atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ekonomika un politika

andreiko 11.12.22
Baigars:

Bobslejs, hokejs un vieglatlētika pat tuvu tajā kategorijā nav liekami. Ja tava konkurence ir 5-10 cilvēku pasaulē un tu esi labākais.. jā, nu nenormāls sasniegums :))
Lielākā daļa no pārējiem ir bijuši pāris gadus labākie, nevis pusotru desmitgadi.
Šī diskusija ir pilnīgi bezjēdzīga.

ATBILDU:

Pieci līdz desmit cilvēki??? Vieglatlētikā??? Nu jā, tā jau tikai sporta karaliene! Tikai pāris gadus? Nu, nu, visi manis nosauktie atlēti bija ilggadēji sava sporta veida līderi. Piemēram, Teofilo Stīvensons bija trīskārtējs olimpiskais čempions, tas nozīmē, ka nebija neviena, kas šim varētu sadot pa gurķi veselus DIVPADSMIT gadus. Rožē Federers profesionālo tenisu spēlēja DIVDESMIT ČETRUS gadus (vai tavi abi varoņi spēj aizskaitīt līdz divdesmit četri?). Bjorndālens biatlonu slēpoja un šāva DIVDESMIT PIECUS gadus, viņš ir astoņkārtējs olimpiskais čempions un divdesmitkārtējs pasaules čempions.

Tikai divi piemēri:

Edvīns Mozess, 400 m barjeras. Atšķirībā no diviem spārdoņām džekam ir divas augstākās izglītības. Laikā no 1977. līdz 1987. gadam Mozess uzvar 122 reizes pēc kārtas 400 šķēršļos (107 fināli pēc kārtas). Viņa nepārspētā sērija turpinās 9 gadi, 9 mēneši un 9 dienas...

Sergejs Bubka. Kārtslēcējs laikā no 1981. līdz 2001. gadam (divdesmit gadus!!!), kurš ir sasniedzis trīsdesmit piecus pasaules rekordus.
BAigars 11.12.22
andreiko [11.12.22]: Katram laikam savi varoņi. Bet šāda divu sportistu dominance visu pasaules sportu kopā ņemot, nav ne vēsturē atrodama, ne diezvai arī tuvākajā laikā būs. Ir visādas superzvaigznes bijušas gan basketbolā, gan hokejā, kurus spēlē pārdesmit valstīs pasaulē, gan futbolā vienmer ir bijuši izcilnieki. Vai šie bija labākie? Praksē to neviens nekad neuzzinās, bet teorijā to pierāda statistika.
Katrā ziņā man kā Ronaldo fanam nebūs žēl, ja Messi uzvarēs.

BAigars, 10.decembris 2022, 23:36

Tādas dominances pasaules sportā ir bijušas atliku likām, spēj tik maisam pavērt vienu stūrīti vaļā.
Bobslejs - Hope, Lange, Langens, tagad Pidriķis (Frīdrihs). Biatlons - Ulrihs, Bjorndālens, Furkads. Hokejs - Greckis, Lemjē.
Vieglatlētika - Edvins Mozess, Karls Luiss, Sergejs Bubka, Useins Bolts
Basketbols - Čemberlens un Rasels, Maģiskais, Džabars un Bērds, Maikls Džordans, Kobe un Lebrons.
Bokss - Stīvensons, Muhameds Ali, Taisons, Meivezers.
Tenisā visu laiku ir divnieks vai trijnieks - Borgs, Makenrojs, Lendls,tagad Federers, Džokijs un Nadals.

Utt,utt,uttttttttttttttt, visādas peldēšanas vai štangas raustīšanas pat piesvilpināt negribu.[/quote]Bobslejs, hokejs un vieglatlētika pat tuvu tajā kategorijā nav liekami. Ja tava konkurence ir 5-10 cilvēku pasaulē un tu esi labākais.. jā, nu nenormāls sasniegums :))
Lielākā daļa no pārējiem ir bijuši pāris gadus labākie, nevis pusotru desmitgadi.

Šī diskusija ir pilnīgi bezjēdzīga.
andreiko 11.12.22
andreiko 11.12.22
Par tiem futbola faniem, atcerējos un nokrekstējos. Kādreiz bija stipri trakāk, nekā šajos miera laikos. Astoņdesmito beigās, deviņdesmito sākumā man bija draudzene no Vāczemes (dzimusi un 10 gadus gan augusi šeit). Un viņa bija ne tikai 10 gadus nodzīvojusi Vācijā (Hamburgā pārsvarā), bet arī gadu pie vecmāmiņas Anglijā, brīvi runāja četrās mēlēs, plus angliski ar Jorkšīras akcentu (un, ja gribēja, tad varēja notēlot austrāļu un amīšu akcentus arī). Tad nu lūk par to miglaino Albionu. Vecmāmiņa viņai dzīvoja Līdsā, kur tobrīd skaitījās vieni no trakākajiem līdzjutējiem pat angļu zemē (Leeds United). Tad nu meitēns man stāsta - zini, sestdienās vai svētdienās, kad Līdsā ir futbola spēle, visi parastie iedzīvotāji paslēpjas mājās, un neviens pat degunu nepabāž ārā, pat slēģus aiztaisa ciet. Jo ciemos ir atbraukuši pretinieku līdzjutēji un tad šajā laikā (jo sevišķi pēc mača) visiem ir jāpaslēpjas (vēlams zem virtuves galda vai vecmāmiņas tahtas). Jo ārā ir pilnīga Valhalla.
andreiko 11.12.22
Katram laikam savi varoņi. Bet šāda divu sportistu dominance visu pasaules sportu kopā ņemot, nav ne vēsturē atrodama, ne diezvai arī tuvākajā laikā būs. Ir visādas superzvaigznes bijušas gan basketbolā, gan hokejā, kurus spēlē pārdesmit valstīs pasaulē, gan futbolā vienmer ir bijuši izcilnieki. Vai šie bija labākie? Praksē to neviens nekad neuzzinās, bet teorijā to pierāda statistika.

BAigars, 10.decembris 2022, 23:36[/quote]

Tādas dominances pasaules sportā ir bijušas atliku likām, spēj tik maisam pavērt vienu stūrīti vaļā.
Bobslejs - Hope, Lange, Langens, tagad Pidriķis (Frīdrihs). Biatlons - Ulrihs, Bjorndālens, Furkads. Hokejs - Greckis, Lemjē.
Vieglatlētika - Edvins Mozess, Karls Luiss, Sergejs Bubka, Useins Bolts
Basketbols - Čemberlens un Rasels, Maģiskais, Džabars un Bērds, Maikls Džordans, Kobe un Lebrons.
Bokss - Stīvensons, Muhameds Ali, Taisons, Meivezers.
Tenisā visu laiku ir divnieks vai trijnieks - Borgs, Makenrojs, Lendls,tagad Federers, Džokijs un Nadals.

Utt,utt,uttttttttttttttt, visādas peldēšanas vai štangas raustīšanas pat piesvilpināt negribu.
mjuniorss 11.12.22
MairiZ BriediZ mani reāli izārstēja no pārlieku fanošanas konkrētam sporta veidam vai sportistam. Tā, ka pat nezinu cepienu par Kristīni, bet kā izrādās būtu jācepjas. :)
Protams pozitīvi par mūsu sportistu sasniegumiem utt, bet,lai fanotu par kādu ir necienīt sevi.
Un futbola pasaules fani nekad nav izcēlušies ar intelektu, vienmēr nekārtības pēc spēlēm.
Vēl piemērs izdaudzinātais ģēnijs Īlons Masks, reāls auns un anafalbēts par politisko izpratni.
Tādu piemēru daudz.
Karlis_K 11.12.22
Oi labi ka man futbols vienaldzīgs, varbūt finālu tik palūrēšu :) jo nu tik psihopātiski uzvilkties par joku ar Kristīni :)) nē nē labi ka tā!
badapiicka 11.12.22
Starp citu, mikrozivju tirināšanas sezona jau sākusies, vai pirmie kucēni vēl lūst piekrastes niedrās?

raihs, 10.decembris 2022, 21:53

Kas ir "mikrozivju tirināšana"?...
badapiicka 11.12.22
Es vēl pagaidīs sezonas atklāšanu. Ūdens šogad silts un sniega sega liela, būs vēl lielāka. Apgrūtināta iešana.

mjuniorss, 10.decembris 2022, 22:00

Štrunts ar grūto iešanu! Apgrūtināta ledus sasalšana- lūk, kur šaize!!((((
Copmanis 10.12.22
Kāds ir pārēdies stereoīdus.
BAigars 10.12.22
andreiko [10.12.22]: Es Ronaldu nekad neesmu lamājis, viņš ilgus gadus tiešām bija izcila superzvaigzne. Taču paskaties, kāds viņš ir palicis pēdējā laikā (gads, pusotra) - tas jau ir izsmiekls, nevis spēlējoša leģenda.
Turklāt reducēt futbolu tikai uz divām personām ir nožēlojami (resnas pakaļas sindroms? :)).
Kur tad paliek Kruifs, Bekenbauers, Platīni, Rivaldo, Mateuss, Zidāns un daudzi citi? Nemaz nerunājot par Peli vai Garinču.
Katram laikam savi varoņi. Bet šāda divu sportistu dominance visu pasaules sportu kopā ņemot, nav ne vēsturē atrodama, ne diezvai arī tuvākajā laikā būs. Ir visādas superzvaigznes bijušas gan basketbolā, gan hokejā, kurus spēlē pārdesmit valstīs pasaulē, gan futbolā vienmer ir bijuši izcilnieki. Vai šie bija labākie? Praksē to neviens nekad neuzzinās, bet teorijā to pierāda statistika.
andreiko 10.12.22
Es Ronaldu nekad neesmu lamājis, viņš ilgus gadus tiešām bija izcila superzvaigzne. Taču paskaties, kāds viņš ir palicis pēdējā laikā (gads, pusotra) - tas jau ir izsmiekls, nevis spēlējoša leģenda.
Turklāt reducēt futbolu tikai uz divām personām ir nožēlojami (resnas pakaļas sindroms? :)).
Kur tad paliek Kruifs, Bekenbauers, Platīni, Rivaldo, Mateuss, Zidāns un daudzi citi? Nemaz nerunājot par Peli vai Garinču.
raihs 10.12.22

.
BAigars 10.12.22
Mani vienmēr ir fascinējuši tie mazo krāniņu īpašnieki, kuri 18 gadu garumā CR7 ir lamājuši. Jebkuram skaidrs, ka viņš ir visu laiku labākais. Var, protams, teikt, ka ir divi visu laiku labākie un arī tas nebūtu melots, bet nu visi šitie komentāri par raudāšanu, kristīnēm, pendelēm utt.. tas ir tik sekli..
Parasti gan nomelnotājs ir resns, ar dzīvi neapmierināts, parasts pelēks dīvānā pirdējs, kuram šādas tādas Ronaldo ārišķības var nepatikt un Messi liekas pieņemamāks, bet nu gadās arī pa kādam it kā sakarīgam cilvēkam, kas izdomā papriecāties par Ronaldo neveiksmēm.

Lai nu kā, jebkuram loģiski domājošam ir skaidrs, ka visā pasaules sportā kaut kas liels ir beidzies, un varam būt lepni, ka bija gods šos divus meistarus trijās desmitgadēs vērot.
Žēl gan, ka šis viss netika pabeigts ar LIELO finālu, ar lielāko sporta notikumu cilvēces vēsturē, bet nu visu laikam nevar gribēt..
mjuniorss 10.12.22
Es vēl pagaidīs sezonas atklāšanu. Ūdens šogad silts un sniega sega liela, būs vēl lielāka. Apgrūtināta iešana.
raihs 10.12.22
Starp citu, mikrozivju tirināšanas sezona jau sākusies, vai pirmie kucēni vēl lūst piekrastes niedrās?
raihs 10.12.22
Mana "sāls" bija tā, ka tikai un vienigi "līdzjutēji" un viņu rīcība noraka atbalstu Marokai. Tas, ka kristīnei bija jābrauc mājās, tas tapat skaidrs.
andreiko 10.12.22
Mandarīnu vecīši nospēlēja izcili, pēc idejas vajadzēja būt vismaz 3:1. Un Kristīne mauc mājās, gaužas asras laistīdama...
Karlis_K 10.12.22
Negribu iedomāties, un ceru vairs nekad mūsējie ar rusņu nespēlēs, nekad!
Bet Maroka vairāk pārsteizdz ar šo, malači!
https://www.tvnet.lv/7667605/ukraina-militaro-palidzibu-sanems-ari-no-afrikas
raihs 10.12.22
Karlis_K [10.12.22]: Ja tie mērkaķi nebūtu demolējuši Briseli pēc uzvaras pār Beļģiju, es teiktu, ka esmu tīri priecīgs... Tagad neesmu.

raihs, 10.decembris 2022, 19:00

Nu ja valstis un tautas vērtētu pēc futbola fanu izdarībām, tad laikam angļi būtu visneadekvātākie.
Iedomājies situāciju - hokejs. LV-ru. Krievi uzvar. Pēc spēles satrakojusies vate demolē Vecrīgu, dedzina mašīnas ...

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs