atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ekonomika un politika

udens2 17.05.22
Tas būtu lielisks variants,ESV,mēs kļūtu tikpat jaudīgi kā ASV
daddy_j 17.05.22
Man vienam tā liekas, bet šķiet ES vairs ilgi nepastāvēs tādā formātā kā šodien. Franči ar Vāciešiem gatavi maksāt par gāzi ar rubļiem.
Jāsaka, daļēji krievs būs panācis savu, ja tā būs.
Šķiet būs kopēja skandināvu valsts sadarbošanās..

Nav nav, Tev vienam, tāda smaķele jau sen klīst pa Eiropu...

Par gāzi. Sankciju karā viennozīmīgi ir uzvarējusi Krievija. The Economist ir sarēķinājuši, ka sankciju ietekmē Krievijas imports ir samazinājies par 44%, bet eksports PIEAUDZIS par 8%. Vācieši ir atkarīgi ne tikai no Krievijas gāzes, bet arī no Krievijas metāliem - niķelis, titāns, alumīnijs, hroms, varš un pallādijs.
Visi sen maksā par gāzi rubļos (t.i. ieskaita ros-buj-duj bankā eiro, ko tā konvertē rubļos pēc Pu noteiktā kursa)...izņemot baltiešus... ES vienotība...

Nu Makarons jau nāca ar programmu, ka ES jāreformē, ka jātaisa ciešāka federācija, ESV, ka lēmumiem nevajag 100% valstu piekrišanu (jo tad tie kļūst "bezzobaini"), ka pietiek ar balsu vairākumu, ka jātaisa sava ESV armija utt. utt...

Valstu domas atšķiras, Vācija, Francija ir par, skandināviem ir labi kā ir, bet es esmu par ciešāku federalizāciju, lai varētu visādus ungārus, u.c. populistus nolikt pie vietas... lai arī tāpēc nāktos nedaudz suverenitāti zaudēt. Jo nevajag domāt, ka tad paliks esošais princips, ka katrai valstij 1 balss... Šobrīd LV ir 4% balsu (1/27), bet ja pēc iedzīvotāju skaita tad būs tikai 0.4% (1.5m/400m)...
udens2 17.05.22
Man vienam tā liekas, bet šķiet ES vairs ilgi nepastāvēs tādā formātā kā šodien. Franči ar Vāciešiem gatavi maksāt par gāzi ar rubļiem.

Kur tu rāvi ka maksās ar rubļiem???Viņiem tak ilgtermiņa līgumi,lai sāktu maksāt ar rubļiem visi līgumi jāpārslēdz
Domaataajs 16.05.22
Vismaz pagaidām viņi saka, ka tik tālu nav plānojuši, tikai atbrīvot savu zemi.
Krievi varot mobilizēt 17 miljonus, tikai ar ko tos apģērbt un ar ko apbruņot
No Arestoviča šovakar izskanēja, ka krievs jau meklējot raķetes Kubā, meklējot tanku rezerves daļas un citu palīdzību Armēnijā un Kazahstānā, bet šie to pasūtījuši apmēram kā ukraiņi kuģi.
Neviens negrib tikt pakļauts otrreizējām sankcijām.
Kaut gan esot varianti par kaut kādām ļoti izdevīgām lietām, ne priekš krieva gan, par to lai pamēģinātu riskēt un paskatīties kas notiek.
jegersz 16.05.22
Cerēsim, ka arī pārējo drīz atjaunos un jo ātrāk, jo labāk visai pasaulei.

Domaataajs, 16.maijs 2022, 21:50

Ukraiņi taisās mobilizēt līdz vienam miljonam, ar tādu armiju varēs aiziet līdz Maskavai.
Domaataajs 16.05.22
Cerēsim, ka arī pārējo drīz atjaunos un jo ātrāk, jo labāk visai pasaulei.
Ruu 16.05.22
Pie Harkivas atjaunota Ukrainas robeža, ar to arī Ukraiņus apsveicu
Ruu 16.05.22
Karlis_K [13.05.22]: Ir vērts dzīvot un sagaidīt tomēr kad to veco kremļa mauku ietupina! Lieliski!
Nosprāgs ātrāk
Janis96 14.05.22
udo733 [12.05.22]: Nupat lasu tvnetā:
Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks sola sankcijas policistiem, tostarp, vadošajiem likumsargiem "par mugurkaula neparādīšanu un pavēļu nepildīšanu" saistībā ar kārtības uzturēšanu pie padomju pieminekļa Pārdaugavā 10.maijā.
Ruks ceturtdien Latvijas Radio atgādināja, ka saistībā ar 10.maija notikumiem ir sākta dienesta pārbaude un jau patlaban ir iezīmējies, ka par augstākstāvošas vadības pavēļu nepildīšanu kārtības uzturēšanai pie pieminekļa amatus nāksies zaudēt policistiem, tostarp, vadošiem likumsargiem. Vienlaikus viņš apliecināja, ka nav iemesla mainīt VP Rīgas reģiona vadību, jo pavēles uz vietas nepildīja zemāka līmeņa komandieri.
Lai arī kārtības nodrošināšanā šāda mēroga nesakcionēta pasākumā nav VP priekšniekam nav jādodas, Ruks apliecināja, ka bija devies 10.maijā uz pieminekli, lai pārņemtu vadību.

Karlis_K, 12.maijs 2022, 16:13
Tātad daļa policistu nav lojāla Latvijai.
Gaužam vienkārši. Policijas darbinieki arī ir valstiskās sabiedrības daļa. Un pats redzi kāda ir tā situācija sabiedrībā. Un tas ka statistikas dati rāda ka daļa sabiedrības mainījusi uzskatus vai ietur neitrālu nostāju nebūt neatspoguļo patieso "minoritatīvo" pārliecību. Tie padlas ir diezgan mīzalīgi pa vienam
Headhunter 14.05.22
Skaists, dinamisks hokejs. Visādi varēja būt, šoreiz saimniekiem uzdāvināja vinni. Bet tomēr ļoti baudāms mačs.
Batlers 14.05.22
Lai tik Vīriem pulveris pietiek,,, Malači
juliuss 14.05.22
Spēlēja labi. Aiz matiem pievilktu noraidījumu saskatīju... Ko tur cepties...
raihs 14.05.22
Batlers [14.05.22]: Mūsu hokejisti šovakar labu spēli rāda,,,
Bļaķ, bļaķ, bļaķ... Ak dies, cik stulbi sanāca
Batlers 14.05.22
Mūsu hokejisti šovakar labu spēli rāda,,,
Vilnis62 14.05.22
Re, čangaļboiba iraid slavena palikus.
https://www.youtube.com/watch?v=lZkL4pwXn9A

Nākamais solis noteikti deokupācija. Ja tīra pagalmu tad līdz galam.
Karlis_K 13.05.22
Ir vērts dzīvot un sagaidīt tomēr kad to veco kremļa mauku ietupina! Lieliski!

Skaisti.. ,
udens2 13.05.22
daddy_j [8:21]: NATO artilērija pārsitot krievu par dažiem kilometriem. Nu tas pēc dažādām markām gan skatoties.

Domaataajs, 12.maijs 2022, 21:46

Tam nav īpašas nozīmes. Nu un, ka amerikāņu 155mm šauj 20 km, bet krievu 152mm tikai 18 km? Uz robežvērtībām tāpat neviens nestrādā, un jo tālāk jāšauj, jo lielāka kļūda konvencionālajiem šāviņiem. Un ja pretinieka baterija ritīgi kaitēs, tad to jāiznīcina ar visiem iespējamiem veidiem - cita (lielāka) kalibra artilēriju, aviāciju, raķeti, šodien arī ar bezpilota lidaparātiem.

Kā jau teicu - vissvarīgākais ir laiks, lai var izšaut, uzdevumu izpildīt un, kamēr dzīvi, notīties.par attālumu un precizitāti runājot.visbīstamākie ir tie tipi kuri pie stratēģiskajiem objektiem gps raidītājus iznēsā. tikko mani čaļi no ukrainas slimnīcas atbrauca, šiem vairākas reizes mēģinājuši pie slimnīcas ēkas gps raidītājus nolikt, lai pēc tam tiešā trāpījumā ar raķeti trāpītu. nošāva visas reizes tos kadrus bez žēlastības. jaudīga apsardze slimnīcai pa perimetru

svens76, 13.maijs 2022, 09:07
Pa šiem raidītājiem un metkām Arestovičš stāstija ka tā esot bijusi specoperācija lai pārslogotu specdienestus,citas jēgas tai neesot bijis.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs