Aplausi par breksi! Nu nav man vēl veicies tādā veidā noķert tādu kustoni :D
JaxS, 7.maijs 2014, 08:13
Paldies!Zili brīnumi bija ieraugot šo kustoni,biju domājis,ka galā ir liela līdaka un mans MJ tūlīņ nokūpēs'D.
Aplausi par breksi! Nu nav man vēl veicies tādā veidā noķert tādu kustoni :D
Šodien ezerā 4 asari,divas līdakas 1kg,1,5kg un skaists breksēns svarā 2,6kg aplūkot var pie bildēm.
jaunie LM noteikumi īpaši neatšķiras no vecajiem... galvenā atšķirība tur, ka iepriekš no airu laivas varēja ķert tikai no 14 gadiem, tagad no 12. pāris gadus atpakaļ mani tas ļoti skāra :) jautājums, kā izprast šo: ''personām līdz 14 gadu vecumam bez pilngadīgas personas uzraudzības aizliegts makšķerēt no motorlaivas.'' Mk noteikumi paredz, ka motorlaivas tiesības var iegūt tikai no 16 gadu vecuma, tad liepājniekā bez tiesībām var vālēt? protams, nē. veidojas pretruna, vai arī man vēlreiz vajag atsvaidzināt galvu, kāda ir definīcija motorlaivai?
Pie krasta doņiem, gumija!
:o))
Šodien pēc lietus uznāca pilnīgs bezvējš un lēnām ceļoties vējam nenormāli ķērās knapmēri, likās, ja līdz piektam iemetienam nav galā, tad kaut kas nav kārtībā :D Lielākā bija 57cm, bet ceļā uz mājām, zudovā, el-motoriņš kā pret mietu un apklust - tīkls (ir foto)...
Vakar pēcpusdienā arī atklāju sezonu.Līdaku aktivitāte diezgan maza,bet tiku pie 2 knapmēriem un vienas 73cm/2,750kg.
Vakar,pa ceļam uz Bārtas upi,uz velci ezerā uzkabinājās knapmēra līdaka,bet Bārtā 2 līdakbērni un 1 notirinājās.Provēju arī uz MJ,bet asarus nemanīju.
Ir tāda stulba sajūta, kad piezvana biedrs no rajona un tā "netīšām iebāž sejā" paziņojumu par 8kg līdakmammu Bārtā no krasta...
Tas 1.maijā.
Pašam kā?
Rīt no rīta atkal jālaiž... Asari esot paaugušies!
nekrietnelis, 2.maijs 2014, 23:35
Pačuksti vēl kurā vietā un uz ko??!! :D
Kaut kas datorā sagļukojās.
Sezonas atklāšana interesanta.Kopumā 5 līdakas 900g,1kg,1,2kg,2,1kg,2,8kg.Abas lielākās uz velci ar pāris min. intervālu,tieši sākoties pūtienam.Mazākās divas protams peld tālāk.Vēl 3 simpātiski asari.Interesanti tas,ka neviena zemmēra.
jureks, 1.maijs 2014, 23:35
Ar atgriešanos aktīvās copes apritē!!! ;)
Flakais, 2.maijs 2014, 04:42
jureks, 2.maijs 2014, 23:52
Jā,paldies,gandrīz jau sajaucu uz kuru pusi jātin...D;
Sezonas atklāšana interesanta.Kopumā 5 līdakas 900g,1kg,1,2kg,2,1kg,2,8kg.Abas lielākās uz velci ar pāris min. intervālu,tieši sākoties pūtienam.Mazākās divas protams peld tālāk.Vēl 3 simpātiski asari.Interesanti tas,ka neviena zemmēra.
jureks, 2.maijs 2014, 23:52
Jā,paldies,gandrīz jau sajaucu uz kuru pusi jātin...D;
Ir tāda stulba sajūta, kad piezvana biedrs no rajona un tā "netīšām iebāž sejā" paziņojumu par 8kg līdakmammu Bārtā no krasta...
Tas 1.maijā.
Pašam kā?
Rīt no rīta atkal jālaiž... Asari esot paaugušies!
Gatizs, kādu Tormenatoru tu meklē?
Varu pačukstēt, kur tādus var dabūt. Patiesībā, daudzus modeļus vairs neražo, līdz ar to tikai no veciem krājumiem var kādreiz nopirkt. Es pats arī ilgi meklēju sev vajadzīgo modeli pēc tam, kad pagājušajā rudenī pasēju.
Bet runājot par copi Liepājniekā, redzēju, kā tauta gatavojas - vispirms makšķernieku veikalā pirka ezera licenci, bet pēc tam Spirits and Wine - grādīgos. Tā kā priecājies, ka tikai aukla aizgāja un neviens nenonesa ar to 50Hp motoru.
Tāpēc es izvēlos nomaļākus ezerus, kur tautas mazāk!
Ne asakas!
No 7:00 - 21:00 no krasta ezers-Bārta-vecupe-ezers uz diviem katram pa ~10 zemmēri, visas siļķes, palaistas, lai aug.
Viena ņemama, pārsvarā uz gumijām.
Man viena peld tālāk un tas arī vis (no krasta)
Rolis11, 1.maijs 2014, 09:39
no kura krasta tu ķer, ja nav noslēpums?
pēc manas pieredzes yr.no ir pa kadiem 3mēnešiem tā kārtīgi ir kļūdijies tikai 1 reizi