Ble,un beidziet te visur un vienmēr te runāt ar krievām viņu mēlē!
Ja nesāksim tagad - nebūs neKad!
Vienkārši Rainī - LATVISKI!
PIE DIRSAS VISS PĀRĒJAIS,OK?
Mums vajadzētu apgūt vienkāršas lietas- mūsu senči brīnītos,ka Latvija kā valsts ,vienkārši, vēl pastāv,jo:
*pēc neatkarības atgūšanas nebija lustrācijas,kas nodarīja,manuprāt,neatgriezenisku ļaunumu Latvijas Valstij.
* Latvijā darbojas partijas (interešu kopas),kas bija atsevišķu "biznesmeņu" interešu bīdītājas. (jā,jā - tie bija un ir latvieši: neuzskaitīšu šeit uzvārdus - visi tos zin),un par to.... neviens fakin nesēž?
Atvainojiet,bet,ja "Turību" noprivatizē džeki,kas neko nedara un tad brīnamies,ka Maxima ienāk svilpodami,Cmon???Un tas notiek visur un visu laiku!!!!
Man uzskaitīt vēl?
Fak,šeit vajadzētu šaut un šaut!
Atvainojiet,ja kas emocionālāks pasprucis....
Daudzi negrib izvērtēt tos sūdus ko vakar sastrādāja.300 gadi ir ļoti liels laika posms. Daudzām lielajām tautām un valstīm nāktos pelnus uz galvas bērt maisiem.Nedarbu saraksts būtu garš un šaušalīgs.
...baidos, ka nevar visu uz "politiskajiem idiotiem" novelt, vienai otrai tautai vajadzētu pēdējos 300 gados sadarīto izvērtēt, kamēr tas nenotiks ...nekādas plašās sarunas nav un nebūs...
Gados vecāki lietuvieši bez problēmām runā krieviski.Tā kā mūsu pusē lietuviešu makšķernieku ir vairāk nekā vietējo,nācās konstatēt faktu,ka krievu valodu nezin jaunie.Un ar angļu arī ir čābiski. Kādus gadus atpakaļ kuģis stāvēja pacelts dokā Klaipēdā.Biju izkāpis no autobusa un kādu gabaliņu atgājis ni autoostas.Pretī,čemodānus pa zemi vilkdami skrēja 2 jaunieši.Un lietuviski uzjautāja - kur ir autoosta?Es atbildēju,ka jautājumu sapratu,bet precīzi atbildēt lietuviski laikam nemācēšu.Viņiem ir varianti - latviski,krieviski,angliski.Viņi izvēlējās angļu.Kaut kā tā.
Bjorgvins, 6.decembris 2022, 17:53
Daži no jaunatnes, be kam vecāki prot, tie runā.
Faktiski nav jātērā līdzekļi, nervi un prāts cīnoties ar valodām. Valodas, jo vairāk zin, jo plašāas durvis pasauulē sarunām ar citām tautām.
Jācīnās ir ar politiskajiem idiotiem, kas cilvēci zombē un pakļauj karam, badam, vīrusiem ut.t.t.
Dažas grīdas lupatas jauc kremļa idiotus ar parastiem cilvēkiem.
FishMV, 6.decembris 2022, 17:19
Ar vatņikiem parastiem?
Man paziña krievs!70to bērns Jūrmalnieks...šim tēvs Roma!...Roma un Roma!ap gadiem 20mit tik uzzinājis,ka tēvs ir latvietis un sauc viņu Romualds!:)
Willy, 6.decembris 2022, 18:16
80.tajos mums kaimiņmājā dzīvoja latviete šķirtene, kura savu vienīgo dēlu audzināja par krievu. Sūtīja krievu skolā un runāja ar viņu tikai krieviski. Visiem skaidroja ka tas ir svarīgi, lai dēlam vieglāk veidot karjeru rašā :)
Man paziña krievs!70to bērns Jūrmalnieks...šim tēvs Roma!...Roma un Roma!ap gadiem 20mit tik uzzinājis,ka tēvs ir latvietis un sauc viņu Romualds!:)
Gados vecāki lietuvieši bez problēmām runā krieviski.Tā kā mūsu pusē lietuviešu makšķernieku ir vairāk nekā vietējo,nācās konstatēt faktu,ka krievu valodu nezin jaunie.Un ar angļu arī ir čābiski. Kādus gadus atpakaļ kuģis stāvēja pacelts dokā Klaipēdā.Biju izkāpis no autobusa un kādu gabaliņu atgājis ni autoostas.Pretī,čemodānus pa zemi vilkdami skrēja 2 jaunieši.Un lietuviski uzjautāja - kur ir autoosta?Es atbildēju,ka jautājumu sapratu,bet precīzi atbildēt lietuviski laikam nemācēšu.Viņiem ir varianti - latviski,krieviski,angliski.Viņi izvēlējās angļu.Kaut kā tā.
Šoruden bij gadījums mežā sēņojot, satiku večuku uz 70, pasveicinu un apjautājos kā sēņojas, latviski kā vienmēr, un šams, būdans krieviņš, ar grūtībām, greizi šķībi atbild latviski. Grūti gāja onkulim, bet runāja latviski, un tas ir apsveicami. Būtu es lupata uzreiz parietu uz krievu valodu. Un ja visi būtu lupatas, tad krieviņi pie mums nekad pat nemēģinātu runāt un mācīties latviski. Bet prakse ir vajadzīga, vairāk runājiet un iedrošiniet viņus, jo parsvarā saprot pat ļoti labi, tikai runā čabiski.
... jā , Lietuvā latvietis ar leiti mēģina runāt angliski, leitis pasmejas un runā krieviski, un nevien ar mietu nedraud.
..darba dienas beigas, visu labu! Varbūt jums izdodas sabīdīt ģeogrāfiju savādāk :)
Karlis_K [06.12.22]: Visrēcīgākais kad satiekas 2 tādas lupatas, un pirmais domā ka saticis krievuku, uzrunā po ruski, un otrs atbild po ruski, vo tas ir cirks! Novērots ne reizi vien.
Man ir bijušas situācijas,kad mani uzrunā rus,es atbildu latviski. Šis izrādās latvietis un runājam.
Es iedomājos,kas notiktu apgriezti. Proti,ja viņš uzrunātu kādu "Latvijā apspiesto" latviski un tad izrādītos,ka dzimtā valoda ir rus..droši vien turpat atrautu pa seju :D
Karlis_K [06.12.22]: Visrēcīgākais kad satiekas 2 tādas lupatas, un pirmais domā ka saticis krievuku, uzrunā po ruski, un otrs atbild po ruski, vo tas ir cirks! Novērots ne reizi vien.
Un kad pusi vakara pavadījuši copējot blakus un sarunājoties krieviski, vienam iezvanās telefons un tas skaidrā latviešu valodā sarunājas ar čomu pa telefonu! Un tai monentā abi saprot ka ir latvieši!:))))
Dažas grīdas lupatas jauc kremļa idiotus ar parastiem cilvēkiem.
Visrēcīgākais kad satiekas 2 tādas lupatas, un pirmais domā ka saticis krievuku, uzrunā po ruski, un otrs atbild po ruski, vo tas ir cirks! Novērots ne reizi vien.
Paliels rādītājs,cik liela lupata ir cilvēks, ir momenti,kad latvietis pāriet uz rus tikko tuvumā ir kāds nabadziņš, kuram tā ir ērtāk.
Louis, 6.decembris 2022, 17:07
+++
Paliels rādītājs,cik liela lupata ir cilvēks, ir momenti,kad latvietis pāriet uz rus tikko tuvumā ir kāds nabadziņš, kuram tā ir ērtāk.
Grabi par nodevēju neuzskatu it nemaz. Jā, saistība ar krieviju ir, tā ir tikai un vienīgi copes video dēļ. Nekādu tirdzniecību (atšķirībā no salmu laikiem) Normis ar krieviem neveic (arī tad salmo viņš bija tikai mazumtirdzniecības vadītājs Latvijā)
, pat vēl vairāk - viņa pašreizējais maizes tēvs finnex ir ļoti labās un plaukstošās ukraiņu copes firmas flagman pārstāvis Latvijā. Nevajag taču uzreiz apkangarot katru, kam bijusi kaut kāda jel darba saistība ar rašu. Tas pats Salmo būtu bijis dziļā pēcpusē nevis copes firma nr. 3 Eiropā (pēc apgrozījuma, pirms dažiem gadiem), ja ne krievu un hoholu milzu lielie tirgus laukumi.
Mani drīzāk satrauc citas lietas. Piemēram, jaunā aizsardzības ministriene Mūrniece (ināra). Pankūka, viņa bisi no lielgabala ir spējīga atšķirt? Un granātu no spārnaina ieliktnīša? Princips - "gribu un viss, pat ja esmu galīgi tuima" arī šoreiz uzvar.
andreiko, 6.decembris 2022, 02:23
Putins sievietes neapbižo :) tātad neuzbruks :DDD Mūrniecei BŪT !!!! - kariņš.
FishMV, 6.decembris 2022, 16:15
putins tak ir pedofīls.
Grabi par nodevēju neuzskatu it nemaz. Jā, saistība ar krieviju ir, tā ir tikai un vienīgi copes video dēļ. Nekādu tirdzniecību (atšķirībā no salmu laikiem) Normis ar krieviem neveic (arī tad salmo viņš bija tikai mazumtirdzniecības vadītājs Latvijā)
, pat vēl vairāk - viņa pašreizējais maizes tēvs finnex ir ļoti labās un plaukstošās ukraiņu copes firmas flagman pārstāvis Latvijā. Nevajag taču uzreiz apkangarot katru, kam bijusi kaut kāda jel darba saistība ar rašu. Tas pats Salmo būtu bijis dziļā pēcpusē nevis copes firma nr. 3 Eiropā (pēc apgrozījuma, pirms dažiem gadiem), ja ne krievu un hoholu milzu lielie tirgus laukumi.
Mani drīzāk satrauc citas lietas. Piemēram, jaunā aizsardzības ministriene Mūrniece (ināra). Pankūka, viņa bisi no lielgabala ir spējīga atšķirt? Un granātu no spārnaina ieliktnīša? Princips - "gribu un viss, pat ja esmu galīgi tuima" arī šoreiz uzvar.
andreiko, 6.decembris 2022, 02:23
Putins sievietes neapbižo :) tātad neuzbruks :DDD Mūrniecei BŪT !!!! - kariņš.