A rītā es gribu uz pludu paķert. Likšu virsū āķim grūbu. Redzēs kas sanāks!
Galvenais ka mums ir patīkami copēt!
Nu dikti man patīk paprovēt jaunas mantiņas, bet tāpēc nesaku ka citas lietas ir sliktas, vai nekam nederīgas.
Ja kautkas ir jau radīts un nonācis līdz mums, tad kādam jau nu toč uz to ir ķēries! :)
Varbūt ķersies arī mums!!!!
Veči :), katram savs, ja Gatim patīk estētika ar smalku nesimetrisko cilu, tas ir tikai labi un apsveicami, nav vērts ar putām uz lūpām aizstāvēt vienu viedokli, vai vienu vienīgo "pareizo" sistēmu. Copē viss ir pareizs, kas dara mums baudu copēt, drīzāk būtu laiks pieiet kritiski savai iemīļotajai sistēmai un sameklēt tās vājās puses, un publiski tās iztirzāt, lai tās arī risinātu kopā :) ... jomajo izlasīju ko pats uzrakstīju un sajutos kā apostulis :DDD
Man estētiem ir labāks ieteikums-
paņem lazdas kātu, zirga astes asrus, koka puļķi, salocītu naglu-
Riktīgi pa retro sanāks!!!!!!! :)
Vienam māte, otram meita, citam jauna kleita!!!
Nu ja nepatīk Jums kungi neko jaunu noprovēt, tad copējiet kā Jums patīk!
Es tikai padalījos ar iespaidiem!!!
jāā, nu tās trubiņas man arī liekās riktīgs sviests salīdzinājumā ar auklas montāžām, arī jūtība nosacīta, par pliku velti veikalā arī neviens tās trubiņas nedod.
Gatis
sākumā sēju cilpas no 0,25auklas, tagad esmu pārgājis uz 0,33. man liekās štellīgāk, ka tā montāža ir rupjāka. nu bet tas jau ir gaumes jautājums
Sapals
Man vienkārši drausmīgi nepatīk tās trubiņas un kā jau teicu - esmu estēts - nu patīk man, lai smuki un smalki izskatās. Es pat cilpas sienu tikai no 0.28 mm auklas, jo resnāka baigi nesmuki izskatās.
Hmm, manuprāt diezgan progresīva sistēma, lai gan vēl ir "bērnu autiņos tērpta"
Man gan estētika vairāk iet pie sirds, tāpēc to uzparikti ar gumiju nemaz nemēģināšu ne siet, ne izmantot.
P.S. Un ka ar cilpām ir problēmas, tad tur siešanā ir vaina, nevis cilpā. Cik copēju ar fīderi, man nesimetriskā cilpa ir tikai vienu raizi sapinusies un arī tad tikai tāpēc, ka pats muļķis.
:) praktiskums- ja ir noregulēts, tad netraucē.
:) jūtīgums - straumē ir jūtīgāka visa tā uzparikte.
:) iespaidi par to- derīga manta, tagad neredzu vairs nekādu jēgu siet cilpas, vai strādāt bez gumijas. Man tiešām iepatikās- vējš ar brāzmām arī netraucē, straume arī pofig. Es izmantoju 0,9mm un 0.5mm gumijas. Jāpiešaujas ar to regulēšanu- Salāpina teorijas aprakstā ir ļoti labi viss izstāstīts. Gumijas gan nedaudz maksā- 6m ~3LVL, bet ja copē visu laiku pa vienām un tām pašām vietām, tad sasien tik vairākas sistēmas un gumija paliek pāri.
--> xx12
Priekš manis pretsavērpšanās caurlīte ar gumiju pēc Salāpina teorijas vēl ir liels noslēpums, jo nēesmu reāli to iemēģinājis. Par cik esi viens no pirmajiem, kas to ir iemēģinājis, lūdzu padalies iespaidos.... praktiskums, jūtīgums u.c. iespaidi par to :))) ???
Es arī izmēģinājos to cilpu- nepatika!
Ja uz spoles nostopē auklu, tad nesimetriskā sapinas retāk! Arī no auklas resnuma un stīvuma (no kā taisīta cilpa) pīšanās atkarīga.
Pavadu es lieku ~15-25cm.
Ja liela straume- barotava toč jāliek smagāka! (Vai arī pītā aukla uz spoles ir par resnu un taisa straumē baigo buru.)- tad auklu tievāku. Straumes gadījumā labi noder "Sapala" ieteikums -
http://salapin.ru/article705.html
Baltie tārpi, ātri velkot, vienmēr taisa propelleri un griežas.
Pats biežāk lietoju līko trubiņu (tagad jau biežāk ar gumijām), pavadu stiprinu pie "griezulīša"- tad arī vērpjas, bet mazāk. Var arī provēt uzlikt vairākus labus "griezuļus".
Jautājums profiem par nesimetrisko cilpu. man nez kāpēc visu laiku katrā trešajā vai otrajā iemetienā sapinās pavada ap cilpu.
Cik garai jābūs ir savērptajam galam? man bija kādi 10 cm, vai tas var būt sapīšanās iemesls?
Cik gara pavada jālieto fīderim upē (es makšķerēju Daugavā)?
un ko darīt ja pēkšņi mainās copes apstākļi? ap 11 sāka pūsts diezgan stiprs vējš un laikam arī straume parādījās, kā rezultātā barotavu nonesa 30 m zem sākotnējās vietas. mēģināju pielikt papildu svaru, bet tad vairs nevarēju trāpīt, un uzliku atpakaļ veco.
un pēdējais, copējot uz baltajiem pavada nenormāli savērpās, bet izvelkot protams, ka atritināju atpakaļ, bet vai no tā var izvairīties, vai savērpšanās piedienās pie fīdera ikdienas?
GatisBB....superigi.....ha ha ha .....ja iztelojas labs skats no malas....:))
Es domāju, ka uz fīderi ir jālieto auklas sākot no 0.50 mm un uz augšu, barotavas sākot no 200 gramiem, kuras piebāztas ar līmveidīgu putru, pavada ne mazāka par 0.40 mm, kātam derēs lazda (tāda paresnāka) ar ozolkoka spicīti un ja runājam par āķiem, tad 1/0 izmērs būs pašā laikā (vēlams trijžuburis un no paresnākas stieples). Uz āķa vajadzētu spraust zalkšus un odzes - pa 2 gab uz katra žubura. Kad tāds rīks ir īpašumā, tad uz copi prom. Un pierādat, ka man nav taisnība!!!
Un lai spechi lielie te nestaasta par tiem aakjiem, lielaaku par 10smitaa nr. aakjiem nelietoju un lielaakais shogad Daugavaa ar fideri 2,7 kg tika izvilkts no 9nju metru dziljuma bez probleemaam. Ne asakas
Par vakardienas copi, njeema praktiski visu dienu +/-. Rezultaataa viens 1,7/ divi 1,3 un viens 1,1 kg un mazie. Cope liidz pl 18tiem. Riid braucu atkal, bet uz citu vietu ! Atskaite sekols.
Sapals
Es laizhu riit un ceturdien !
Draiskuli, tu uz copi tiec arī citās dienās? Gribās šonedēļ aizlaist pafīderēt uz Daugavu Ogres rajonā...
Tā nu, lai fīders neliktos baigi vienkārš, ir kārtējais montāžas izgudrojums. Te viens rakstiņš, kā palielināt fīdera jūtību straumē un varētu redzēt jebkuru copi. Pagaidām izlasot to pirmo reizi man tā liekas baigā "amērika", bet varbūt tajā jēga ir, sevišķi tiem kas fīderē upē.
http://salapin.ru/article705.html
p.s. tie kas izmanto trubiņas var gavilēt
Uz 12 nr var uzspraust 1 grūbu....
Sīko barošana!
12nr āķus uz fīdera ir tas pats kas uz līņiem 8-10nr likt.un neredzu jēgu likt lielākus.jo strādā ekselenti.mazāk uzkrītoši un nējūtīgāki.kaut tārpu pušķīti var labu labo uzlikt.uz tā paša 8nr naktenieks ideaļņikā sēž virsū.ilgāk dzīvīgs.