atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Foreles

Karlis_K 14.07.16
Un kā jums šitā bildīte no viņu reklāmas raksteļa ?

Normāli ziemā dragāt pa brasliem kur iespējams ir foreļu un citu lašveidīgo nārsta ligzdas ?
Uzrakstīšu attiecīgajām vides kontroles iestādēm, redzēs ko atbildēs šajā sakarā.
nomads 14.07.16
cik nu tas kvadrs tos dubļus upē ienes, tad vairāk šaizes ir no lopu dzirdinātavām, tām arī būtu jābūt ārpus upēm?
Karlis_K 14.07.16
Ar ko tad atšķiras mazgāšana upē no braukšanas pa upi, kad tiek noskaloti riteņi, šasija? Un gribētu redzēt kā sterilus un jau iepriekš nomazgātus kvadrus nogādā līdz upei lai tie nonoķēzās jau ar dubļiem ;) Kāda jēga skaldīt matus par formulējumiem?
nomads 14.07.16
mazgāt dampjus upē tas ir cits stāsts un par to ir jāziņo policijai.
nomads 14.07.16
Sulla,

nejauc lietas: tēma sākās ar braukšanu pāri upei ar kvadraciklu.

no kurienes izdomāji ka šos kvadraciklus mazgā upē? un ka tie ir eļļas pikuči, uz eļļaina rīka klients virsū nesēdīsies.
Karlis_K 14.07.16
Elementāras lietas jāapgūst bērnībā. Ja cilvis izaudzis par dunduku un vēl spītīgs, tad velti ko skaidrot, tāpat paliks pie sava. Un ņemot vērā cik vārgi tiek kontrolētas mūsu mazās upes no vides inspektoru puses, jāsecina ka tieši visatļautība un nesodāmība arī mudina mazgāt savus dampjus tieši upēs. Bet ja apgrūtināta nobraukšana tad var arī norakt visu stāvkrastu..
Hotentots 14.07.16
Par mežu es nevienā brīdī neizteicos, vien par upi. Bet joprojām skādi neesmu izpratis. Savu viedokli izteicu zemāk, aprakstīju, kāpēc (manuprāt) upei no tā skāde neceļas.
Bet labi, nav jēgas diskutēt. Iešu atvērt pudeli alus, izlaist no tās CO2, tādējādi veicinot nelabvēlīgo siltumnīcas efektu (jo esmu dabas ienaidnieks nr. 1) un aizmirst par šo diskusiju. :)

Auf Wiedersehen!
kapracis 14.07.16
Hotentots, neuzmet lūpu, bet jokaini gan liekas, ka neizproti to nodarīto skādi upei un arī mežam, ja mauc ne tikai pa veidotiem celiņiem.
Hotentots 14.07.16
Tātad nekādu paskaidrojumu, vien konstatēts, ka esmu dunduks, jo nepiekrītu vispārpieņemtajam viedoklim?
Skumji, bet neko darīt.
kapracis 14.07.16
te nu suļam var pilnībā piekrist!
Karlis_K 14.07.16
Njā bezcers, tieši šitādu pohujistu attieksmes dēļ arī notiek tik daudz cūcību pie upēm, jo vienmēr atradīs kādu attaisnojumu. Braukt ar džipu vai kvadraciklu pa upi ir tieši tas pats kas autiņu mazgāt ūdeņu krastā (vēl ļaunāk, jo tiek iebraukts tieši ūdenī un skalota visa šasija, asis, riteņi ar eļļainajiem dubļiem ūdenī) kas starp citu ir aizliegts ar likumu.
Hotentots 14.07.16
Un vēlreiz - palūgšu izskaidrot, kas upei notiek, ja pa to izbrauc kvadracikls (neņemot vērā mistiskās eļļas plēves)? Izkustina akmeņus, sataisa dubļus? Neaizmirsīsim, ka upē ūdens allaž kustībā un pēc paliem, lielākiem lietiem, pēc HES ūdens svārstību maiņām, pēc bebru dambju nojaukšanas, koka iekrišanas upē u.t.t. tāpat veidojas iepriekšminētās sekas. Tas ir pārejoši un ja zivis dzīvo, tad arī pēc kvadriķa dzīvos.

Piekrītu, ka tā nevajadzētu rīkoties foreļupēs nārsta laikā un kādu laiku pirms/pēc, bet tagad? Neredzu problēmas.
Hotentots 14.07.16
Un Tev ir, vai ne?
Labāk kritiska attieksme, nevis klapes uz acīm un - visi ir slikti, kas nāk tuvumā upei, kur vēlos atpūsties ES.

Par eļļas plēvi - katrs kvadracikls ir kā vecs krievu traktors, kam eļļa tek no visiem galiem, vai ne? Man laukos arī kvadriķis ir un neesmu novērojis šausmīgu eļļas vai degvielas noplūdi, bet droši vien es nebūšu centies to saredzēt vai arī spītīgi griezis galvu uz otru pusi.
Un kāpēc neredzu šādus komentārus sadaļā par laivu motoriem, bet tur tak arī degvielu kurina un kur nu vēl tuvāk ūdenim. Un cilvēki tak reizumis no pudeles benzīnu ielej, kad beidzies. Tak kāda pile tāpat ielīst ezerā - kur nu vēl trakāk...

Piebilde: leišu zemē ir pat speciāli ceļi pa upēm. Nav daudz, bet ir kaut kur Kauņas tuvumā, ja atmiņa neviļ. Cik nekrietni viņi attiecas pret savu dabu nudien.
jamikus 14.07.16
Hotentot! Tev nevajadzētu sevi saistīt ar copi. Tevī nav ne ne kripatas no sapratnes par saudzīgu attieksmi par dabu!
Karlis_K 14.07.16
Kas tad tai upei notiks, ja kāds ar kvadriķi izbrauks? Ne foreļu nārsts, ne kas. Paši tāpat bradājat. Jā, mērogs mazliet citādāks, bet ideja tā pati.
Ir vairāk problēmu, par ko satraukties, kā jau Sanders teica. Pie tam iesaku neaizmirst, ka upe nav jūsu - arī citiem ir tiesības to izmantot.

Un par to aicinājumu beigt savu biznesu - nez, kādu atbildi tad gaidīji?

Hotentots, 14.jūlijs 2016, 09:15

tiešām nav nācies redzēt kāda paliek meža zemsedze pēc šiem vai arī tikai izliecies ? ;) Un kā var salīdzināt 4 riteņu dampi ar iekšdedzes motoru ar forelista kājām, nonsens! Tev zābaki ar ir ieeļļoti un aiz tevis upē paliek eļlas plēve ?
Hotentots 14.07.16
Kas tad tai upei notiks, ja kāds ar kvadriķi izbrauks? Ne foreļu nārsts, ne kas. Paši tāpat bradājat. Jā, mērogs mazliet citādāks, bet ideja tā pati.
Ir vairāk problēmu, par ko satraukties, kā jau Sanders teica. Pie tam iesaku neaizmirst, ka upe nav jūsu - arī citiem ir tiesības to izmantot.

Un par to aicinājumu beigt savu biznesu - nez, kādu atbildi tad gaidīji?
SHrimp 14.07.16
Jaunzemi, paldies! Galvenais ir netrāpīt Tavās pēdās ar stundas intervālu:) Man augusta pirmās divas nedēļas ir brīvas. Vajag sadomāt kaut ko interesantu MM lietā.
rolizzz666 13.07.16
atbilde no Līčkalniem sekoja noraidoša.
Sanders 13.07.16
Tā nav vienīgā foreļupe, kuru šķērso ceļš. Nedomāju, ka tas ir pats sliktākais, ko var darīt upē.
Te tika pieminēta tehnikas mazgāšana upē vai tiešā tās tuvumā. Par to gan būtu jāuztraucās.
Tāpat par mājsaimniecību sadzīves notekūdeņiem. Par mākslīgiem akmeņu dambjiem pie vasarnīcas upes līkumā...
nomads 13.07.16
Ja runa iet par Līgatnes upi, tad es tur pagājušajā gadā redzēju organizētus kvadraciklistus kas upi šķērsoja rāmi lēnam un aparāti nebija nekādi punķutapas.

Uz upes ir vismaz vēl divi brasli no kuriem viens tiek regulāri izmantots, to arī vajag taisīt ciet?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs