atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Fīderi

Pārkāpjot visus brekšu copēšanas kanonus ar 0,35 mm pavadiņu un 4-6 nr. āķiem esmu dabūjis šogad no 1, 7 - 2, 15 kg 5 brekšus jūrā , neskaitot mazos, tie kas gāja tieši uz brekšiem , ar fīderi utt. manā klātbūtnē nevienu nedabūja !
siluro 30.08.09
baboon
mailītes pa nopietnam ķer uz 18- 22 nr. āķiem. Izvilkt zivi ar striķi, kam galā enkurs, īpašu gudrību nevajag. Es pats fīderējot brekšus un citas upes zivis lietoju 14- 16 nr. āķus un 0,13- 0,16 pavadiņas, pamataukla 0,12 pītā. Šā gada lielākais breksis 2,6 kg, pie tam vēl diezgan stiprā straumē.
corner 30.08.09
Baboon..:D Brekši uz 1,8 vai 2,1 kg ir diezgan pieklājīgi,un ārā no ierastās vides tika dabūti tieši ar šādiem āķiem.Protams var to arī neizdarīt,bet tas jau ir pīckas regulējuma un nervu jautājums.;)Nu bet ja reiz aiziet tad aiziet, - tas tikai uzsit asumu nākamajām copes reizēm.:)Šeit es runāju par to ka pat nesajutu zivi pretojoties,- kā vilka tā aizvilka.Zināju ka var gadīties ka pieķeras kaut kas tamlīdzīgs,bet tāpēc jau neiešu nopakoties uz breksi pa "smago".
McJanis 30.08.09
Mierīgi ar 12. nr var vilkt 1,5kg brekšus un lielākus. Nesaskatu jēgu lielāku likt piebāz pilnu 12 numuru ar 9 - 12 baltajiem vai 3- 4 sliekas un žvidzini iekšā mazie tādus lielus kumosus nevar paņemt bet breksim tieši laika =]
aakkis 30.08.09
Ja jau grib ķert zivis ap kg. un lielākas,tad jau ar tiem numuriem nav prāta darbs.Sportot jau var!
baboon 30.08.09
ar 12nr. ķer mailītes nevis brekšus...
corner 29.08.09
Šodien pāris stundas no vakara pafīderēju Koknesē,cope ne visai,divi tādi ņemami brekšuki un finierīši (visi pēc copes atpakaļ mājās).Bet labākais vakara moments bija sama "stiepiens".:) Copēju kā parasti - 12 nr āķis un viss diezgan pa smalko.:) Sēžu,baigā pauze copēs,un tad bija tāds vilciena cienīgs stiepiens (pirms tam ne čiku ne grabu) - tāds konkrēts un jaudīgs - tipa "nu tad es eju,ja":D , es protams protestēju un piecirtu... neko pat nesajutu, izvilku sistēmu ar pliku un atliektu āķi..:)Kārtējā reize kad nočortojos par smalkajām pariktēm,bet nu tā jau ir,-ja sēdi uz breksi,tad uz breksi.Lielais Melnais uzliek kaku uz Tavas sistēmas,paņem ko vajag un aiziet tālāk.:D
Draiskulis 28.08.09
labriit copmanji, laizham pafiidereet otrdien ! copes vieta Daugava
GatisBB 27.08.09
martin, ja kaut ko no Tava texta neesmu pareizi sapratis, tad piedod - alus, alus, alus...
GatisBB 27.08.09
martin, ja Tu copē ar turbiņu, tad Tu Visu priekšstatu pars sevi manās acīs esi sabojājis. Cilpas rāda jebjuru copi, Paternosters, vai kā tur viņu sauc, arī copes rāda, bet kā ir ar zivs nācienu uz krastu?
P.S. neko varāk sakarīgu uzrakstīt nevaru - alus, alus, alus...
aigaigars 27.08.09
es par to pašu ko Mcjānis

fīderītis kā pirmais ļoti labs un izturīgs cik gan ans nav pārcietis un zivis izturējis :)))
McJanis 27.08.09
jereemy Paņem Salmo Taifun Special Feeder 90 nav īpaši dārgs un sākumam derēs.
Sapals 27.08.09
Ja man būtu jāņem tagad sev pirmais fīderis, tad iespējams izvēlētos tādu kuram var izņemt vienu posmu, respektīvi, ja vajaga tev ir garaiss variants, ja nē tad īsais ... nu piemēram šis Mikado Ultraviolet Twin Feeder
Bet vispār kā pirmo rekomendē fīderi ar testu 80-120 gr, tas tād daudz maz unversiāls rīks
mirtins 27.08.09
jereemy - nu kā lai atbild? Nav jau tavu vēlamo parametru, ko tu gribi ar to fīderi darīt :D Kuros ūdeņos ķersi - ezeros, upēs, dziļumos, seklumos, straumē, mierīgā 'denī... saproti, ja es tev ieteiktu pirkt maigāku kātu, bet tu domā copēt zem Ķeguma hes, tad pēc tam visiem teiksi, ka es esmu ambālis, kurš neko nesajēdz. Es jau tev ieteiktu paņemt normālu mietu, ar testu līdz 100, nu varbūt līdz 80 gramiem un ar to arī sākt. Tad faktiski nebūs tādu ūdeņu, kuros nevarēsi pacopēt. Sākumam domāju gan cenas, gan izpildījuma ziņā tev ļoti labi noderēs Salmo fīderu apakšgals. Ieej tepat pie ekspertiem un paprasi Normundam, lai iesaka kādu kātiņu - tikai apraksti mazliet tos ūdeņus, kuros gribi copēt.
aigaigars 27.08.09
nevaram :)))
jereemy 27.08.09
gatavojos pirkt feeder kātu, bet nezinu kādu lai ņem, tapec nevarētu padalīties informācijā, un pieredzē??
kilka 27.08.09
mirtin - skicē cilpai abas puses izskatās praktiski vienāda garuma, tātad nav pareizi ;)
Un vispār... (labāk nerakstīšu) ;DDD
mirtins 27.08.09
aakkis - a priekš kam tev vajadzīgs tik liels gājiens? Tu gaidi lai tev breksis 25 cm novelk spici? Tad jau viņš pats sev āķi iecirtis lūpā :DDD
aakkis 27.08.09
Man tas pavadiņas stiprinājums ir iesiets kādus~25cm no pamatauklas.Uzskatu,ka tad ir lielāks gājiens barotavai pa cilpu.
mirtins 27.08.09
kilka - nav jau nepareizi, kad izstiepsi auklu, viss nostāsies tā kā tu teici :D :D

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs