Tikko kā atbraucām mājās. Brālītis ir visu zandartu bieds. Vakar viens pats izcēla vairāk par visiem un lielākais 7.2kg! Apsveicu.
kurmisx, Tu laikam domā, ka viss ir tik vienkārši kā-iebrauc-iemet-izvelc, zandarti paši lec laivā. Nu nav tik vienkārši, ir daudz jāzin. Protams, pāris dienas gadā gadās ka ir baigais rijiens un visi velk. Bet tā-atbrauc pamēģini-redzēsi, ka viss tik vienkārši nav :))
Nekad tādu ezeru kā Alūksnes ar makšķeri izķert nevar, nekad, tāds ir un bija un paliks mans viedoklis.Ar tīkliem-jā, ar tīkliem pāris gados jau laiku atpakaļ zandartus izsita kapitāli.
Uz ezera esmu pavadījis ļoti daudz laika.
Tik lielu ezeru kā Alūksnes,nevar ar makšķerēm nosmelt.Nekur jau tiem zanderiem nav kur padoties,nav jau Ķīsītis no kura zanderi migrē.
:))
Tā arī būs, ka nosmelsiet krējumu un nākošgad vaimanāsiet meklējot iemeslus, bet nu katram savs...
Gunča-biški jau jāpavalkā tie zanderi, savādāk te vīri sūdzas, ka no Jāņiem nav līdakas redzējuši :)) Zandarti ir visu okupējuši :))
Andžus cik mucas piesāliji ar zanderiem-atstāj citiem arī!!!
Pēdējā laikā sācis kost parupāks zanders, reti kurš zem 3 kg. Bet šitas karstums aizvērs muti ciet šiem. Zvērā karsts laukā, zušiem vajadzētu tā kā kost.
Pagaišnakt copē gāja labi :)) Bilžu nebūs :p
Tā kā copes lietās pārsvarā ir nolasījušās personības-uzrakstīt par citiem kaut ko labu,ir zem viņu goda.DDDD
"Te"- es biju domājis ezeru un Alūksni ;)
Lai te nebūtu pilnīgs klusums, kautkas jāieraksta :))
Sestdien bijām ar bijušo darba kolēģi no Jelgavas uz zandartiem iebraukuši-parādīju kolēģim ezeru un kādas zivis tajā dzīvo :))
Copē gāja ļoti labi, bilžu nebūs, jo jau pat te visiem sāk skaust :(( Skaudīga tauta tie latvieši ir...
Za ribalku! Ne asakas!
Pļac, kautkas te gļučī :D
viens zandarts un viens zutis, visu nakti staigāja negaisi apkārt, grozījās vējš, dabūju nakts melnumā 3x kuģi pārenkurot. Pārsvarā pūta bada-Austrumu vējš-tāpēc arī copes nebija.
ezerā- cops, nu varēja būt labāks-vie
Esmu esmu atguvies :))
Pagaišnakt biju ezer
Pēcpusdienā ,pēc pasaules čempionāta laivu gonkās , bija vērojama gara strīpa copmaņu, kas brauca ezerā. Nu mēs arī nolēmām iebraukt noķert kaut ko:).
Man tika zemmērs žanis, Margrietai mēra līdaka, un pa vienam līdaku un zandartu zemmēram.
Andzus, sveicieni, cerams esi pēc setdienas vakara atguvies :)
P.S. Laivu gonkās Latvijai pasaules mačos abās klasēs zelta "lietas" :
Vajag lielu vannu/spaini un no problem. Man kādi 5 tik līdz vietai atdeva galus, bet braucu es tālu.
Nu jā,laiciņš mūs lutināja.Andža,kā tu pie dzīvības uzturi auslejus.No tā brīža,kad saķērām un līdz tam brīdim kad sameklējām vietu copei,pagāja max 15min,uzsākot copi jav 70% ausleju bij kirdix:(.Ūdens tika mainīts regulāri.Var būt tādēļ arī tāds rezultāts,jo beigās jav tik ar beigtu vīķi bij jā-šoto:)
Pagaišā nakts bija labākā laika apstākļu ziņā, kas pagaidām bijusi šovasar :) Pilnīgs bezvējš, silts, nu ideāli pasēdēt tādā naktī uz ezera :) Es arī biju ezerā- cops, nu tāds, varēja būt labāks- 3 mazos atlaidu un 2.5 kg un 1.3 kg laivā. Vēl copes arī bija.