīgi organizētu savu finansiālo dzīvi , kur nu vēl valsts.
Izglābt slīkstošo var tikai tas kurš pats stabili turās virs ūdens.

Atkārtošos, mēram taču jābūt. Šķiet daudzi no valdošajiem ir piemirsuši, kāda velna pēc viņi atrodas tur kur ir.

Esmu deputāts, ministrs laimīgā biļete ir izvilkta. Esmu atdevis visus savus spēkus šim ceļam. Laiks parūpēties par sevi mīļo.
Tā vien šķiet, ka tā domā daudzi varā esošie
andreiko 08.05.23
Vai,vai, vai, Gunča, politika = šo vārdu nevajag dricelēt. Tie tipāži un mēs visi (balsotāji) pierāda - tālāk iebrist nav kur, tāpat kamols stāv līdz ūkai. Bļin, kāpēc neviens nerīko aptaujas par labākajiem politiķiem alles, es otrajā ailītē pieliktu voldemāru krustiņu guntara netenberga datiem. Pirmajā vietā, protams, Vinstons, viņš dzēra vairāk par mani un pat Raihu. :)
Viesturs2 08.05.23
Nu un kuri tad osļikovus un glorijas sabalsoja? Tie valodu nezinošie nepilsoņu pendžas? Vai tomēr tie integrētie, valodu zinošie sveštautieši?
zaraza 08.05.23
Es pēc dabas esmu vairāk pragmatiķis kā altruists. Idejas par cilvēks cilvēkam brālis, vienas asinis tev un man neloloju, bet kā pats teici ,,krastiem" taču ir jābūt.

Re kā Aivars pazog, pazog, bet arī pilsētai ko iedod. Ventspilnieki par viņu stāv un krīt.
Tā lielos vilcienos tautai daudz nevajag, padalies, lai mums ar kādas drupačas no galda tiek.
Un būs laime un harmonija.

Nedrīkst cinisms un sautīgums pār zemi valdīt.

RaimisD, 8.maijs 2023, 22:00

Nu paga kā Tu to tehniski iedomājies? Uzrodas jauns cilvēks, pliku d , nu no tautas vidus tak, ne īpašumu, ne uzkrājumu, ne sava mājokļa. Un saka - es gribu būt tautas kalps, darīšu visiem labu, gribu uzņemties milzu atbildību un darba apjomu, par to saņemot vidēju šīs valsts atalgojumu! Man nevajag labu mājokli, normālu ģimeni, atpūtu, hobijus utt. (jo par vidēju atalgojumu tas viss nu kaut kā nesanāk) - dzīvošu mazā dzīvoklītī par kuru lielāko daļu ienākumu atdošu kredītam, braukšu ar velosipēdu, ēdīšu Lidla akcijas sūdus un dienu un nakti domāšu kā visiem labi! Tu par tādu balsotu ?! Pat ja viņš tiešām to visu nopietni domā no visas sirds un dvēseles ? Es drīzāk sanitārus izsauktu...
andreiko 08.05.23
Latvijas politiku var raksturot vienā jokā':

Maņa, atnākusi no tirgus, saka: "Tak, tak, tak, i kto un nas vsju bražku vipil?"
Ģeds (sēž ar kaulainu ģīmi) saka: "Domovoj!".
Atskan balss no aizkrāsnes: "Ņepizģi!"
andreiko 08.05.23
Es gandrīz nokavēju sarunu:

https://www.youtube.com/watch?v=v3RQ6x9qD8w
RaimisD 08.05.23
Es pēc dabas esmu vairāk pragmatiķis kā altruists. Idejas par cilvēks cilvēkam brālis, vienas asinis tev un man neloloju, bet kā pats teici ,,krastiem" taču ir jābūt.

Re kā Aivars pazog, pazog, bet arī pilsētai ko iedod. Ventspilnieki par viņu stāv un krīt.
Tā lielos vilcienos tautai daudz nevajag, padalies, lai mums ar kādas drupačas no galda tiek.
Un būs laime un harmonija.

Nedrīkst cinisms un sautīgums pār zemi valdīt.
zaraza 08.05.23
Bet kaut kādas sīkmēroga jums te tās fantāzijas :) Ja utopija, tad utopija, ņemam globāli - nafig atdot varu mākslīgajam intelektam, lai visus šitos atavismus kā kaut kādas valstis, nacionalitātes, rases, reliģijas utt. oldsķulu nonahrenizē. Vienota planēta ar vienotu cilvēci, vienotu ekonomiku, standartizētu un optimizētu valodu, maucam uz zvaigznēm. Nu ja kādam dikti gribas var brīvos brīžos dabas parkos senču paražas un valodu piekopt.
zaraza 08.05.23
RaimisD [18:26]: Un man šķita ,ka es dzīvoju rozā vienradžu pasaulē ar saviem murgiem par ideālo pasauliPar tādu, kur par politiķi ,deputātu cilvēki grib kļūt, lai vairāk palīdzētu tautai, nevis , lai tiktu siltā vietā saņemt labu algu ,labi nopelnītu uz lobijiem un citām mahinācijām.

RaimisD, 8.maijs 2023, 18:39

Nu ne vella! Ja pie varas tiek uz augšu pasisti-ideālisti altruisti, tad tas vienmēr vēsturē ar lielām asinīm beidzas sākot no visādiem tur Spartakiem līdz komunistu sociālajiem eksprimentiem. No sākuma asiņu straumes, pēc tam dullākos tāpat pragmatiskāki savējie piežmiedz un viss atgriežas savās sliedēs. Pie varas jābūt cinskiem reālistiem, pietiekami savtīgiem, ambicioziem un varaskāriem ( a tās ir obligātas profesionālās transformācijas, ar citu psiholoģiju tas gemorojs nav vajadzīgs vispār! ). Bet nu tādiem ar bremzēm, lai redz malas, nešauj pār strīpu, puslīdz profesionāli menedžē procesus. Nu un pakārt ik pa brīdim kādu nenāk par ļaunu, gadsimtos pārbaudīta strādājoša metode :D

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs