atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

nars 12.02.12
drl-
Voblu dz'ivokl'i jau divas ziemas gatavoju bez probl'em'am virtuv'e.P'ec tam , kad zivis atm'erc'e un atmazg'a p'ec s'al'i'sanas , lieku t'as uz kartona pamatnes(no jebkuras pabiez'akas kartona kastes) , kas nokl'ata ar av'iz'em s'akum'a ar vienu s'anu(20 min.) , p'ec tam pamainot av'izes un apgrie'zu zivis ar otru pusi , lai no virspuses paz'ud lielais mitrums.P'ec k'ada br'i'za nomainu av'izes tre'so reizi un salieku uz kartona jau nedaudz ap'zuvu's'as zivis un kartonu uz nakti nolieku virtuv'e pie radiatora zem'e. No r'ita zivis jau ir tik t'alu ap'zuvu'sas no 'arpuses, ka t'as var likt ar to pa'su kartonu aug's'a uz virtuves aug's'ejoem skap'i'siem (man starp skap'i'siem un griestiem ir neliela atstarpe) un t'al'ak pirmaj'as dien'as ivienu reizi dien'a apgrie'zu t'as zivis uz otru pusi un vajadz'ibas gad'ijum'a pamainu av'izes zem ziv'im.Apm'eram p'ec ned'e'las var doties uz bodi p'ec alus.
Dz'ivokl''i bez manis dz'ivo v'e tr'is sievi's'ki un ar smak'am nav nek'adu probl'emu.Vien'igais br'idis , kad dz'ivokl'i var just minim'alu zivju smaku ir pirm'a nakts un tikai virtuv'e , bet zivis cen'sos uz pirmo nakti nolikt v'elu vakar'a , lai no r'ita jau viss b'utu izv'edin'ajies.Un peipusa rauda ar ikriem gar'so gan man , gan sievi's'kiem.
P'ec tam pie bild'em pielik'su da'zus foto , lai redz'etu k'a viss izskat'as.
Atvainojos par garumz'im'em - datoram ar latvie'su klaviat'uru kaut kas atgad'ij'as.
valens 12.02.12
Jankar.Es viņas kūpinu uz resti, neķidātas.Pirms kūpināšanas samaisu ar sāli.Miljons.Man patīk.
Kūpina tā pat kā reņgi
jankar 12.02.12
Kāds nav mēģinājis kūpināt salaku(stinti)?Viņa pirms kūpināšanas jāķidā,vai kūpina tāpat kā reņģi-netīrītu?Vai varbūt tomēr labākais ir Buma variants ar marinēšanu?
drl- 27.01.12
Vai kādam no klātesošajiem nav kāds pārbaudīts paņēmiens, kā nesmirdīgi taisīt voblas dzīvoklī (bez balkona)?
Esmu lasījis dažādus krikumus par ietīšanu avīzē un ledusskapī likšanu, bet tas viss drīzāk bija tādā teorētiskā līmenī.
Bet voblas gribās, a kaltēt - īsti nav kur :(
moderators 02.01.12
nea, Vinnij, tās nebija "Jēkaba kazarmas"!
vinnijs 02.01.12
Kur Tu mani redzēji ai stikla?
moderators 01.01.12
ieraudzīju Vinniju aiz stikla, gribēju uzvaicāt, bet nepaspēju:(

Zivs/karpas uzlējums, šodienai derētu, ehh kā!Pat siekalanoskrēja. Vēl ar mārrutkiem, Hmmm

Tā ir, cilvēki dzīvo šodienai, nedomājot par rītdienu.
Chubaka 29.12.11
Vobšem - notīra līdaku, nelielas spuras var atstāt - sāli - un uz pannas ! Šī no priekiem pat tev pamās ! Lai labi garšo

http://www.youtube.com/watch?v=IbOORShZNBs
vinnijs 27.12.11
Pats asakas ņemu ārā, esmu gan redzējis, ka citi tā nedara. Muguras asaku izņemu, ribas izraustu ar plaķenēm. Ir speciālās pincetes bet tās bieži noslīd un nolauž asakas. Tāpēc, plaķenes :))
usis 27.12.11
kapēc gan asaka būtu jācep?
xman120 27.12.11
Vinnij muguras asaku ņem ārā, vai vienkārši pārgriež gar muguru?
Paldies
vinnijs 27.12.11
Receptei vajag :
1)pētersīļus ,
2)dilles,
3)puravus,
4)ķplokus.
Visus šos labumus smalki sakapājam, pievienojam mazliet eļļas, laima sulu, cukuru (pietiks ar vienu ēdamkaroti, 20g).
Notīrītu karpu pārgriež pa muguru, galvu ieskitot. Obligāti izņem žaunas. Zivi apsāla un pārkaisa ar maltajiem pipariem un kaltētu baziliku. Izklājam foliju, liekam virsū zivi, pārklājam ar zaļumu maisijumu. Liekam virsū otru folija kārtu. Jāsakārto tā, lai apakšējā kārta veido vanniņu, liek virsū otru kārtu un krāsnī iekšā. Krāsni iepriekš uzsildam, grādus vajag kādus 150-180, atkarībā no krāsns.
Lai labi garšo :))
xman120 27.12.11
tur jau tā kļūda laikam, ka griezu iekšas ārā no vēdera, cik saprotu vajadzēja caur muguru visu to darīt?
usis 27.12.11
ja liec pareizu ķiploku tad zaļumi neko nevar papildus iedot garšai, tikai jūrassāls un citronpipari,ja ķinieti, tad cita lieta, bet galvenais to zivi pēc atvēršanas nemazgāt, un cepot nezaudēt sulu
xman120 27.12.11
vinnij - 3 variants:)
siluro 26.12.11
es karpu vai līni parasti gatavoju šādi;
atsevišķi sacep sīpolus
karpu sadala porciju gabalos, apsāla un cep uz pannas gandrīz gatavu
tad pīlē vai katliņā kārto pa kārtām karpu,ceptos sīpolus un pa virsu skāba krējuma un majonēzes maisījumu, tad atkal visu no sākuma. Pasutina kādu brīdi, kamēr gatavs.
Par proporcijām , ko un cik, neprasiet, visu lieku un daru uz aci, kā sak.
vinnijs 26.12.11
Karpa ir viena no vairāk gatavotajām zivīm cepeškrāsnī, variantu ir milzum. Jājautā, ko tad pašm gribētos? Savādāk, kādu stundu varētu drukāt tās karpu receptes :))
1) ar ingveru un čili,
2)pildīta ar dārzeņiem,
3)ar kapātiem zaļumiem un ķiploku.
bums 26.12.11
Ja gribat lai zivs būtu nedaudz sausāka Voblas konsistence-ietiniet katru zivi papīrā un ledusskapī iekšā izžūs ar garantiju .Esat kādreiz atraduši pie sevis ledusskapī kādu noklīdušu desas gabaliņu ?? ciets kā krams -zobus var izlauzt ??
bums 26.12.11
Ziemā gatavojot vītinātas zivis nevajag lietot lielus sāls daudzumus ,jo nevajag izsargāties no mušām Zivis arī līdz ar to būs smeķīgākas

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs