Milda [8.mar]: Šodien pie Staļģenes tilta 3 stundas - ne piesitiena, veču arī nav neviena. Tetelē pie saliņas kaut ko mēģina, cik dzirdēju - rezultāti švax.
Biju no 09.00 līdz 12.00 Tetelē. Kontā 5 vimbas, 1 rauda un 1 trekns rudulis.
Diezgan ilgi meklēju distanci. Arī ar barību bija jāpaspēlējas, jo konkrēts ņēmiens sācās, kad tīrai barībai piejaucu ļoti smilšainu kurmja rakumu, kas uztaisīja duļķainu mākoni. No ēsmām šoreiz izšāva 5-8 pinki ar uzpūstu ķiploka aromatizatoru. Svaigu garneli pilnībā ignorēja. Aber kas to lai zin', varbūt rīt uz urrā ies ar WD40 appūsta garnele.
Pāris vimbas pie krasta aizgāja - pa ziemu prasmes ierūsējušas. Cik redzēju apkārt, neviens bez loma nepalika.
Šodien pie Staļģenes tilta 3 stundas - ne piesitiena, veču arī nav neviena. Tetelē pie saliņas kaut ko mēģina, cik dzirdēju - rezultāti švax.
FishMV [12:59]: ...termometrs ēnā rāda +12...jāsāk vilkt laukā vimbuļu pričendāļi.Vai ledus ir izgājis pie Garoza/Tētele?
Alex_pro, 6.marts 2025, 18:18
https://youtu.be/Ucl47Zc5B3c
Alex_pro [6.mar]: FishMV [12:59]: ...termometrs ēnā rāda +12...jāsāk vilkt laukā vimbuļu pričendāļi.Vai ledus ir izgājis pie Garoza/Tētele?
Lēnām izkusis un izskalots. Ledus iešana diezvai būs, ja nu vienīgi ja ūdens celsis, tad gar krastu palikušie gbali peldēs.
FishMV [6.mar]: ...termometrs ēnā rāda +12...jāsāk vilkt laukā vimbuļu pričendāļi.
Vai ledus ir izgājis pie Garoza/Tētele?
...termometrs ēnā rāda +12...jāsāk vilkt laukā vimbuļu pričendāļi.
Šodien jau ledus caurumains, nākamnedēļ varēs žvidzināt fīderi.
Es rakstiju tam, kurs rakstija ka vakar noslika cilveks Jelgava. Cilveks ieluza 18.02 un nomira. Loti zel ka ta sanaca. Noslikt var ari pelke. Sargaet sevi. Un nevajag muldet.
Jā, 150 m noteikti tur nevarēja būt, bet kāda starpìba,kaut vai 2 m no krasta.
Ja rakstit tad vajag rakstit precizi kad un kur. A ta viena tante teica...
https://nra.lv/tautaruna/citi/483447-tragedija-driksas-upe-virietis-mirst-nmpd-auto.htm
whoops, 26.februāris 2025, 15:12
Driksas platums ja mēra g-maps ir 35-120m. Vidus no krasta sanāk 17.5-60m. ..
Viens vakar Jelgavā esot aizgājis pa burbuli. Vai tiešām tās vimbeles ir tik vērtīgas?

Ir.
Svētdien biju augšpus apvedceļa tilta pie būdām. Knapus divus asarīšus izmānīju, neskaitot bļitkas lieluma zivteles. + promejot zemmēra līdakbērns uzlēca uz bļitkas. Izdevās izvilkt. Uz ledus pēc tam saskaitīju ap 10 dēlēm :) Vīri, kas vimbas sēdēja, pa nullēm. Viens smuku raudu noķēra. Bet tas arī viss. Ap pusdienlaiku visi notināmies. Ledus it kā labs. Es gan tikai gar malu, pa kanti rosījos. Tur droši. Veči vimbas pa vidu taustīja, tur ir krietni plānāks. Viens pat pārvilka pāri uz Ānes krastu. Tā, ka pašlaik vēl ok. Bet ar tiem plusiem un ja pieaugs straume, tad ātri noraus ledu nost. Es prognozētu vienu nedēļu vēl daudz maz staigājamu ledu. Pēc tam nē.

Re!
Vimba ir. Brauciet ciemos.
Jelgava Ravins ar savu rikojumu ne lai u ledu. Saka bistams. Prasu Policijai kads ir merijis ledu un kur. Atbilde ne .Pietiek ar Ravinja rikojumu.Es vakar nomeriju-15 drosi ir. Atkartoti vanu Pasvaldibas Policija - nomet trubu. Velrei saka lai vanu Ravinjam. Pirmdien biju pie Ravinja vins man saka ka ir cilveks kurs mera. Kads melo un netur vardu. Bardaks.
Kāds nav kursā kā Uzvarā izskatās? Jeb tur uz ledus nelaiž?
Ezs87, 19.februāris 2025, 17:21
sveiks,nez ka tur.bet sodien biju jelgava pie torna.
5vimbotaji bija! 2 kko dabuja ar pa 3-4gb.parejie neko.mes ar bro pa malu staigajam pa abiem 30gb mikro asari 2gb smuki uz majam.ledus gar malu 8-10plus cm. vidu ari normals.bet prtams pratigi tpt nevjg baigi blandities.vakar viens musejais jau noslicis;[ domajat tak ko darat!
policija slikti strada ka jelgavas centra neliek sodus.berni lien kur nevjg:@:@
ne asakas!acereties majas jus ar gaida!!!!!