gaļenieki..., phe
ziniet, kurš pelmeņus ēd...
Es jau pierijos peļmeškas Viepli !!!!!!! Man jau labi :)))
Brālīti, laikam vakarā kauko uzgrillēšu. Ar aukstu alu, protams.
:)))
SantaMarias marinādes ir uz fikso taisāmas, bet ar visādām nesaprotamām piedevām tāds piemēram kā "gaļas iredinātājs". Vai tas ir labi un veselīgi - nedomāju. Bet ja labu gaļu nepārsāla, ar etiķi nesaliej un finālā vēl nesacep līdz "pastalas" konsistencei, tad ēdiens vienmēr būs labs. Un ja vēl klāt vēsu alu... :)
P.S. Gaļa ir jācep nevis jādedzina !
Pelmenji omammas gaumee :)
Novaritus permenjus kaarto traukaa. Pa virsu uzber apceptas krutinjas gabalinjus un cept sipol rinkjus. To visu parlej ar parmezaan+majoneez+krejum mercit` un kraasnii ieksaa 200 graad uz 10 min. Iznem laukaa , uzkaiss dilli - Shuljiigi, trekni, bet gardi :)
Un nenormaali vienkaarsha, bet sad tad neslikti pielietojama ir SantaMaria gatavaa marinaade.
Bija pasakums, kur gribeejaas apeest kautko steikam lidzigu, tad nu nopirku smuku gabalu kakla karbonades (cucinja) un SantMaria tradicionaalo marinaadi.
Sagriezu skeelees galju, sadurstiju ar daksu ap 2cm biezumaa un sajaucu ar marinaadiit un peec 4h uz grilla. 5 min no katras puses un sanaaca suliigs, saarts un GARDS steikveidiigais :)
P.S. Tiem, kas citronu pielieto marineejot.
Citrons sausina galju, es visur izmantoju laima sulu, jo noverojumi liecina, ka galja atrak samirinejas + saglabaa savu suliigumu arii gatavojot.
Braliti, bet tikko dikti sagribējās - cepti pelmenīši pārklāti ar šampinjonu mērcīti, majonēzi un tad vēl sieru - un visu šito iekš sepeškrāsns biš pakarsē, lai garšas sajaucās un tad ar bairīti vienkārši pasakaini!
Ķēmi tādi ! Es te vāru pelmenīšus (kādus mēnesi vecus izvilku no saldētavas) bet Jūs te pa grilētām gaļiņām,karbonādītēm,marinādītēm............:(((((
Muusmaajaas galjinju gatavo saadi:
Nem kakla karbonaadiit uz div` kiilo, taadu, kurai tauku dziislas ir sniegbaltas, nevis rozaa... Jo baltaakas, jo ticamibas moments, ka galja svaiga ir lielaaks. Sagriezh to standarta saslika izmeeros, bet svarigi lai galja tiktu griesta pret skjiedru :)
Lielaa blodaa liek rupji sakapaatus zaljumus - timiaans, rozmariins, baziliks, petersilis (atkariigs no gaumeem uz specifiskajiem garsaugiem). Pievieno 2gb citrona sariiveetu mizinju, tad palielu kjiploku sakapaa un arii ieber pie zaljumiem un citrona.
Tad nem dazadu krasu papriku, cukini (var arii pashu latviesu kabachi`, sipolu ) un visu parupjos gabalos sagriezh taadaa formaataa, lai dereetu mauksanai kopa ar galju uz iesminjiem.
Visus sos zaljumus un darzenjus parlej ar pirmaa spieduma olivellju un sajauc ar sagriesto galju.
Elljas daudzums peec Chuja, uz galju 2kg es leju apmeram 200g. Visu sakuraati sacilaa kopaa, lai garzenji un garsaugi vienmerigi iejaucas galjaa.
Saali jaliek peec pashu izveeles, tacu ne ipashi daudz, jo marinaade bus tikai tik daudz, cik ellja.
Sadi marineeta galja ir gatava 2-3h laikaa.
Gatavosana:
Galju dur pamisus ar darzenjiem uz bambusa iesminjiem, sastumjot diezgan cieshi kopaa, lai darzenis piedotu galjinjai klaat savu piegarshu. Sadi marineta galja gatavojas izteikti aatri un ir loti suliga :)
Labu apetiiti!
Bet tas ar tāds gaumes jautājums.
ja grib labu šašliku, pieturies pie Marix ieteikumiem, jo tas ir gadiem pārbaudīts gaļas pagatavošanas veids. Sīpoli, kakla karbonāde un sāls/pipari pēc garšas. Galvenais jem labu gaļu. A tas viss pārējais(garšvielas, kečupi, citroni, piens, kefīrs - tas lai paliek sliktas kvalitātes gaļas gabaliņiem(tautā bieži saukts par "šašliku)")
:DD
redzēs vai pēc līgo sanāks, kā nekā 2 nedēļas atvaļinājums uzrezi sekos, tā kā šogad līgo varētu biš ievilkties :)))))))
Zivniek, tu pēc Līgo atskaiti uzraksti.
:DD
guntarskl
klausies tas jau bija baigi pa luksusu, pilnīgi garšu jau izbaudīju lasot!!! :) jūtu, ka šogad būs jāuzaisa kādi 3 dažādi veidi, katrs pa kg un tad tā lieta aties :)
paldies!
Ne sāli ne cukuru atsevišķi klāt nelieku. Citrons (nejaukt ar Citrusu!) ar visu mizu, jo, kā jau Marix rakstīja, nākošā dienā var grūst uz iesma. Majonēzi? Vēsā mierā.
:))
lieliski paldies!!!
klau a viepli par tiem citroniem, tu mizu nost neņem??? nesanāk tā gaļa tāda rūgtena??? vienreiz, kad marinējām bebra bērnu, ar tām mizām ieberzāmies....un iedomājos, ka varētu tā kefīra vietā majonēzi piešaut..... a tu cukuru klāti nemez neliec??
marix
danke, tā arī ir mana ierastē recepte :)
Kakla karbonāde, tomāti, sīpoli, ķiploki, zaļumi(baziliks, timiāns, estragons, rozmarīns) Garšvielas(sāls, pipari, var jebkādu veikala domātu steikam, šašlikam). Tad vajag kefīru(uz kādi 5kg gaļas 2litri). Kefīru salej grāpītī un liek uz uguns, vāra tik ilgi, kamēr biezpiens atsevišķi un sūkalas atsevišķi. Kamēr dziest sūkalas jāīzkaujas kuram tiks tas biezpiens, un ar lielo karoti jāaprij:) Nu tad kad sūklas atdzisušas maisa visu kopā. Šķidrumam jānosedz gaļa. Mīcot un laizot rokas var noteikt kas marinādei trūkst. Garšai jābūt bišk stiprākai, nekā jūs gribat gala iznākumu. Nu vo, no rīta iemaisa, vakarā cep. Uz iesma vai restītē liek obligāti arī tomātus un sīpolus no marinādes. Ne tā ka pilnīgi pārsedz, bet bagātīgi.
Tad pajem šampinjonus, izlauž kātiņus, saliek sēnes no folija izveidotās paplātītēs, cepurītes liek ar apakšiņām uz aukšu. Katrā cepurītē ieliek mazu pikucīti sviesta, uzber bišk vegetu un izveido no rīvēta siera tādu cepurīti sēnei. Cep uz grila, un kad gatavs, tad sargā lai neizrij pirms galdā likšanas.
Labu apetīti:)
Tātad - gaļa, padaudz kapātu sīpolu, zaļumi (dille, pētersīlis, kindza…), Santa Maria garšviela šašlikam, citroni. Gaļu kopā ar sīpoliem un garšvielu ar rokām samīca, līdz sula sāk rādīties. Tad klāt zaļumus un vēlreiz samīca. Citronus (es parasti divus) pārgriež uz pusēm, izspiež sulu un pēcāk puses sastūķē gaļas traukā, slogu virsū un ledusskapī. Var piešaut klāt arī kefīru vai tomātu sulu – gaumes lieta. Sīpoli otrā rītā ies uz urrā.
:))