atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Fīderi

kaarlizz 02.07.10
Varbūt problēmi ir jau saknē. apraksti rīkus.
Dzeerve 02.07.10
pastastiest kas par vainu? varbut vienkarsi nau ista vieta jo copeju liepajas tirdzn. kanala bet ieprieks tikka padzirdets ka citi velk 2 kg koferisus pat pazina izvilka bet man neka ja 2 reizi pa 6 stundam neviena cope
Dzeerve 02.07.10
njaa tomer esmu bijis 2 reizi copet un ne reizi nau bijusi cope uz fideri pat ne mazaka plica uz fideri
lietoju par esmu apmeram 15 baltos
bet vienalga necope
Jaaniss 02.07.10
lietus - no lētajiem ( un sakarīgajiem) heavy fīderiem - Mikado ULTRAVIOLET Heavy feeder, Milo PREMIERSHIP BARBEL Heavy feeder, Salmo ELITE feeder.
dzhi 02.07.10
jau liku kaatu paceltu uz augshu + tur veel vismaz 2-3m staavkrasts. taa kaa aukla tur lielu lomu nespeeleeja, bet gan straume.

kas ir no leetajiem variantiem heavy feederiem?
ogden 02.07.10
Straumē fīderējot (kad nav liels vējš) var mēģināt likt fīderi maksimāli augstu, ar spici debesīs - lai pēc iespējas īsāks auklas gabals būtu straumē. Vēl palīdz tievas pītās (0.10mm, 0.12mm) auklas jo tās labāk šķeļ straumi.
dzhi 02.07.10
biju gaujaa pafeedereet pie aadazhiem, ne pie korandes. Secinaaju, ka mans Taifuuns 80 ir stingri par knapu tai straumei :( liku 70g barotavu + 1oz (30g) svinu, bet arii pamatsraumee nefikseejaas+ nevareeja taadu smagumu preteejaa krasta atstraumee arii iemest :( however stundas laikaa dazhus plichukus izmaaniiju
ogden 02.07.10
Ir tā ka ar cieto spici labāk metās maksimālais tests, vismaz man tā šķiet. Protams, spici salauzt nevar - esmu sliņķis un bieži ar mīksto Salmo fīdera spici metu smagumus. Fīderēšana straumē prasa cietāku spici, īpaši ja lieto monofilās auklas. Skaties no kura virziena velc ārā barotavu, arī spice lieliski parāda kad barotava veļas. 30gr izklausās par maz. Sapērc dažāda svara zema profila barotavas un piemeklē. Apaļās straumei nav piemērotas. Straumē nevajag mēģināt nostiept auklu kā stīgu. Parasti tas noved pie tā ka barotavu aiznes prom.
JurisV 02.07.10
Kā ir ar fīderu spicītēm? Saprotu to, ka iedalās pēc jūtīguma, bet kā ir testu? Maksimālo svaru arī var mest ar pašu jūtīgāko? Kāds varētu būt pats optimālākais barotavas svars Lielupē pie Jelgavas tagadējā straumē bez barības? Pats lietoju 30 gramīgās, liekas jau ka prom nenes.
ogden 02.07.10
Paldies par bildēm un info! FOX.. tas ir priekš bagātiem karpņikiem :) Barotavu izgatavošana - nu nez... Pavadu cilpu un āķu sienamos gan esmu uztaisījis. Ja tauta pamācīs kā bildi pievienot - varu padalīties. Kad iemanās šādus instrumentus lietot tad pavadu taisīšana bezcilpu āķiem ir izprieca.. sanāk ne sliktāk par vadošo firmu pavadām.
Jaaniss 01.07.10
ogden- cik zinu, Rīgā, Baložu-1 „Karpu nams” var nopirkt FOX plastmasas barotavas ar spārniņiem, cena gan nav no mazajām, tāpēc izgatavoju tās pats no pet pudeļu materiāla.
corner 01.07.10
Kam ir laiks un gribēšana ņemties:Visvienkāršākā paštaisītā barotava fīderim - sievas/mammas/vecmammas matu ruļļi,svins un karabīnīte vai virpulītis.Tālākā tehnoloģija atkarīga no indivīda īpatnībām,precīzāk,no kuras vietas rokas aug.;) Pats gan,jau gadu neesmu atradis laiku un vajadzību pamēģināt.:)
aakkis 01.07.10
Vinkārši....Uztaisa dažādu diametra cauruļu(puse caurules gareniski) formas
,liekam sagatavi uz formas un silda ar fēnu~15-20cm no materiāla turot

,ņem divas plāksnes un stingri piespiež uz 10...sek.pie galda,tad met aukstā ūdenī
,,iznāk tā apstrādājot,garinot un tt.
,nu kurš taisīs-sapratīs..domā līdzi!!!!
JurisV 01.07.10
Paldies par idejām. Pamēģināšu visas un tad jau manīs.
ogden 01.07.10
JurisV: manuprāt labs variants ir vislētākais un vājāk spīdošais AA-bateriju LED lukturītis kādu vari atrast, ar rezerves baterijām somā. Pietiprinam lukturi tā lai ieslīpi no Tavas puses spici kā arī tālāk no spices esošu dabīgu/mākslīgu orientieri, apgaismo. Sākumā mocījos ar a ķīmiskajiem pludiņu spīguļiem - tas bija murgs. Tagad doma savējo lukturīti pārlodēt ar vienu vienīgu sarkanu LED'u - gaismas pietiks atliektiem galiem un baterijas kalpos visu sezonu...
mirtins 01.07.10
JurisV - ir arī speciālie - ķipa dubultais - vienu pusi uzspied uz spices, otrā ieliec jāņtārpiņu. Ir arī knaģi ar iespēju ielikt jāntārpiņu, tikai baigi jāskatās cik tie jēdzīgi. Lielākā daļakurus esmu skatījies ir baisie draņķi un neturas uz spices. Ja ko tādu ieraugu, paņem kādu kātu veikalā un pirms nopērc, izmēģini :D
JurisV 01.07.10
Principā bija tāda ideja. Biju iedomājies, ka ir kāds speciāls fīder tūlis.
kaarlizz 01.07.10
Pietin pie spicītes fosfora stienīti.
JurisV 01.07.10
Sveicināti!
Nesen esmu sācis apgūt fīdera pamatus un šajā sakarā ir radies jautājums par nakts copi. Kādi papildus signalizātori ir lietojami, lai redzētu copi?
ogden 01.07.10
aakis: ieliec gan bildes. Kāpēc ne? Būs vērtīgāk nekā daža laba muldēšana te :) Varbūt kādam idejas noder. Interesanti - vai .lv šādas gatavs plastmasas barotavas "ar spārniem" ir nopērkamas? Ja ir - tad kur? Cik maxā?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs