bums
26.11.19
Riktīgam autoklāvam jābūt visiem pričindāļiem gan spiedienam gan temperatūrai
Andris64 [26.11.19]: Botulas iet bojā 117 '.Bet lieta tāda ka 120' grādi ir autoklāvā ,konservu iekšējā temperatūra būs mazāka.Tāpēc man liekas ka ar pusstundu būs par maz.Kaut gan lasīju ka 95% procentu botulu sporu iet bojā jau 105'.Es zivis turu 70-80 min 120'.Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.nu mums mediķos tā mācīja
bums [24.11.19]: Praktiski visus gaļas konservus taisu jau entos gadus spiedkatā/bez spiedkatla neriskēju/Temperatūra 120-125 grādi 40 min to var dabūt pie 3-3,5 atm spiediena Neviens butulisms to nevar izturētviss pareizi. pēc 30 min/120 grādos botulisma tur vairs nav
ivim nedaudz mazā 110-115 un tas jau tiek sasniegts pie 2-2,5 atm Lieta tāda ka temperatūra spiedkatlā saglabājas vismaz 3-4 stundas Vēl viena niasnse par zarazas esmību konservā paziņos pats konservs Bundža būs nedaudz uzpūtusies un vāciņš staigās Tas liecina ,ka tur kaut kādi procesi ir sākušies
arnox61 [24.11.19]: Gundar, vai tad tas ka Bums te vēl kaut ko raksta ,Tev neko neizsaka?Normāls adekvāts jautājums no Gundara puses, manuprāt.
bums [20.11.19]: Uzpumpē līdz 0.5 atm uzsildi līdz 2,5 atmosfērām tas būs 115*C - 20 min noturi un slēdz āra Atstāj līdz otram rītam lai atdziest -atdziestot process turpinās ,bet lēni .Gaļai šie parametri būs nedaudz niknākiBet kā tad ar botulisma varbūtību! Šī T jau ir pa mazu priekš iznīcināšanas??!
bums [20.11.19]: Nēģis ir jācep Pec tam griež gabaliņos liek bundžas Es lieku 300 gramīgajās bleķenēs Sāls nedaudz piparus drusku Lauru lapu nelieku Režīms tāds pats kā jebkurai zivij Vienīgaisleju pāris ēdam karotes buljona kuru iegūstu novārot galvas un astītes ,kuras paliek pāri no nēģu gabalošanas tas arī būtu viss Konervēts nēģis glabājas ilgi pagājušo nedēl attaisīju 2 gadīgu bundžu -superSveiks