Pietiekami daudz esmu ņēmies ar zivīm un pavairošanu, lai teiktu ka tik agri viņas nekādīgi nevarēja nārstot.
Šie svecīti zem segas turēja? Vēl varbūt viņas jau zem ledus nārstoja? viss tas ir spekulācija. Copmaņi neredzēja, šie redz visu. :p Līdakām līdz nārstam vismaz mēnesis un visas atlaistās sen jau būs tikušas vaļā no stresa.
kkas, 4.marts 2016, 10:03
Cik noprotu, Tu esi ihtiologs? :D
Šie svecīti zem segas turēja? Vēl varbūt viņas jau zem ledus nārstoja? viss tas ir spekulācija. Copmaņi neredzēja, šie redz visu. :p Līdakām līdz nārstam vismaz mēnesis un visas atlaistās sen jau būs tikušas vaļā no stresa.
To Flakais
Fiskare, pēc viņa publikācijas ir diezgan kritisks un dotajā brīdī ir neslavas celšana par manu veikalu! Man ir jābūt iejūtīgam?
norca777, 3.marts 2016, 12:14
Atslāpsti nedaudz. Cilvēks kļūdījās un atvainojās! Itkā pats nekas nebūtu kļūdījies! :)
Par jūsu komentāriem pārējiem. Varat beigt cepties, sazvanīju Liepājas ezeru apsaimniekotāju, un līdakas jau sāka nārstot uzreiz kā izgāja ledus. :) Tā kā, visi kas esam bijuši ezerā, esam ķēruši nàrstojošās līdakas.
Fiskare,sāp jebkuram radijumam kuram ir nervi,jo sāp tieši tie,tātad zivīm sāp 100% bet tik pat zinātniski sen ir pierādīts ka cūkām nav sviedru dziedzeru :) un vispār nejau par to ir stāsts ko te apspriežam,es jau Tavu viedokli respektèju,bet palieku pie savējā,noķert- atlaist ir super,jebkurā laikā,neatkarīgi no ikru esamības un tā,ir liegums vai nav... Feini būtu ja cilvēki arī kariņus tikai spēlētu,bet diemžēl...
Ja paskatās pozitīvi, tad tagad makšķernieki skries meklēt to veikalu, kur tās bildes ir....līdz ar to tie būtu potencionālie klienti...:D Tas joks, protams!
Ja par diskusiju - kopumā jau būtu jāatrod tā saucamai "zelta vidusceļš", kur apmierināti būtu, ja ne visi, tad lielākā daļa. Pagaidām ir MN, ir Liepājas ezera licencētās makšķerēšanas nolikums, kur ir daži papildus ierobežojumi (maijā paturēt āluts 3 līdakas vienā makšķerēšanas reizē). Līdz ar to pa lielam jau mums vienam uz otru nav ko cepties. Nedomāju, ka jureks būtu krastā izvedis vairāk kā likums atļauj. Ja viņš visas atlaistu, arī labi. Bet tie, kas noteikumus ievēro ir godīgi pret sevi un pārējiem. Viss pārējais pagaidām ir emociju līmenī. Būs, kas aizstāvēs Ķeratlaid pricipu, būs, kas gribēs paturēt noķerto zivi. To jau lemjam mēs paši kā un kad rīkoties. Ja diskusija laikā izskanēs no vairākiem makšķerniekiem, ka vajag ezerā ieviest papildus ierobežojumus, to var ierosināt nākotnē. Liepājas ezeram ir arī stipri izteikt sezonāls raksturs, daudz ir atkarīgs kādas ir ziemas. Precedents jau bija, ka tika pagarināts līdaku paturēšanas liegums. jautājums jau ir - vai mums vajag jaunus ierobežojumus vai tomēr situācija ir pozitīva un zivju pietiks visiem?
Man nav problēmu atvainoties! Tiešām sajaucu Raiņa ielu ar Rīgas ielu!
Atvainojos vēlreiz! Runa ir par Rīgas ielas veikalu! Mea Culpa!
To Flakais
Fiskare, pēc viņa publikācijas ir diezgan kritisks un dotajā brīdī ir neslavas celšana par manu veikalu! Man ir jābūt iejūtīgam?
To Fiskare
Nu vienkārši bioloģiju zinot un saliekot kopā šādus tādus faktus izdaru loģiskus secinājumus. Zivs, kad uzķeras, sitas pretī visiem spēkiem, jo viņa tak nezina, ka samīļoties gribat. Zivs organismā izstrādājas nenormāls daudzums pienskābes. Ja kāds nezina, tad lai paskrien kilometrus desmit un no rīta pienskābe būs tā, kas radīs sāpes jūsu muskuļos.
--------------------------------
Loģikas tev maz!
Ielien ūdenī, turot galvu virs ūdens lai varētu apskābekļot savas izcilās smadzenes, un nodzīvo dienu ūdenī. Tad tev atvērsies salīdzinājuma portāls - zivs & cilvēks!
Liepājā vienā pilsētas rajonā ir ļoti liela makšķernieku veikalu koncentrācija, līdz ar to mazliet jūk adreses...:)
To Fiskare
Runājot par noķertām un atlaistām zivīm... Biju iegājis veikalā uz Raiņa ielas meklēt ekipējumu jaunai sezonai. Vārds pa vārdam un nonācām arī par zivju paturēšanu pirmsnārsta periodā. Pārdevējs norādīja uz bildi virs kases, kur viens p....uks pozēja ar vismaz 10 līdakām. Fotogrāfija esot taisīta Tāšu ezerā. Un tāda mums ir tā "apzinīgā" makšķernieku tauta - uz katru apzinīgo ir vismaz viens, kuram po... visi noteikumi.
Viennozīmīgi ir jāaizliedz zvejošana tīkliem Liepājas ezerā pirmsnārsta un nārsta periodā. Tipisks piemērs, kur noved tāda nesaimnieciska rīcība ir Usmas ezers. Tur vairs nav ko darīt. Makšķernieki plosās, bet kaķu lāsti debesīs nekāpj un pašvaldības neņem aubē viedokļus. Liepājieks vēl dzīvo pateicoties jūrai, bet ja makšķernieku un zvejnieku spiediens palielināsies, tad drīz būs tukšums.
2.marts 2016, 12:49 | links
----------------------------------
Es ļoti atvainojos bet, Liepājā uz Raiņa ielas atrodās tikai viens veikals - "Pirocope" un esmu šī veikala viens no īpašniekiem. Mēs nepiekopjam krāniņu mērīšanos ar fotogrāfijām virs kases aparāta! Un uz doto brīdi šķiet kad Fiskare ir tipiskais baumu palaidējs. Ja Fiskare no citiem prasa zinātniskos rakstus, tad man ir tiesības pieprasīt vai nu faktus par foto, vai nu atvainošanos. Nevienu negribēju aizskart bet "pīļu" laidējus neciešu!
Fiskare cik žel ka nespēji atšķirt ielas Liepāja no Raiņa Rigas ielu.
Es arī agrāk regulāri rakstiju atskaites,bet nu jau būs gads kopš praktiski neatskaitos,lai gan sezonā esmu ezerā vismaz 3-4 dienas nedēļā.Ar čomiem es varu vatsupā pakomunicēt,a pārējie jo mazāk zin,jo labāk.
Zigizmunds - lūdzu zinātnisku rakstu, kurā pierādīts, ka cūkas nesvīst!
Vai tas nav tāds pats urbānais mīts kā tas, ka zivīm nesāp?
Lūdzu faktus!
Un daudzi vēl te prasa, kāpēc klusums topikā, zivis neķeras? Lūk atbilde, kā kāds kaut ko ieraksta par lomiem vai ieliek bildi (vēl nesmuki uzņemtu) tā norej no galvas līdz kājām cik viņš slikts utt. :) Biju jau ievērojis, kad Jureks reti posto, tagad vispār varēsiet aizmirst par viņu :D
Šis komentārs ,,uzputos,, tikai to,ka no bioloģijas esi pilnīgā nulle.....tāpat kā cūka nekad nesvīst,tieši tāpat zivij nav iespēju pat teorētiski tikt pie tādas ekstras kā pienskābe. Meklē nu citus argumentus :)
Kā man patīk šitās granātas mētāt! :) Cik labi var redzēt, kā nelielā stresiņā un dusmās pamostas cilvēka īstā daba. :) Cilvēks sevi uzskata par piederīgu kādai referntai grupai un metas aizstāvēt savu un citu taisnību. Man te viens reāls socioloģisks pētījums sanāk. :)
Bet ja nopietni, tad ar laiku, kad daudz kas ir izprovēts, jaunības maksimālisms ir beidzies un iestājas apziņa, ka kaut kas arī saviem bērniem ir jāatstāj mantojumā, tad sāk arī savādāk uzvesties copē un medībās. Pateikšu godīgi, ka jau divus gadus pēc oktobra reti, kad dodos copēt. Pirmkārt tāpēc, ka tiešām žēl zivju, kuras briest nārstam. Otrkārt - vairs nav kaifa sēdēt aukstumā, lietū, kad knaģi salst pēc katras atlaistās zivs. Nu nav un viss...
Kāpēc es ierunājos par to staipīšanu, foto taisīšanu un bučošanu? Nu vienkārši bioloģiju zinot un saliekot kopā šādus tādus faktus izdaru loģiskus secinājumus. Zivs, kad uzķeras, sitas pretī visiem spēkiem, jo viņa tak nezina, ka samīļoties gribat. Zivs organismā izstrādājas nenormāls daudzums pienskābes. Ja kāds nezina, tad lai paskrien kilometrus desmit un no rīta pienskābe būs tā, kas radīs sāpes jūsu muskuļos. Aukstumā pienskābe lēni noārdās un izvadās no organisma, līdz ar to aukstā ūdenī zivij būs ilgākas muskuļu sāpes. Kā domājiet, vai ar sāpošiem muskuļiem traki gribas nārstot. Es reiz skatījos vienu klipu iekš youtube.com, kur poļu džerkotāji teica vienu argumentu, kāpēc viņi izmanto maktenos kātus un 0.4 pītās auklas. Viņi vienkārši pievelk zivi kā ar vinču klāt pie laivas un atlaiž, lai tas cīņas laiks būtu pēc iespējas mazāks, līdz ar to savainošanās un organisma piesārņošanas ar pienskābi līmenis zemāks.
Tad vēl viens aspekts, kāpēc man ir vieglāk zivis atlaist nekā citiem ir tāds, ka man pašam zivis negaršo. Vienīgi uz pasūtījumu no sievas vai sievasmātes kādas paņemu. Ar radiem pa labam... :)
Paskatīsimies, ko šis komentārs uzputos! :)
Cilvēki ir dažādi. Tātad, arī copmaņi ir dažādi :)
Un uz teikto vārdu, uz copes atskaiti, var būt daudz un dažādu reakciju. Kas to grib, tas liek publiskas atskaites.
Kas negrib "meklēt piedzīvojumus" , tas izsūta privāti atskaites saviem čomiem. Tas ir copmaņiem, ar kuriem līdzīgs viedoklis un pasaules uztvere. Lai būtu tā, ka cope un padalīšanās ar rezultātiem sagādā prieku un atpūtu, ne atkaušanos no agresīviem citādos uzskatos esošiem :) Tāds mans viedoklis, pie tā arī pieturos :)
Pašam komfortablāk :)
Džeki-miers mājā!Nebiju iedomājies,ka no manas atskaites izveidosies tāds jampadracis...D.Ja tā padomā,tas ir lieki cepties par to,cik katrs kaut ko patur,vai nepatur.Mēs esam ļoti niecīga daļa,kas ir ielogojušies portālā un pa retam iemet kādu atskaiti-kā gājis copē?Iedomājaties cik ir tādu simtu,vai pat tūkstoši kas neatskaitās nevienam ne par ko.Cerēsim,ka turpmākos gadus būs kārtīga ziema un ledus,tad ezeram vismaz pirms nārsta nebūs tāds presings atiecībā uz līdakām,kā pēdējos divus gadus.Visu cieņu.Nee assakas!