Ja tādi trekni brekši tad griežu uz pusi , zvīņas arī tīru nost, asarim zvīņas nemaz netīru nost , zivi nemazgā , bet ja vajag ar dvieli noslauka pēc tīrīšanas... Sāli pēc kūpināšanas uzber un patur kāda slēgtā traukā,lai ievelkās, var vienkārši avīzēm pārklāt .... Garšvielas, šāli, cukuru, dilles, ķiploku utt., liek pēc patikas ...
Var zivi garšvielu maisījumā vēsā vietā paturēt, lai ievelkās un tad kūpināt ...
pašreiz manā krājumā ir breksis, asari un rauda :D
Nākamajā nedēļas nogalē uz šiem arī vajadzētu iemēģināt :)
Tā ir gaumes lieta , no svara kādu zivi gribi kupināt ...
Kāds nezin kā sagatavot zivi karstai kūpināšanai?
Šnabis jau nav ūdens, to var daudz izdzert!!!!
nu alinju var no rita,bet ja nakti sedi ,tad jau snabitis ir vajadzigs lai silts butu,ne jau uzreiz pus spaini:))
iesācējs^^,pareizi iesākt ar aliņu.
Tikai šņabja vietā kādu aliņu labāk.. ;)
Izklausās labi! Vajadzēs pamēg'ināt
Visas zivis ,kas ir Daugava,gatavoju uz vietas,jo braucu ar naksnosanam.Vairak jau esmu saspiedies ar samu kersanu,ir daudz labu vietu(tas neatklasu,ja nu vienigi kads brauks kompanija):))tatad taa zivis iztiru un uz ugunskura salieku zaljas alksnja lapas ,panjemu no majam lidz kirsa zarinju.uzlieku zivis apsalitas un ar garsvielam uz lapam virsu uzlieku ari zaljas lapas un uz lenas uguns vinjas man kupinas.20min un iznak tikpat labas ka ista kupinatava brunas un ar labu garsu..tad vel ielej 100gramus snabiti,kamer gruntenes gaida ,kad saks zvanit un ar kupinatu zivtinju...mmmmmpasaka.
Roli paldies izdariju ka tu teici loti garsiigi sanaaca jauztais veel kadreiz buus un so recepti ieteiktu visiem izmeginaat loti atri un viegli
Nu paņem izvāri zupiņu,tikai neaizmirsti 100 gr. šņabīti un daudz zaļumus !
Viens no veidiem ; lasi miltos un uz pannas, bet tikai cūku taukos !
Kads zin ka labak var pagatavot lasi iznemot jela veidaa un kuminasanu
Es salakas gatavoju šādi: iztīrītus apvārtu tikai miltos, kas sajaukti ar sāli un maltajiem pipariem. Izceptās zivis lieku kārtām ar diezgan lielu daudzumu ripiņās saēvelētiem sīpoliem,kurus pirms tam īpaši sagatavoju,lai tie nesačakarētu visu garšu-pārleju ar verdošu ūdeni un pēc apmēram minūtes nokāšu to žampu.Tā es tieku vaļā no nepatīkamās garšas,ko dod pārāk liels sīpolu daudzums. Ieberu vēl nedaudz melnos nemaltos piparus un kādu lauru lapiņu,tkai navajag pārcensties. Zivju un sīpolu kārtojumu pārleju ar karstu iepriekš sagatavotu etiķa marinādi,kuru gatavoju līdzīgi kā gurķu marinēšanai,bet iemaisu tajā vēl arī tomātu mērci. Tad lieku vāku virsū un pats dodos prom lai zivtiņas pamazām ievelkas.
Šādi pagatavotas salakas(esu taisījis arī citas zivis, brekšukus ieskaitot) pēc sieviešu dienas aiznesu uz darbiņu.Pazuda kā rīta rasa.
kads var ieteikt labu recepti kaa pagatavot zivi zacenei :)
skatos, ka daudzi runa ka labak pagatavot ruduli, atlaushos atkartoti ielikt savu rudulu recepti :)
(viena no labaakajaam recepteem ka pagatavot rudulus, var likt praktiski visas zivis). ta nu luuk- apcepam zivis miltos un olaa. Panemam siipolus sagriezam shkeeliitees, panemam katlinu, ielejam uudeni un ieberam siipolus, pievienojam saali, cukuru, lauru lapas, piparus. vaaram visu liidz siipoli paliek miiksti. pagaidam, lai nedaudz atdziest un ieliekam iekshaa saceptaas zivis. Pievienojam etiki un zelantiinu! Gatavs! var arii nelikt etiki, zelantiinu, piarus, lauru lapas, tas kaa kuram labaak garsho :) labu apetiiti :)
oki doki paprovesim uztaisīt tad jau padošu tev ziņu kā garšoja Gunta.
otrs variants ,tai pasa marinade svaigus gurkisus pavaram minutes divas ,tris , kamer zivtina miksta ,bet neizskist , var est siltu un aukstu ,labu apetiti