ieksh raudaam bij saruna, ka var garshiigi pagatavot...
uzdevu jautaajumu: kaa tad pareizi gatavo to raudu...? ..lai buutu garshiiga..
gintsgg soliijaas, ka sheit sirsniigi izstaastiis:) : Mums ir tāda nodaļa ,, Zivju pagatavošanas receptes ,, , uzdod šo jautājumu tur , un augstākās kategorijas pavārs tev sniegs izsmeļošu atbildi . Izmanto iespēju , kad tāda ir .
Tas mājiens-ka jānoķer zandarts!Noķert jau ir viens,bet vai viņi ir tur apakšā?Vļ jau tāds sīkums-vai ņem.Nourbies līks un sāk zust ticība,atmet ar roku un aizej uz asariem.Tai lapā daudz interesantu lietu pa gatavošanu .
Šitā ļoti laba lapa , var atrast visu , ko vien sirds vēlās .
Āķi :)) Tas būtu mājiens, ka vajag recepti vai, ka vajag pasākumu? :))
Tātad ņem 2,3kg breksi, var arī cita izmēru:)), iztīra, sagriež gabaliņos, apsāla, pipari.....sataisa krējumu un mojonēzi-50% uz 50% , lokus, dilles, sīpolu, burkānu, smaržīgos piparus, lauru lapas,papriku, eļļu- sautē cepeškrāsnī, pīlē 150c, 3-4 st....
Ņem jau lielo maisu,un pats ar visiem asariem tajā iekšā! DDDDDDDDDDD
Nedaudz atvieglot to atzvīņošanas procesu var pirms tīrīšanas aplaucējot asarēnus ar verdošu ūdeni.Ar raudām tādas problēmas nav, tomēr kaut kas jau pa gaisu lido,tāpēc es to procesu veicu ar nelieu robainu nazīti rokas ibāžot causpīdīgā celofāna maisiņā.Tad-alles ist zauber!
Par kraukšķi piekrītu bet, nekas cits neatliek, ja pievilkts vagons un maza tačkiņa :))
Sikts jau nav,vienīgi trūkst tā kraukšķīguma...lai gan aiz slinkuma es ar tā tīru.
Kaut video ar bārdiņu, riktīgi labs asaru tīrīšanas veids :))
Mailīt,šis klipiņš ir jau ar nelielu bārdiņu...
-Padalīšos,kā es gatavoju līdaku ingvera marinādē.Līdaku izfilē,sagriež 3-5mm šķēlītēs,liek dziļākā traukā.Nomizo ingveru,sagriež pēc iespējas smalkāk. Nomizo un sagriež sīpolu,burkānu(var pievienot nedadz svaigas vai marinētas bietītes-krāsai ,dillītes)-sajauc kopā ar fileju) Marinādei sajauc 9% etiķi ar ūdeni ~2:1 pivieno sāli ,cukuru,citronpiparus,nedaudz eļļu.Dūšigi sakuļ ar dakšiņu.Uzlej marinādi filejai ,tā lai tā to pārklātu un nedaudz piestampā .Liek ledusskapī un apmēram pēc 12h var lietot siļķes vietā pie brandvīna ,un ne tikai...Es gatavojot balstos ,tāpat kā copē, uz čuju ņuhu un poņu, tādēļ svarus neizmantoju...Guten apetit!
Gadus 2-3 nebiju šprotes ēdis, nopirku, sasmērēju rupmaizi ar sviest. Jāsaka ka baigi labi garšo...tiešām labi. Nu tas tā, varbūt rīt vēl kāds šproti pirks :))))
Tādu auksto uzkodu var taisīt arī no asaru kautķermeņiem? varbūt kāds visu procesu un sastāvdaļas varētu precīzāk aprakstīt - patīt man precizitāte. 24 metros šīs tēmas švaka info
tfu,tas alus izsita no sliedēm :):)jācep tokš ar :):)
pārplēs plēvīti vienā pusē,apviļā miltos,vispirms plēvītes pusi tad otru pispiežot lai izveidojas vienāds biezums(plācenītis),tad no ledusskapja izņem alu,to visu servē un...
Ko darīt ar asaru ikriem?
Paldies, asari sagatavoti cepināšanai. :))