atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Foreles

Karlis_K 09.08.15
Sulla , neticu, ka tik divreiz vilciņus esi redzējis :))

Abavnieks, 9.augusts 2015, 23:06

es priecājos ar par tām pāris reizem, zinu ka daži daudz staigā pa mežu bet šamos nesatiek ne reizi. Lūsi esmu redzējis tik vienreiz forsējam upi, bet ar patālu. Abu pēdas upju sērēs gan regulāri sastopu. Redz dabā zvērus vairāk sastop sēdētāji, pludiņš, gruntenīte, ja ilgi sēdi un daudz netrokšņo. Es jau vazājos ar spini, tāpēc parasti pamanu tālumā nozūdošas astes :) Tās retās reizes kad zvēri pienāk pāris m attālumā ir kad esmu apsēdies kādā pusdienu pauzē. Tā vienreiz apsēdos uz celma meža ceļa malā, tiesāju sviestmaizes un burtiski pāris m attālumā no krūmiem izlien alnis un pāriet pāri ceļam, tas bija tik negaidīti ka bezmaz aizrijos. Bet šis tik aizslāja tālāk, vējš laikam bija manā pusē.
Abavnieks 09.08.15
Sulla , neticu, ka tik divreiz vilciņus esi redzējis :))

bet starp citu, pirms mēneša, Abavā, man stāvot līdz kulei straumē, dzirdu brikšķēšanu, metrus 40-50 no manis upei pāri pārpeldēja 7 vilki. galīgi nejutos omulīgi.
pus h vēlāk, netālu no manis pārskrien upi mazais buciņš un pēc mirkļa no muguras klāt pelēkais. apstājas un lūr uz mani. kā tik uzliku spini uz pleca bises pozā ta prom bija.
bet patīkams tas rīts nebija, kad ik pa brīdim dzirdi kā tas bars skraida apkārt.

no otras puses, daba ir skaista un kaut ko tādu ieraudzīt. .. skaisti
Karlis_K 09.08.15
Karēlija ir viena interesanta vieta attiecībā uz lāčukiem. Tur zābaciņus ar kauliem atrodot regulāri.

micuks, 9.augusts 2015, 22:33

zinu ir cilvēki kuriem patīk šādi šausmu stāsti, un joks ir tajā ka šo stāstu mīļotāji katreiz citam pārstāstot kaut ko pieliek klāt, izpušķo tā teikt :)
kvoks 09.08.15
Gan jau arī pie mums būs pirmais lāča upuris.

micuks, 9.augusts 2015, 22:33

Bezbailīgais Sulla:)
Joks protams,joks:)))))
Karlis_K 09.08.15
Nekā personīga, bet cik Tu pats tos "miermīlīgos/mūkošos" lāčus savā dzīvē pie upes esi redzējis?

dakterp, 9.augusts 2015, 22:23

necik, tā iespēja ir tik maza. Vilku gan 2 reiz esmu redzējis, ar nozuda abas reizes cik ātri vien var. Esmu redzējis dažus video ar sastaptiem ķepaiņiem pie mums, un tajos labi redzams kādā mērkaķa ātrumā tie mūk no cilvēka. Dzirdēts par viņu postījumiem bišu dravās Vidzemē, bet tas jau ar tā pa nakti kad cilvji snauž gultiņās :) Esmu runājis ar vienu vecmeistaru forelistu par šo tēmu, viņš teicās vienreiz manījis šo krastmalā krūmā, bet arī nozudis ātrāk nekā paspējis šo kārtīgi apskatīt.
micuks 09.08.15
Karēlija ir viena interesanta vieta attiecībā uz lāčukiem. Tur zābaciņus ar kauliem atrodot regulāri.
Bet pie mums iespēja sastapties ar lāci nav nemaz tik maza. Ziemeļu galā vietējie regulāri pa kādam manot savos īpašumos. Ja nekļūdos tad pagājušajā vasarā bija video ar lāci Ādažu apkārtnē. Gan jau arī pie mums būs pirmais lāča upuris.
kvoks 09.08.15
Es nedomāju,ka tu smaidītu ja satiktu ķepaini ceļā!

kvoks, 9.augusts 2015, 20:16

un kāpēc gan nepasmaidīt redzot cik ātri ķepainis nozūd krūmos? :) Jo Eiropas daļā lāči ir dikt bailīgi un tramīgi, mūk no cilvēkiem jau labu laiku pirms tie viņu pamana. Tie nav bravūrīgie grizli Amerikā kuri droši tūristu priekšā zvejo lašus.

Sulla, 9.augusts 2015, 21:12

Nēsmu no bailīgajiem,bet ķepainim īsti nesmaidītu sejā.
Karlis_K 09.08.15
laikam zoodārzā, nesen redzēju video kur lāčuks zoo bedrē plēš vienu iekritušu alkašu :) bet nu atgriezīsimies pie sākuma, par bailēm. Šajā ziņā esmu ļoti pragmatisks, lai no kā baidītos jāapsver riska faktors. Esmu pārliecināts ka pie mums tikt savainotam vai nogalinātam sastopot dabā lāci ir nu ļoti niecīga, minimāla. Cita lieta piemēram agresīvi suņi, kodumi, šprices pret trakumsērgu, nekas patīkams. Plus nelāga statistika par suņu upuriem.
dakterp 09.08.15
Kur Rumānijā vai? Tur jau tie aitu gani dzīvo kā viduslaikos un greizsirdīgi sargā savas aitas, noteikt paši uzprasās ja ķepainis pa kādai noplēš :)

Sulla, 9.augusts 2015, 22:17

Nekā personīga, bet cik Tu pats tos "miermīlīgos/mūkošos" lāčus savā dzīvē pie upes esi redzējis?
Nevajag Rumāniju, Slovākiju vai kādu citu dienvidu zemi. Ja Tu zinātu cik lāču uzbrukumu un to mēģinājumu ir tepat blakus? Sākot ar Pleskavas apgabalu, (krievu Karēliju) un līdz pat Murmanskai...
micuks 09.08.15
Slovākijā.
Karlis_K 09.08.15
Kur Rumānijā vai? Tur jau tie aitu gani dzīvo kā viduslaikos un greizsirdīgi sargā savas aitas, noteikt paši uzprasās ja ķepainis pa kādai noplēš :)
micuks 09.08.15
Nav Krievzemē plašajā, te pat nieka 1000km uz Dienvidiem. Dažās tuvās valstīs katru gadu kāds iet bojā no lāča uzbrukuma, mēs tikai par to neko nezinām.
Karlis_K 09.08.15
Sulla, neesi tik drošs. Eiropas lāčuks mēdz būt gana agresīvs. Esmu redzējis bildes ar viņa nedarbiem. Kamēr man nepateica, ka tas ir tas, kas palicis pāri no cilvēka, es nevarēju saprast uz ko es skatos.

micuks, 9.augusts 2015, 21:18

nu nu 1 gadījums gadsimta laikā, Krievijas ziemeļos vai? :) Brieži un aļņi savaino un nogalina (uz ceļiem) daudz vairāk cilvēkus, pat no medņa riesta laikā vairāk jābīstas :)
micuks 09.08.15
Sulla, neesi tik drošs. Eiropas lāčuks mēdz būt gana agresīvs. Esmu redzējis bildes ar viņa nedarbiem. Kamēr man nepateica, ka tas ir tas, kas palicis pāri no cilvēka, es nevarēju saprast uz ko es skatos.
Karlis_K 09.08.15

kvoks, 9.augusts 2015, 20:16

un kāpēc gan nepasmaidīt redzot cik ātri ķepainis nozūd krūmos? :) Jo Eiropas daļā lāči ir dikt bailīgi un tramīgi, mūk no cilvēkiem jau labu laiku pirms tie viņu pamana. Tie nav bravūrīgie grizli Amerikā kuri droši tūristu priekšā zvejo lašus.
kvoks 09.08.15
Tad kad ieraudzīsi,smaidiņu vairs neliksi beigās,bet citu apzīmējumu....

kvoks, 8.augusts 2015, 22:25

ūja kas ta būs, cik cilvēkus lāči pa gadu noplēš pie mums ? :) Cilvēki braucot auto arī mēdz smaidīt un jokot, lai gan būtu jādreb nāves bailēs, ņemot vērā bēdīgo statistiku pie mums..

Sulla, 9.augusts 2015, 15:09

Par plēšanu neko neteicu .
Karlis_K 09.08.15

kvoks, 8.augusts 2015, 22:25

ūja kas ta būs, cik cilvēkus lāči pa gadu noplēš pie mums ? :) Cilvēki braucot auto arī mēdz smaidīt un jokot, lai gan būtu jādreb nāves bailēs, ņemot vērā bēdīgo statistiku pie mums..
SHrimp 09.08.15
Mazliet no pēdējā izbrauciena apvienojumā ar iepriekšējām epizodēm par aktuālo saudzēšanas un, protams, arī paša makšķerēšanas procesa tēmu

Lai veicas arī šajā karstajā laikā!

SHrimp 09.08.15
Runā, ka tajā pusē karstais laiks lāčus ir atdzinis padzerties pie upes :)

SHrimp, 6.augusts 2015, 23:35

Pats brūnais nav manīts,bet pēdas gan.

kvoks, 8.augusts 2015, 22:25[/quote]

Tādēļ jau smaidu, kamēr vēl varu...
kvoks 08.08.15
Runā, ka tajā pusē karstais laiks lāčus ir atdzinis padzerties pie upes :)

SHrimp, 6.augusts 2015, 23:35[/quote]

Pats brūnais nav manīts,bet pēdas gan.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs