atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Laivas un to motori

kkas 18.02.22
Pabrauc bez, piepirkt vienmēr paspēsi. Ja daudz nebrauc, tad var iztikt. Un vietu laivā ietaupīsi. Laistīšanās tāds 50/50, ja aizlej garām, tad nāksies pasedēt kādu pustundu smirdoņā. Es parasti kanniņas šneku izskaloju ūdenī, lai nesmird. Ja vietas pietiek, labāk, tad bāku uzreiz piepirkt. Ērtāk un daudz tālāk var aizbraukt bez bažām
Ri4i20 18.02.22
Sveiki! Nav kādam pārdośanā lietots Powerdrive vai Motorguids?
zaraza 18.02.22
Jautājums!
laivas 5zs 4 taktu dzinējs ar iebūvētu bāku vai ārējo bāku
lūgums + un -
Gribas iepirkt jaunu dzinēju.

Andzy35, 18.februāris 2022, 11:28

es ņemtu ar iekšējo, tīri vietas dēļ, nekādu šļauku utml. "laistīšanās" uz ūdens, ja nu kādreiz gadās izbraukt tukšu, protams, nav patīkama, taču diezgan vienkārša un ātra... it sevišķi, ja rezerves degvielu tur kompaktā traukā - man vislabāk patika parasta 2L kolas pudele, ērti lejas,nekādus trekterus utt. nevajag.
copis 18.02.22
Andzy ; Ar 5zs motoru lielus attālumus nenobrauksi man bij ar iekšējo bāku ,nekad viņu pa copes dienu neizbraucu ar ārējo bāku tikai aizņems vietu laivā kuras vienmēr ir par maz....
Es arī paņēmu ar ārejo bāku. Kā jau Brono rakstīja, nav jālaistās uz ūdens. Pielēju bāku 12 l un braucu bēdu nezinor 3-4 copes reizes.
BrunoL 18.02.22
Jautājums!
lūgums + un -

Andzy35, 18.februāris 2022, 11:28

Ņemtu ar ārējo bāku, lai copes laikā vai pārbraucot nav jālaistās ar degvielu. Man Yamaha 5 ar iebūvēto.
Andzy35 18.02.22
Jautājums!
lūgums + un -
juraserglis 06.02.22
Varbūt kāds tirgo kādu kuteri ar iebūvēto moturu. sākot ar 100zs?
Ja ir ko piedāvat PM.
Meklēju ko līdzīgu bayliner 175
RaimisD 06.02.22
Willy [06.02.22]: ...krosa mocim!ar to jau Tu ārdies kai nenormāls!;D
:)))
Kad ar mazo piecinieku zāģē no baltiņa uz ķīsi tas dabūn kapitāli izd..ies :)
udens2 06.02.22
Yamalube 15 eur litrā, cita eļļa ar tām pašām īpašībām 7 eur.

RaimisD, 6.februāris 2022, 12:04
tāpēc jau nerakstu neko par brendu,bet ka jālej pēc specifikācijas,neredzu jēgu pārmaksāt,kaut gan tiem mazmotoriem tik maz to eļļu vajag ka sirdsmieram var liet arī orģinālo
Willy 06.02.22

...krosa mocim!ar to jau Tu ārdies kai nenormāls!;D
RaimisD 06.02.22
udens2 [06.02.22]: laivas motori ir mazforsēti,ar salidzinoši nelielu jaudas attiecību pret kubatūru,līdz ar to eļļa tur strauji nenolietojas,mezgli nav ļoti noslogoti,tāpēc nevajag tik ļoti pārdzīvot ja dažas stundas nokavēsi ar eļļas maiņu,svarīgi ir liet to kas paredzēts pēc specifikācijas
Jā, ātri nenolietojas. Ātri-tas relatīvi, ātri ir man mocim 8-10 m/s un eļļas maiņa. Laivas motoram pāris nokavētas stundas tas ir štrunts, ir starpība 50 vai 100 stundas.Kas pardzēts specifikācijā, tieši tā, bet brendu tas nav akmenī cirsts. Yamalube 15 eur litrā, cita eļļa ar tām pašām īpašībām 7 eur.
udens2 06.02.22
laivas motori ir mazforsēti,ar salidzinoši nelielu jaudas attiecību pret kubatūru,līdz ar to eļļa tur strauji nenolietojas,mezgli nav ļoti noslogoti,tāpēc nevajag tik ļoti pārdzīvot ja dažas stundas nokavēsi ar eļļas maiņu,svarīgi ir liet to kas paredzēts pēc specifikācijas
Willy 06.02.22
RaimisD [06.02.22]: RaimisD [Vakar]: Protams ieteitu skaitītāju nopirkt .Lai nemaldinātu, paskaidrošu. Es iepriekš pēc copē pavadītā laika piemetu aptuvenās motorstundas. Tas ir ļoti neobjektīvs aprēķins. M/s tā nerēķina. Tās netiek aprēķinātas pēc laika cik motors darbojas. M/s tās nav astronomiskas stundas. Ir liela starpība vai stundu esi velcējis , vai pārbraucis no vienas vietas uz otru un maucis pilnā ručkā. M/s laiks tiks skaitīts dažādi, līdz ar to, arī apkopes termiņi atšķirsies. Tamdēļ ieteiktu likt m/s skaitītājus. Pērkat to uz 10 un vairāk gadiem, nopērciet labu, yamahā ap 30 eur maksā. Nepērciet kombinētos, tupa m/s skaitītāju.
Ja godīgi,slinkums čakarēties!man svarīgi,ka servisā viņi paskatās visu pārējo!a tā eļļu nomainīšu un tas izpaliks!:) Tagad sūknim remkomplektu uzlika...pats es diezvai saprastu,ka tas jādara!vasarā karb.pie eļļas maiņas iztīrīja!Ideāli!ne reizi motors nenoslāpa.čoku tikai uz starta!
Jānis jā!cepuri nost!:)...tā ekonomija 50-60e gadā pašam mainot eļļu mani nesatrauc!...biežāk pavadas jāmaina!;)
RaimisD 06.02.22
RaimisD [05.02.22]: Protams ieteitu skaitītāju nopirkt .
Lai nemaldinātu, paskaidrošu. Es iepriekš pēc copē pavadītā laika piemetu aptuvenās motorstundas. Tas ir ļoti neobjektīvs aprēķins. M/s tā nerēķina. Tās netiek aprēķinātas pēc laika cik motors darbojas. M/s tās nav astronomiskas stundas. Ir liela starpība vai stundu esi velcējis , vai pārbraucis no vienas vietas uz otru un maucis pilnā ručkā. M/s laiks tiks skaitīts dažādi, līdz ar to, arī apkopes termiņi atšķirsies. Tamdēļ ieteiktu likt m/s skaitītājus. Pērkat to uz 10 un vairāk gadiem, nopērciet labu, yamahā ap 30 eur maksā. Nepērciet kombinētos, tupa m/s skaitītāju.
RaimisD 06.02.22
Willy [05.02.22]: Jā,nomainīt varu,bet viņi redzēs,ka eļļu pats esmu mainījis!?... Būs kā tam vecim ar ozola malku!;D
Servisa vadītājs Jānis ir sakarīgs vīrs un dēļ pašrocīgi nomainītas eļļas garantiju nenoņems. Tu taču plāno lietot šo motoru arī pēc 5 gadu garantijas beigām. Un biežāka eļļas maiņa būtiski palielinās dzinēja resursu. Es leju citas firmas labu sintētiku. Vari liet yamalube un Tevi nepieķers :) tādā grēka darbā :))
Willy 05.02.22
RaimisD [05.02.22]: Willy [55m]: ,bākai poduškas...kopā 35e!:)Tam jāpievērš uzmanību. Manējam tā gumijas bukse sadila un čaula plastmasas bākā izļurināja pamatīgu iedobi tajā ausī. Nācās šeibot. Izskatās ka motorīšus vienā gadā ņēmuši. Garantija jā, vēl trīs gadi. Ir lietas ko vajadzētu servisā sariktēt, bet eļļu nomainīt tas ,jau tā. Nepatīk to nobraukt līdz nigrola konsistencei.
Jā,nomainīt varu,bet viņi redzēs,ka eļļu pats esmu mainījis!?... Būs kā tam vecim ar ozola malku!;D
RaimisD 05.02.22
Willy [05.02.22]: ,bākai poduškas...kopā 35e!:)
Tam jāpievērš uzmanību. Manējam tā gumijas bukse sadila un čaula plastmasas bākā izļurināja pamatīgu iedobi tajā ausī. Nācās šeibot. Izskatās ka motorīšus vienā gadā ņēmuši. Garantija jā, vēl trīs gadi. Ir lietas ko vajadzētu servisā sariktēt, bet eļļu nomainīt tas ,jau tā. Nepatīk to nobraukt līdz nigrola konsistencei.
Willy 05.02.22
RaimisD [05.02.22]: Willy [13:24]: ..uz aci 2xgadā jāmaina!:)Uz aci Tev precīzi sanācis. Pie tavām copes stundām sanāk aptuveni 220 motorstundas ( ja rēķina 1/3 laika ceļā ).- divas apkopes. Saeļot , nomainīt reduktorā eļļu pie 100 stundām būtu ok. Bet ,ja gribi sataupīt motorīti eļļu dzinējā gan maini biežāk. Vismaz ik 50 stundām. Tur tač baigi ātri. Ar šprici izsūc ārā un ielej jaunu. 3min. Protams ieteitu skaitītāju nopirkt .
Manam garantija!patīk servisā...ir lietas kur uzticos profesionāļiem! Tikko impleri ar visu "mājiņu"nomainīja,bākai poduškas...kopā 35e!:)
RaimisD 05.02.22
Willy [05.02.22]: ..uz aci 2xgadā jāmaina!:)
Uz aci Tev precīzi sanācis. Pie tavām copes stundām sanāk aptuveni 220 motorstundas ( ja rēķina 1/3 laika ceļā ).- divas apkopes. Saeļot , nomainīt reduktorā eļļu pie 100 stundām būtu ok. Bet ,ja gribi sataupīt motorīti eļļu dzinējā gan maini biežāk. Vismaz ik 50 stundām. Tur tač baigi ātri. Ar šprici izsūc ārā un ielej jaunu. 3min. Protams ieteitu skaitītāju nopirkt .

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs