atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

bums 26.11.19

Riktīgam autoklāvam jābūt visiem pričindāļiem gan spiedienam gan temperatūrai
svens76 26.11.19
Andris64 [26.11.19]: Botulas iet bojā 117 '.Bet lieta tāda ka 120' grādi ir autoklāvā ,konservu iekšējā temperatūra būs mazāka.Tāpēc man liekas ka ar pusstundu būs par maz.Kaut gan lasīju ka 95% procentu botulu sporu iet bojā jau 105'.Es zivis turu 70-80 min 120'.Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.
nu mums mediķos tā mācīja
Andris64 26.11.19
Botulas iet bojā 117 '.Bet lieta tāda ka 120' grādi ir autoklāvā ,konservu iekšējā temperatūra būs mazāka.Tāpēc man liekas ka ar pusstundu būs par maz.Kaut gan lasīju ka 95% procentu botulu sporu iet bojā jau 105'.Es zivis turu 70-80 min 120'.Gaļu medījuma 120 min 120-125 grādos.Papildus manometram lietoju termometru,tā tomēr drošāk.
svens76 24.11.19
bums [24.11.19]: Praktiski visus gaļas konservus taisu jau entos gadus spiedkatā/bez spiedkatla neriskēju/Temperatūra 120-125 grādi 40 min to var dabūt pie 3-3,5 atm spiediena Neviens butulisms to nevar izturēt
ivim nedaudz mazā 110-115 un tas jau tiek sasniegts pie 2-2,5 atm Lieta tāda ka temperatūra spiedkatlā saglabājas vismaz 3-4 stundas Vēl viena niasnse par zarazas esmību konservā paziņos pats konservs Bundža būs nedaudz uzpūtusies un vāciņš staigās Tas liecina ,ka tur kaut kādi procesi ir sākušies
viss pareizi. pēc 30 min/120 grādos botulisma tur vairs nav
bums 24.11.19
bums 24.11.19
Praktiski visus gaļas konservus taisu jau entos gadus spiedkatā/bez spiedkatla neriskēju/Temperatūra 120-125 grādi 40 min to var dabūt pie 3-3,5 atm spiediena Neviens butulisms to nevar izturēt
ivim nedaudz mazā 110-115 un tas jau tiek sasniegts pie 2-2,5 atm Lieta tāda ka temperatūra spiedkatlā saglabājas vismaz 3-4 stundas Vēl viena niasnse par zarazas esmību konservā paziņos pats konservs Bundža būs nedaudz uzpūtusies un vāciņš staigās Tas liecina ,ka tur kaut kādi procesi ir sākušies
KingFisher 24.11.19
arnox61 [24.11.19]: Gundar, vai tad tas ka Bums te vēl kaut ko raksta ,Tev neko neizsaka?
Normāls adekvāts jautājums no Gundara puses, manuprāt.
arnox61 24.11.19
Gundar, vai tad tas ka Bums te vēl kaut ko raksta ,Tev neko neizsaka?
gundar 23.11.19
bums [20.11.19]: Uzpumpē līdz 0.5 atm uzsildi līdz 2,5 atmosfērām tas būs 115*C - 20 min noturi un slēdz āra Atstāj līdz otram rītam lai atdziest -atdziestot process turpinās ,bet lēni .Gaļai šie parametri būs nedaudz niknāki
Bet kā tad ar botulisma varbūtību! Šī T jau ir pa mazu priekš iznīcināšanas??!
bums 20.11.19
Vēl ieteikums- uzreiz pēc procesa neko negaršo un nemēģini Taisi pirmo bundžu vaļa uz Ziemassvētkiem -tad viss jau būs ievilcies un smeķīgs
bums 20.11.19
Uzpumpē līdz 0.5 atm uzsildi līdz 2,5 atmosfērām tas būs 115*C - 20 min noturi un slēdz āra Atstāj līdz otram rītam lai atdziest -atdziestot process turpinās ,bet lēni .Gaļai šie parametri būs nedaudz niknāki
gundar 20.11.19
bums [20.11.19]: Nēģis ir jācep Pec tam griež gabaliņos liek bundžas Es lieku 300 gramīgajās bleķenēs Sāls nedaudz piparus drusku Lauru lapu nelieku Režīms tāds pats kā jebkurai zivij Vienīgaisleju pāris ēdam karotes buljona kuru iegūstu novārot galvas un astītes ,kuras paliek pāri no nēģu gabalošanas tas arī būtu viss Konervēts nēģis glabājas ilgi pagājušo nedēl attaisīju 2 gadīgu bundžu -super
Sveiks
Kāda T un cik minūtes pie darba T??
bums 20.11.19
Leudzu ;)
gucis13 20.11.19
Paļdīs
gucis13 20.11.19
Laļļdīs, bums!
bums 20.11.19
Nēģis ir jācep Pec tam griež gabaliņos liek bundžas Es lieku 300 gramīgajās bleķenēs Sāls nedaudz piparus drusku Lauru lapu nelieku Režīms tāds pats kā jebkurai zivij Vienīgaisleju pāris ēdam karotes buljona kuru iegūstu novārot galvas un astītes ,kuras paliek pāri no nēģu gabalošanas tas arī būtu viss Konervēts nēģis glabājas ilgi pagājušo nedēl attaisīju 2 gadīgu bundžu -super
bums 20.11.19
bums 20.11.19
gucis13 20.11.19
Kāds var padalīties ar neģu pagatavošanas recepti, autoklavā?
bums 20.04.19

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs