atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

Jāsaka ka kūpinātava ir diezgan paliela, liekās ka veselu ruksi tur var iebāzt :)
Tā nu vakar iemēgināju savu jauno kūpinātavu ko ar fāteri visu vasaru būrām :) Paliela kurtuve, kā krasnij , metāla truba nedaudz virs 2m un pati kūpinātava no ķiegeļa, metāla savilktais jumts ar šīberi(aizbāzni). Patīkami pārsteigs biju ka saķertie zuši un sasaldēti -18 grados, bija kā zvaiga zivs .Arī cimboļi (cūkas ciskas) labi nokūpinājās(aukstā kūpināšana) bez sodrējiem. Knifs ko vienreiz nācās redzēt ir apakš kūpinātavas pie dūmvada metāla plāksne, kas domājams atsit pēdējos sodrējus no kuriem mēdz būt slikta dūša pēc tam.
Mazais69 24.09.11
Esmu dzirdējis, ka sakarīga kūpinātava sanākot no vecajiem elektrības skapjiem. Viens mājās tā kā būtu aizķēries, bet nav īsti skaidra tā bilde ar to izveidošanu. Varbūt kāds redzējis dabā un var padalīties ar infu.
bums 22.09.11
Lai izbeigtu sarunas par zandarta kūpināšanu /sauss/atgādinu ,ka ar makšķeri bļitku u.t.t noķertu zandartu droši varat kūpināt NEĶIDĀTU sašpricējat ar sālsūdeni-koncentrētu.
Būs sulīgs un ļoti garšīgs Ar tīklos ķertiem zandartiem to nedariet ,jo
1. zandarts uzķeroties uz jebkura mānekļa atvemj visu kuņģa saturu -lai atbrīvotos Lidz ar to kuņģis tiek iztīrīts Maldīgais priekštats ,ka velkot zandartu no dziļuma pa muti iznāk pēldpūslis /no spiediena maiņas/Tas nav pūslis bet kuņģis kurš zandartu atbrīvojot aiziet savā vietā .
2.tīklos ķertajiem zandartiem šis instinkts nenostrādā un tas ir pilns ar pus sagremotām Ziftelēm un tāpēc ir gatavojams visādos citos veidos /dēļ ķidāšanas/,bet ne kūpināms
3. pirms nodarboties ar polemiku iesaku izmēģināt un tikai tad bārstīt savus domu graudus :DDDDDD
4 Neiet runa par 2-5 kg zandartiem Tos pirms kūpināšanas vajag filēt un filejas kūpināt ,jo filejas biezums atļauj izbēgt no zivs izžūšanas
biezums atļauj nokūpināt
Fils 22.09.11
Sveiki.
Piekrītu Lbruno , bet daļēji. Glābjot situācija ar līdakas, karpas u.t.t. garšas uzlabošanu es izmantoju šādu metodi, jo nepatīk man tā dūņu garša. Iztīrītas zivis iesālu ar SantaMarijas medījumu garšvielu, pievienojot papildus nedaudz sāli un cukuru. Kad tas izdarīts, trauku kur atrodas zivis, piepildu ar pienu. Šādi pienā zivtiņas mērcējas parasti 15-20 stundas. Pirms kūpināšanas (žāvēšanas), protams viņas ir jānosusina. Nu un kūpina kā parasti.
Lbruno 22.09.11
TERE!
Ja runājam par kūpinātām un garšīgām,tad tā ir Peipusa sīga,jūrjas forele un lupatnieks.Abi pēdējie spožie.Vēl var pieminēt dīķa varavīksneni,bet tikai tad ja nāk no caurtekošiem.
Vēl Peipusa vai Pleskavas plaudis.Sākot ar 3kg .
V.S.O.P. sola izbaudīt žāvētu sama asti.Gaidot ielūgumu bārda nosirmo!
Nepieminēju zutiņu,bet tā jau klasika.Man labāk garšo cepts vai galertiņā.O,vimbiņai ar ne vainas,bet cepta smeķē labāk.
Pēc saldajiem 80tajiem,no žāvētu asaru smakas nelāga dūša metas,kur nu vēl knibināties.
Ja gribat neatgriezeniski sačakarēt zivi,tad žavējat zandartu,līdaku utt.
spinis34 22.09.11
Karpa nu točna nav mana zivs, īpaši jau nu maksas dīķi, tad jau tiešām labāk uz tirgu.Mana kaislība ir spinings un zandarti.
aakkis 22.09.11
Pareizi ir!Ja jau makšķerniekam jāpērk zivis(karpa),tad pārdod štrumus un uz veikalu!
spinis34 22.09.11
Jāklausa būs Bumam un jāmaļ kotletēs, žāvēšanai laikam jānopērk kāda karpa.Vistas laikam būšu saēdies, kopš uzbūvēta žāvētava katras brīvdienas žāvēju, ēdu pats un citus cienāju. Cik saprotu karpai viss vienkārši, iztīta, saber sāli, piparu , kādu ķiplociņu un žāvētavā iekšā?
Headhunter 22.09.11
Un vispābā jebkura zuve ir garšīga kūpināta....




ja vien ir pietiekoši daudz alus :D
urmaas 22.09.11
Headhunter
Tad jau labāk speķītim čiplociņu pa virsu ulikt.Nav ko speķīti ar mīdaku bojāt!
:DD
aakkis 22.09.11
Kā saka....Visas zupas ir ēdamas 50/50 ar krējumu!
Headhunter 22.09.11
Ja saliek pa virsu nedaudz speķīša, tad nav ne vainas arī žāvētai līdakai.
bums 22.09.11
Mal labāk kotletēs :DDD
spinis34 21.09.11
Labs vakars.Radies jautājums kā spečuki žāvē līdaku, kā sagatavo pirms žāvēšanas?
bums 19.09.11
milijonas9 19.09.11
Lieta tāda, ka patīk ķert brekšus, bet ko ar viņiem darīt.. čorts viņu zin. Voblas ēst negribās. Varbūt nokūpināt? Varētu, bet nav kūpinātavas. Būtībā ģimenē zivis ēd tikai māte, pa retam fāteris. Radās doma nopirkt šādu kūpinātavu - http://www2.neoshop.lv/dumu-kupinatava-200-litri-37367.html#
Vai tādā brīnumā kaut ko var nokūpināt? Nedomāju neko daudz, vienu/divus breksīšus nedēļā, vai kādu knapmēra līdaciņu (lielās jau kotletēs iet ) .
trokais 10.09.11
rekur viena kūpinātava. ko zinātāji teiks par šādu variantu??
http://www.youtube.com/watch?v=rgHavPYcO_c&feature=related
trokais 10.09.11
Paldies Tev BUMS, saņēmu :)
bums 08.09.11
Lēnā garā visus gabalus salikšu šeit
http://bwap.org/menu.php

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs