atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kā gāja copē (atskaites)?

copis 26.09.21
Ap Jelgavu asaris negrib ne ēst ne tusēties baros.Kā Villy saka kaut kas grabina,kaut ko jau sagrabināju,bet varētu būt labāk....
Nekeras 26.09.21
Šodien Daugavā, pie Lielvārdes pilsdrupām. Pliči pliči un tikai pliči....:(. Bet ko gan varēja gaidīt ūdenslīmenis izraukstīts un 70cm zem normas.
ervinslv 26.09.21
Bjorgvins 25.09.21
Protams Willy.Ja fileja tīra,nav ko lieku reizi ūdeni liet virsū.BrunoL.Kā tu pats komentēji,ka dzīvo stratēģiski izcilā vietā,tad tev tāda saldēšanas nodarbe nav saistoša.Gribi aizej uz Salacu un noķer lasi,gribi aizej uz Burtnieku noķer zandartu.Viss vienmēr svaigs.Man tā sanāk vasarā,kad esmu kopā ar ēdājiem.Darba sezonas laikā mani no ēdājiem šķir 240 km.Diemžēl nākas saldēt.Zināma pieredze uzkrāta.Sanāk labi.
BrunoL 24.09.21
Par uzglabāšanu sasaldētā veidā - vai uzglabāšana saldētavā vakuummaisiņā ir būtiski labāka par uzglabāšanu kastītē, kur zivij tiek klāt gaiss? Citi saka, ka vakuumiepakojumā glabātai garša esot labāka, jo nenotiek oksidācija.

dim, 24.septembris 2021, 14:09

ja ir saldētava lāde vai skapis, var arī kastītēs, ja parastie "3 plauktiņi", tad maisiņi labāk. Gaisu vajag izspiest, gaiss maitā zivi... vakumaparāts maksā naudu.

Mana metode - zivju filejas salieku SALDĒJAMAJOS maisiņos, ieleju ~pusglāzi ūdens, gandrīs aiztaisu maisiņu, tad ielieku spainī/katlā ar ūdeni, lai izspiež lieko gaisu. Tad maisiņu ciet un saldētavā. pat pēc gada, kā vakar ķerta...

...zivju galvām, asakām un mazzivīm bujabēzei protams recepte vienkāršāka - parastā maisiņā un saldētavā...

daddy_j, 24.septembris 2021, 14:54

Tēvocīti jot, Tev gan grūša un režģīta darīšana. Vai nav vienkāršāk iemērkt mānekli sev zināmā “ledusskapī”, uzēdināt zivteli, nofilēt un ādu, asaku, galvu uz komposta kaudzi draugam kūmiņam. Frišu fileju uz čurkstošas pannnnnas!
Ja nopietni un godīgi, tad no tā, ko kūmiņam, forš buljons sanāk. Bet. Visi pārņēmušies un nevaļīgi. Pensionāram tik daudz šeftes!:)
Ta vēl tas zivs smaķis! Speciāli uzrihtēju gunskura vietu. Desmit+ gadu laikā pāris reizes šai vajadzībai izmantota!
daddy_j 24.09.21
Par uzglabāšanu sasaldētā veidā - vai uzglabāšana saldētavā vakuummaisiņā ir būtiski labāka par uzglabāšanu kastītē, kur zivij tiek klāt gaiss? Citi saka, ka vakuumiepakojumā glabātai garša esot labāka, jo nenotiek oksidācija.

dim, 24.septembris 2021, 14:09


ja ir saldētava lāde vai skapis, var arī kastītēs, ja parastie "3 plauktiņi", tad maisiņi labāk. Gaisu vajag izspiest, gaiss maitā zivi... vakumaparāts maksā naudu.

Mana metode - zivju filejas salieku SALDĒJAMAJOS maisiņos, ieleju ~pusglāzi ūdens, gandrīs aiztaisu maisiņu, tad ielieku spainī/katlā ar ūdeni, lai izspiež lieko gaisu. Tad maisiņu ciet un saldētavā. pat pēc gada, kā vakar ķerta...

...zivju galvām, asakām un mazzivīm bujabēzei protams recepte vienkāršāka - parastā maisiņā un saldētavā...
daddy_j 24.09.21
Tēvoc, neraudi! Reku Tavā galā pasākums. https://www.copeslietas.lv/m/zinas/3275-ligatne-pulcesies-musotaji-un-vinu-atbalstitaji.htm

Jurik, 24.septembris 2021, 14:13


Paldies draugs !! :) lai viņiem visas mušas siekstā... es domāju uz Babīti aizšaut, sen līdaka nav ēsta...
Jurik 24.09.21
daddy_j [23.09.21]: Laimīgie, kas tiek uz copi, kad grib un vēl saķer, ka var šķirot - to ēdīšu, to nē... es pat līdz CT nevaru aizbraukt, kaut paskatīties uz zivīm ...
Tēvoc, neraudi! Reku Tavā galā pasākums. https://www.copeslietas.lv/m/zinas/3275-ligatne-pulcesies-musotaji-un-vinu-atbalstitaji.htm
dim 24.09.21
Mazliet par zivju saldēšanu.Man bija gadījums - vienā saviesīgā pasākumā cilvēks palielījās,ka esot noķēris 3 kg līdaku.Ko viņam tagad ar to zivi darīt. Kā vēlāk noskaidrojās to līdaku esot noķeris gadu atpakaļ.Un glabājis saldētavā netīrītu ar visām iekšām.Nu es viņam silti ieteicu zivi izmest.Lai neaizņem vietu saldētavā.Cilvēks ļoti apvainojās.Mjā šis nu bija antiuzglabāšanas šedevrs.Tad nu nav jābrīnās ,ka zivs nebūs garšīga. Protams,absurdi būtu noliegt,ka ideālais variants ir gatavot svaigu zivi.Un Jānis pareizi pieminēja par dziļo saldēšanu.Diemžel sadzīvē tā parasti nav pieejama.Un tomēr ir iespējas saglabāt saldētu zivi labā kondīcijā.Es pats esmu profesionāls jūras zvejnieks.Un arī makšķernieks. Strādāju Liepājā,dzīvoju Rīgā.Tā ka nogādāt tuviniekiem zivis pārsvarā nākas saldētas.Un tā jau 40 gadus.Daži ieteikumi,mazi knifiņi.Varbūt kādam noderēs.1.visas zivis,kuras vēlaties sasaldēt izfiletēt.Jā tas ir darbs un laiks.Bet tas noteikti atmaksāsies.Var ar ādu.Labāk bez ādas.Noteikti bez asakām,jo tieši pie asakām uzkrājas asinis un bojā gan vizuālo izskatu,gan garšu.2.Zivis ko vēlaties uzglabāt sasaldētas,apstrādāt un sasaldēt uzreiz pēc atgriešanās no copes.Nevajag tīrīšanu atstāt uz rītdienu vai vēlāk.Ļoti bieža kļūda - copmanis cer pagatavot zivi svaigu.Nu kaut kas nesanāk.Pēc vairākām dienām - ē,davai sasaldēšu.Tad labāk izmest.3.Nevajadzētu zivis glabāt maisiņos.Veikalos ir nopērkamas dažāda lieluma plastmasas kastītes ar vāku.Nav dārgi.Zivis nesaspiežas un neuzņem smaržas no citiem produktiem.4.Sadzīves saldēšanas kamerās ir dažādi aukstuma režīmi.-18,-21-24 grādi.Parasti uzstāda ekonomijas nolūkos zemākos režīmos. Nežņaudzieties,uzstādat -24.Tā ir standarta temperatūra,kura ir lielajos jūras konteineros un zivis tiek vestas pa visu pasauli un uzglabātas ilgstoši.5.neuzglabājiet zivis pārāk ilgi.Ja jūs ievērosiet šos elementāros knifiņus,jums nebūs jāsūdzas,ka saldētas zivis nav garšīgas.Kaut kā tā.

Bjorgvins, 24.septembris 2021, 10:31


Par uzglabāšanu sasaldētā veidā - vai uzglabāšana saldētavā vakuummaisiņā ir būtiski labāka par uzglabāšanu kastītē, kur zivij tiek klāt gaiss? Citi saka, ka vakuumiepakojumā glabātai garša esot labāka, jo nenotiek oksidācija.
Willy 24.09.21
RaimisD [24.09.21]: Kā teiktu Willy :) Daugavā, kaut kas grabina.
Asarēns 1,8kg svarā.
Čomi čatā iesūtīja.
Krasavčiks!;)
RaimisD 24.09.21

Kā teiktu Willy :) Daugavā, kaut kas grabina.
Asarēns 1,8kg svarā.
Čomi čatā iesūtīja.
Willy 24.09.21

Lielupe Kalncems!Re kā ceļās!!!:)mož kādam kkas grabina!?
Willy 24.09.21
Bjorgvins [24.09.21]: Mazliet par zivju saldēšanu.Man bija gadījums - vienā saviesīgā pasākumā cilvēks palielījās,ka esot noķēris 3 kg līdaku.Ko viņam tagad ar to zivi darīt. Kā vēlāk noskaidrojās to līdaku esot noķeris gadu atpakaļ.Un glabājis saldētavā netīrītu ar visām iekšām.Nu es viņam silti ieteicu zivi izmest.Lai neaizņem vietu saldētavā.Cilvēks ļoti apvainojās.Mjā šis nu bija antiuzglabāšanas šedevrs.Tad nu nav jābrīnās ,ka zivs nebūs garšīga. Protams,absurdi būtu noliegt,ka ideālais variants ir gatavot svaigu zivi.Un Jānis pareizi pieminēja par dziļo saldēšanu.Diemžel sadzīvē tā parasti nav pieejama.Un tomēr ir iespējas saglabāt saldētu zivi labā kondīcijā.Es pats esmu profesionāls jūras zvejnieks.Un arī makšķernieks. Strādāju Liepājā,dzīvoju Rīgā.Tā ka nogādāt tuviniekiem zivis pārsvarā nākas saldētas.Un tā jau 40 gadus.Daži ieteikumi,mazi knifiņi.Varbūt kādam noderēs.1.visas zivis,kuras vēlaties sasaldēt izfiletēt.Jā tas ir darbs un laiks.Bet tas noteikti atmaksāsies.Var ar ādu.Labāk bez ādas.Noteikti bez asakām,jo tieši pie asakām uzkrājas asinis un bojā gan vizuālo izskatu,gan garšu.2.Zivis ko vēlaties uzglabāt sasaldētas,apstrādāt un sasaldēt uzreiz pēc atgriešanās no copes.Nevajag tīrīšanu atstāt uz rītdienu vai vēlāk.Ļoti bieža kļūda - copmanis cer pagatavot zivi svaigu.Nu kaut kas nesanāk.Pēc vairākām dienām - ē,davai sasaldēšu.Tad labāk izmest.3.Nevajadzētu zivis glabāt maisiņos.Veikalos ir nopērkamas dažāda lieluma plastmasas kastītes ar vāku.Nav dārgi.Zivis nesaspiežas un neuzņem smaržas no citiem produktiem.4.Sadzīves saldēšanas kamerās ir dažādi aukstuma režīmi.-18,-21-24 grādi.Parasti uzstāda ekonomijas nolūkos zemākos režīmos. Nežņaudzieties,uzstādat -24.Tā ir standarta temperatūra,kura ir lielajos jūras konteineros un zivis tiek vestas pa visu pasauli un uzglabātas ilgstoši.5.neuzglabājiet zivis pārāk ilgi.Ja jūs ievērosiet šos elementāros knifiņus,jums nebūs jāsūdzas,ka saldētas zivis nav garšīgas.Kaut kā tā.
Bet kā ir ar mazgāšanu pirms likt iztīrītu zivi saldētavā?
Dažreiz,ja fileja smuka un tīra, tikai noslauku ar papīra dvieli!
Willy 24.09.21
RaimisD [24.09.21]: Willy [10:17]: es kādus septiņus lielos esmu pakāsis,bet nevienu ar zivi!:)Līdzīgi. Tik viens ar zivi aizgāja, 20cm pavada izrādījās par īsu. Pārējos dēļ štruntīgām pārluzušām locijuma vietā pavadām vai švakas aizdares.

Bij man arī!atcerējos!zemmēru pie lavas gribēju nobildēt!šī uztaisīja sveci un pārkoda auklu virs pavadas!Mazais Otusiņš mīnusā!:)
Bjorgvins 24.09.21
Mazliet par zivju saldēšanu.Man bija gadījums - vienā saviesīgā pasākumā cilvēks palielījās,ka esot noķēris 3 kg līdaku.Ko viņam tagad ar to zivi darīt. Kā vēlāk noskaidrojās to līdaku esot noķeris gadu atpakaļ.Un glabājis saldētavā netīrītu ar visām iekšām.Nu es viņam silti ieteicu zivi izmest.Lai neaizņem vietu saldētavā.Cilvēks ļoti apvainojās.Mjā šis nu bija antiuzglabāšanas šedevrs.Tad nu nav jābrīnās ,ka zivs nebūs garšīga. Protams,absurdi būtu noliegt,ka ideālais variants ir gatavot svaigu zivi.Un Jānis pareizi pieminēja par dziļo saldēšanu.Diemžel sadzīvē tā parasti nav pieejama.Un tomēr ir iespējas saglabāt saldētu zivi labā kondīcijā.Es pats esmu profesionāls jūras zvejnieks.Un arī makšķernieks. Strādāju Liepājā,dzīvoju Rīgā.Tā ka nogādāt tuviniekiem zivis pārsvarā nākas saldētas.Un tā jau 40 gadus.Daži ieteikumi,mazi knifiņi.Varbūt kādam noderēs.1.visas zivis,kuras vēlaties sasaldēt izfiletēt.Jā tas ir darbs un laiks.Bet tas noteikti atmaksāsies.Var ar ādu.Labāk bez ādas.Noteikti bez asakām,jo tieši pie asakām uzkrājas asinis un bojā gan vizuālo izskatu,gan garšu.2.Zivis ko vēlaties uzglabāt sasaldētas,apstrādāt un sasaldēt uzreiz pēc atgriešanās no copes.Nevajag tīrīšanu atstāt uz rītdienu vai vēlāk.Ļoti bieža kļūda - copmanis cer pagatavot zivi svaigu.Nu kaut kas nesanāk.Pēc vairākām dienām - ē,davai sasaldēšu.Tad labāk izmest.3.Nevajadzētu zivis glabāt maisiņos.Veikalos ir nopērkamas dažāda lieluma plastmasas kastītes ar vāku.Nav dārgi.Zivis nesaspiežas un neuzņem smaržas no citiem produktiem.4.Sadzīves saldēšanas kamerās ir dažādi aukstuma režīmi.-18,-21-24 grādi.Parasti uzstāda ekonomijas nolūkos zemākos režīmos. Nežņaudzieties,uzstādat -24.Tā ir standarta temperatūra,kura ir lielajos jūras konteineros un zivis tiek vestas pa visu pasauli un uzglabātas ilgstoši.5.neuzglabājiet zivis pārāk ilgi.Ja jūs ievērosiet šos elementāros knifiņus,jums nebūs jāsūdzas,ka saldētas zivis nav garšīgas.Kaut kā tā.
RaimisD 24.09.21
Willy [24.09.21]: es kādus septiņus lielos esmu pakāsis,bet nevienu ar zivi!:)
Līdzīgi. Tik viens ar zivi aizgāja, 20cm pavada izrādījās par īsu. Pārējos dēļ štruntīgām pārluzušām locijuma vietā pavadām vai švakas aizdares.
Willy 24.09.21
RaimisD [24.09.21]: Man no Otus labi strādā X-Rap Otus SMB. 17cm versijā. Ir labojis situāciju pilnīgā necopē. Uzliekot tam 6g mikimausi darbināju to Latgales ezeros pieklājīgā dziļumā, rezultāts bija.
Esmu padirsis tādus 3gab. Ir iekrājušās rezerves astes, varu kādu ieprezentēt.

Rapala nav dārgi,bij 15,tag.16e!es kādus septiņus lielos esmu pakāsis,bet nevienu ar zivi!:)
Davis-Di 24.09.21
Davis-Di [Vakar]: RaimisD [50m]: Willy Tu uz 140mm vai 200mm Peto copē, biudē nevar saprast :)?Peto lelie!;)mazie Otus divi man ir!krāsainais mazais labs,bet uz lielajiem Otus pat cope nav bijusi!
Peto-ar vibrasti
Otus-ar tvisterasti...abi pieejami abos variantos

Willy, 23.septembris 2021, 20:52

Man personīgi otus lielajam maz, bet visas labas, vienīgais uz ko liku cerību un patreiz nav nostrādājis ir tumši brūnais otus, kas zuti atgādina - bāc nu vajadzēja būt, bet nav - tiesa reti mētāju!Kurš brūnais?apakšā labajā stūrī?
Uz kuru no šiem esi noķēris?:)

Willy, 24.septembris 2021, 07:36


Neesmu noķēris uz apakšējo, labajā stūrī! Noķēris esmu uz dirty rouch vai pike :D , zinu ka babē viens labu metru uz foreli iecēla.
RaimisD 24.09.21

Man no Otus labi strādā X-Rap Otus SMB. 17cm versijā. Ir labojis situāciju pilnīgā necopē. Uzliekot tam 6g mikimausi darbināju to Latgales ezeros pieklājīgā dziļumā, rezultāts bija.
Esmu padirsis tādus 3gab. Ir iekrājušās rezerves astes, varu kādu ieprezentēt.
Janis96 24.09.21
kola [23.09.21]: No saldētavas izņemta vista ir garda. Gaļai arī nav ne vainas, bet zivs zaudē pārāk daudz no garšas. Mākslīgi jāuzfrišina ar garšvielām, bet vienalga no svaigas tālu. Varbūt nepareizi saldēju? Lieku parastā celofāna maisiņā.
Nav tik svarīgi kur ietin. Tur vairāk svarīgs ir termālās apstrādes process. Vista diezgan sīksts produkts un tāpēc tā gaļa atsaldējot saglabā savu konsistenci. Savukārt, lai max pilnvērtīgus saglabātu tādus produktus kā zivs, augļi, dārzeņi, utml., ir nepieciešama tā saucamā šoka sasaldēšanas tehnoloģija. Tas diemžēl nav tas režīms uz mājas saldētavas "Fast freezing". Nepieciešama jaudīga iekārta, kura īsā laikā ar zemām T (-40*C un zemāk) spējīga sasaldēt produktus, tādējādi nebojājot to iekšējo struktūru.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs