Jautājums no studijas basketbola ekspertiem, varbūt jau ļoti viegls, bet kuram no Latvijas basketbola spēlētājiem nav viens rokas pirksts?
jegersz, 11.decembris 2022, 19:49
Dāvis
Gaidot otrdienu un pirmo pusfinālu:
Futbols ir spēle, kurā divdesmit divi cilvēki nedzer, nesmēķē, rūpējas par savu veselību un pastāvīgi nodarbojas ar sportu, savukārt tūkstošiem citu cilvēku par viņiem fano, dzer, smēķē un bojā sev un citiem veselību un nervus.
Jautājums no studijas basketbola ekspertiem, varbūt jau ļoti viegls, bet kuram no Latvijas basketbola spēlētājiem nav viens rokas pirksts?
Galvenais trenera darba pamatlikums - neknakstīties ar dāmu dzimtes apkalpojošo personālu (atceries manus vārdus, Baigar!), citādi var sanākt kā pašreizējai nba līderei Celtics. Ģenerālajam koučam Udokam diskābelis uz gadu, vot šitā, kungi! :)
P.S. Trīs ceturtdaļas no pašreizējiemLatvijas basketa galvenajiem treneriem ir jaunāki par mani (Bagijs - trīs gadus, gandrīz visi pārējie - daudz vairāk). Pat vecais Sabonis ir divus mēnešus par mani jaunāks, tāpēc domāju, ka Imri Udoku es varētu aizstāt mierīgi. Ja komandā ir Teitums ar Braunu, tas šo blici var trenēt arī Raimja sievasmāte... :):):)
Ārprāts,Miller.Interesanti cik Latvijā ir profesionālā basketbola treneru.Tas.ka vairāk kā spēlētāju ir noteikti.
Bjorgvins [11.12.22]: Zēni,beidzat mocīties.Pie kopsaucēja jums netikt. tie skatu tornīši pārāk dažādi.Kā paši pozicionējiet - andreiko visos sporta veidos pats ir startējis.A BAigars no seši gadi pie teļuka sēdējis un visas sporta pārraides redzējis.Modelējam situāciju - Viens copmanis visu laiku skatās Grabovska pārraides, Oltes pārraides un vēl jūtūbes.Visa dzīve ar pulti rokās.Otrs copmanis neko nav redzējis.Nav laika.Visu laiku jāsēž ar kātu pie upes.Nu kā jūs domājat kurš būs lielāks copes eksperts? Nu protams tas ,kurš skatās Grabovski.Nu ko tas muļķis tur pie upes var zināt.
Pēdējos 7 gadus esmu treneris Latvijas profesionālajās sporta komandās, ja tas tev ko maina, ekspert.
Tad kas es tagad esmu? Skatos Grabovski un trenēju Andreiko pie upes klātienē?
Tas tāpat kā pateikt, ka cilvēks, kas nekad nav sportojis, nevar būt izlases treneris utt. Tikai nez kāpēc pilna pasaule ar tàdiem piemēriem :)
Bjorgvins [11.12.22]: Otrs copmanis neko nav redzējis.Nav laika.Visu laiku jāsēž ar kātu pie upes.Nu kā jūs domājat kurš būs lielāks copes eksperts? Nu protams tas ,kurš skatās Grabovski.Nu ko tas muļķis tur pie upes var zināt.
Visu dzīvi pie upes neizdzīvosi. Upe tev niemācīs kā ar ģimeni kopā būt, lai ir laime .
Neiemācis kā naudu nopelnīt. Visas gratas tavā vietā neizlasīt un visis yutubus neredzēs :)
Bet palīdzēs apdomāt visu, lai sasniegtu augstāk minēto.
Kas kādus mērķus sev uzstāda.
Ja mērķis ir saprast zivju valodu, tad jā, jāsēž tik nost.
Bjorgvins [11.12.22]: Viens copmanis visu laiku skatās Grabovska pārraides, Oltes pārraides un vēl jūtūbes.Visa dzīve ar pulti rokās.
:))) sapratu kurā dārziņā akmens.
Nu savos 40 saprātīgajos gados sienu ar diplomiem un kausiem esmu pielasījis. Tā ka pēc piecdesmit var arī dīvānā papirst :)
Kkgan baigi neļauju sev ierūsēt.
Bjorgvins [11.12.22]: BAigars no seši gadi pie teļuka sēdējis
Varu kļūdīties, vai tad BAigars nav basīša treneris?
Zēni,beidzat mocīties.Pie kopsaucēja jums netikt. tie skatu tornīši pārāk dažādi.Kā paši pozicionējiet - andreiko visos sporta veidos pats ir startējis.A BAigars no seši gadi pie teļuka sēdējis un visas sporta pārraides redzējis.Modelējam situāciju - Viens copmanis visu laiku skatās Grabovska pārraides, Oltes pārraides un vēl jūtūbes.Visa dzīve ar pulti rokās.Otrs copmanis neko nav redzējis.Nav laika.Visu laiku jāsēž ar kātu pie upes.Nu kā jūs domājat kurš būs lielāks copes eksperts? Nu protams tas ,kurš skatās Grabovski.Nu ko tas muļķis tur pie upes var zināt.
Aigar, tev pilnīga taisnība, taču...
Te baigi no svara, kādu tabletīti brokastīs tu pa barības vadu nolaid lejā. Vieglatlētika, peldēšana, svarcelšana - tie ir sporta veidi, kuriem būtu jāstartē nevis OS, bet Farmakoloģijas institūta disenē. Kurš man atbildēs - Useins Bolts ir ģēnijs ar kroplīgu pēdas izliekumu, vai viņa vakariņās galds ir klāts ar baltu puteklīti? Atbildi zina tikai vējš. Un Lionels Mesi ar Māra Donu.
Nē, nevaru likties mierā, gribas vēl apgāzt šos iebildumus, par “sporta karaļiem”.
Tikai viens vārds. Duplantis.. tieviņš 20 gadīgs puišelītis, kas Tavus Bubkas rekordus brokastīs ēd un rīta rosmēs lec.
Neviens gan nevar apgalvot, ka Ronaldo rekordi pēc 20 gadiem nebūs krituši, bet nu tad es apsolos bārdu nodzīt :)))
Aigar, tev pilnīga taisnība, taču...
Te baigi no svara, kādu tabletīti brokastīs tu pa barības vadu nolaid lejā. Vieglatlētika, peldēšana, svarcelšana - tie ir sporta veidi, kuriem būtu jāstartē nevis OS, bet Farmakoloģijas institūta disenē. Kurš man atbildēs - Useins Bolts ir ģēnijs ar kroplīgu pēdas izliekumu, vai viņa vakariņās galds ir klāts ar baltu puteklīti? Atbildi zina tikai vējš. Un Lionels Mesi ar Māra Donu.
BAigars, 11.decembris 2022, 11:11
Raimond, Kreipucis man izbijis kolēģis un diezgan labs čoms arīdzan. Latgolas puses puika, hobijs nr.viens - handbols (liekas, ka viņš jaunībā pabija rocenes vārtsargs). Pabeidzis žurnālistus, kursa biedri - Milleru pāris (Dace un Māris, laikraksta Sports vadoņi) un Alla Petropavlovska. Un galvenais kursa biedrs - Vaļera Kargins. Es Toļikam esmu prasījis - kāds ta bija Vaļera? Toļiks - nu tāds kluss un pieklājīgs očkariks.
Un espats galīgi neesmu dīvānā pirdējs. Visus sporta veidus, ar kuriem esmu nodarbojies, vairs nevaru saskaitīt. Galvenais jau - basītis, trīsdesmit sešus gadus. Kādu ceineri jau nespēlēju, bet veterānos sauc līdz pat šim brīdim (tur problēma attālumos, nafig man tā Rīga treniņos un mačos Puslatvija). Sacensībās esmu noskrējis garāku kusaku par maratonu (pirmās Vīru spēles), esmu lidojis ar gaisa balonu un izlēcis ar izpletni. Un Repše mani kopā ar diviem kolēģiem ir vizinājis ar samaļotu, vot tas gan bija pilnīgs kirdiks!
Novēlu mums visiem šeit tikties 2042. gadā, lai noskaidrotu, kuram bija taisnība. :)
Nē, nevaru likties mierā, gribas vēl apgāzt šos iebildumus, par “sporta karaļiem”.
Tikai viens vārds. Duplantis.. tieviņš 20 gadīgs puišelītis, kas Tavus Bubkas rekordus brokastīs ēd un rīta rosmēs lec.
Neviens gan nevar apgalvot, ka Ronaldo rekordi pēc 20 gadiem nebūs krituši, bet nu tad es apsolos bārdu nodzīt :)))
Līdz šim biju domājis , ka Latvijā visu sporta statistiku zin tikai Anatolijs Kreipāns .
Izrādās ka Andreiko arī :)
andreiko [11.12.22]: Baigars:
Bobslejs, hokejs un vieglatlētika pat tuvu tajā kategorijā nav liekami. Ja tava konkurence ir 5-10 cilvēku pasaulē un tu esi labākais.. jā, nu nenormāls sasniegums :))
Lielākā daļa no pārējiem ir bijuši pāris gadus labākie, nevis pusotru desmitgadi.
Šī diskusija ir pilnīgi bezjēdzīga.
ATBILDU:
Pieci līdz desmit cilvēki??? Vieglatlētikā??? Nu jā, tā jau tikai sporta karaliene! Tikai pāris gadus? Nu, nu, visi manis nosauktie atlēti bija ilggadēji sava sporta veida līderi. Piemēram, Teofilo Stīvensons bija trīskārtējs olimpiskais čempions, tas nozīmē, ka nebija neviena, kas šim varētu sadot pa gurķi veselus DIVPADSMIT gadus. Rožē Federers profesionālo tenisu spēlēja DIVDESMIT ČETRUS gadus (vai tavi abi varoņi spēj aizskaitīt līdz divdesmit četri?). Bjorndālens biatlonu slēpoja un šāva DIVDESMIT PIECUS gadus, viņš ir astoņkārtējs olimpiskais čempions un divdesmitkārtējs pasaules čempions.
Tikai divi piemēri:
Edvīns Mozess, 400 m barjeras. Atšķirībā no diviem spārdoņām džekam ir divas augstākās izglītības. Laikā no 1977. līdz 1987. gadam Mozess uzvar 122 reizes pēc kārtas 400 šķēršļos (107 fināli pēc kārtas). Viņa nepārspētā sērija turpinās 9 gadi, 9 mēneši un 9 dienas...
Sergejs Bubka. Kārtslēcējs laikā no 1981. līdz 2001. gadam (divdesmit gadus!!!), kurš ir sasniedzis trīsdesmit piecus pasaules rekordus.
Večuk, paldies, nevajag te teoriju mācīt, kopš 6 gadu vecuma skatos visus iespējamos sporta pasākumus un zinu Tevis nosauktos cilvēkus, viss kārtībā.
Atbildot uz pirmo - jā 5-10 cilvēki. Cik cilvēki pasaulē lec ar kārti? Cik šļūc pa reni? Cik skrien barjeras? Tie visi ir šauri sporta veidi. Tad jau Štrombergu arī var pielīdzināt :) un kur Dukurs? Vispār ārpus jebkuras konkurences. Šādi mērot, Ronaldo var pienest Dukuram ūdeni, un Messi dvieli.
Baigars:
Bobslejs, hokejs un vieglatlētika pat tuvu tajā kategorijā nav liekami. Ja tava konkurence ir 5-10 cilvēku pasaulē un tu esi labākais.. jā, nu nenormāls sasniegums :))
Lielākā daļa no pārējiem ir bijuši pāris gadus labākie, nevis pusotru desmitgadi.
ATBILDU:
Pieci līdz desmit cilvēki??? Vieglatlētikā??? Nu jā, tā jau tikai sporta karaliene! Tikai pāris gadus? Nu, nu, visi manis nosauktie atlēti bija ilggadēji sava sporta veida līderi. Piemēram, Teofilo Stīvensons bija trīskārtējs olimpiskais čempions, tas nozīmē, ka nebija neviena, kas šim varētu sadot pa gurķi veselus DIVPADSMIT gadus. Rožē Federers profesionālo tenisu spēlēja DIVDESMIT ČETRUS gadus (vai tavi abi varoņi spēj aizskaitīt līdz divdesmit četri?). Bjorndālens biatlonu slēpoja un šāva DIVDESMIT PIECUS gadus, viņš ir astoņkārtējs olimpiskais čempions un divdesmitkārtējs pasaules čempions.
Tikai divi piemēri:
Edvīns Mozess, 400 m barjeras. Atšķirībā no diviem spārdoņām džekam ir divas augstākās izglītības. Laikā no 1977. līdz 1987. gadam Mozess uzvar 122 reizes pēc kārtas 400 šķēršļos (107 fināli pēc kārtas). Viņa nepārspētā sērija turpinās 9 gadi, 9 mēneši un 9 dienas...
Sergejs Bubka. Kārtslēcējs laikā no 1981. līdz 2001. gadam (divdesmit gadus!!!), kurš ir sasniedzis trīsdesmit piecus pasaules rekordus.
andreiko [11.12.22]: Katram laikam savi varoņi. Bet šāda divu sportistu dominance visu pasaules sportu kopā ņemot, nav ne vēsturē atrodama, ne diezvai arī tuvākajā laikā būs. Ir visādas superzvaigznes bijušas gan basketbolā, gan hokejā, kurus spēlē pārdesmit valstīs pasaulē, gan futbolā vienmer ir bijuši izcilnieki. Vai šie bija labākie? Praksē to neviens nekad neuzzinās, bet teorijā to pierāda statistika.
Katrā ziņā man kā Ronaldo fanam nebūs žēl, ja Messi uzvarēs.
BAigars, 10.decembris 2022, 23:36
Tādas dominances pasaules sportā ir bijušas atliku likām, spēj tik maisam pavērt vienu stūrīti vaļā.
Bobslejs - Hope, Lange, Langens, tagad Pidriķis (Frīdrihs). Biatlons - Ulrihs, Bjorndālens, Furkads. Hokejs - Greckis, Lemjē.
Vieglatlētika - Edvins Mozess, Karls Luiss, Sergejs Bubka, Useins Bolts
Basketbols - Čemberlens un Rasels, Maģiskais, Džabars un Bērds, Maikls Džordans, Kobe un Lebrons.
Bokss - Stīvensons, Muhameds Ali, Taisons, Meivezers.
Tenisā visu laiku ir divnieks vai trijnieks - Borgs, Makenrojs, Lendls,tagad Federers, Džokijs un Nadals.
Utt,utt,uttttttttttttttt, visādas peldēšanas vai štangas raustīšanas pat piesvilpināt negribu.[/quote]Bobslejs, hokejs un vieglatlētika pat tuvu tajā kategorijā nav liekami. Ja tava konkurence ir 5-10 cilvēku pasaulē un tu esi labākais.. jā, nu nenormāls sasniegums :))