atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

daddy_j 10.06.11
cik esmu ar konservēšanu saskāries, tad princips tur baigi vienkāršs - problēma ir tur, ka konservos ar olbaltumvielām (gaļa, zivis, sēnes) var vairoties botulisma baktērija. Pie 100 grādiem šai nekas, tāpēc ši nevairotos ir vai nu tas konservs jāuzkarsē līdz 120-130 grādiem, ko dara autoklāvā, vai konservā jāpadara skāba vide, piem ar etiķi.

Vnk vārīšana, kaut 3 dienas neko nedos.
Wiking 10.06.11
Neilgi, ilgāk nāksies likvidēt sprādziena sekas! :)
siluro 10.06.11
bums
kā Tu domā, ja šprotes taisa, dzelzs bundžas vienkārši vārot katlā, ne autoklāvā, cik stundas jāvāra?????????
paldies bums es pameeginaasu
eerglis 10.06.11
viss pareizi. tā arī dari :)
tr222 10.06.11
Nevaru īsti iebraukt kā labāk uztaisīt kupinātavu, radās jautājums , ja pieņemsim es sametinu kopā divas metāla kastes apakšā mazākā kur tiek kurināts, aizmugurē pie kurināmās kastes piemetinu skursteni augšējā domāta kūpināšanai, abas kastes nodalītas tā lai liesma netiek klāt , augšējā kastē uz grīdas ielieku skaidas lai dūmo. Izklausās pareizi ??? Un vispār kā var ievietot bildi forumā ?
bums 09.06.11
Es daru tā -jebkuru zivi apkūpinu -viegli praktiski dūmos apžāvēju vispirms pilnībā iztīrot un atzvīņojot It sevišķi jāievēro lai būtu labi izmazgātas asinis Tās taisa rūgtumu Pēc tam griežu gabaliņos liku dzelzs bundžiņās /jo man ir visas pariktes bundžu aizvākošanai /Sāli smaržigo piparu visu pēc garšas -kripatiņu lauru lapas ēdamkaroti eļļas un nedaudz ūdens lai zivs būtu mīksta un sulīga.Tad vākoju ciet un spiedkatlā iekšā Viss
bums lūūdzu iedod man to recepti šprotēm.
ezerā kā reiz šprotu izmēra plaudīši ķerās, wnk negribu čakarēties un wiņus cept. vienīgā problēma ka es vārīšu katlā ar ūdeni un likšu burkās
paldies
Jaceks 08.06.11
Sveiki, profiņi---- kurš var padalīties ar info, par kūpinātām vistiņām... gribas lai vistai ādiņa sanāk mīksta un šulīga ( man pati vista sanāk baigi forša bet āda cieta ) paldies.....
eerglis 08.06.11
sāls pipari un ķiploki :D pastāv diennakti un liec kūpinātavā :D
nobody 08.06.11
eerglis >>> vrbūt varipadalīties ar marinādes recepti?
eerglis 07.06.11
nobody var gan un sanāk gardi. Pirmajā reizē bija fantastiš, otrā reizē vai nu grādi par daudz vai par ilgu, bet sanāca pa pusei cepta :( ķur kļūda nezinu, pēc termometra bija grādi pat mazāk. sāls bija par maz moš tāpēc...
bums 07.06.11
Es neriskēju Šprotes taisu skorovarkā tikai vācu -modificētā Ar manometru un termometru Vēl neviena bundža nav pievīlusi
varu iedot šprotes recepti .........
Bet vai var tā šprotes vārīt katlā, vai obligāti vajag spiedienā autoklāvā?
sienaazis 07.06.11
guncca, kur tu aatraak biji, es tikko 2 alus iztriecu.
guntarskl 07.06.11
Breksēnus šprotēs var likt ne tikai ar zvīņām.

Tiko nokūpināju vēja zušus...ietinu plēvē, gaidu ēdājus:)
kad taisa šprotes tad breksēniem ir jānotīra zvīņas vai nav?
nobody 07.06.11
Sveiki! Man jautājums vai ir iespējams mucā nokūpināt cauraudzīti? Ja to ir vērts darīt , tad pametiet padomu, lai nesanāk iebraukt auzās ar pirmo reizi.
burtnieks 03.06.11
otīlij,ja gribi būt visām pudelēm par korķi,tad vismaz iemācies normāli rakstīt.
Otiilijs 03.06.11
jūsneko nasaprotat kūpina no sākuma iskurinā tad izlaiž tvaikuno kupinātavastad tikai jāliek! nekasnav jāvēdina kurinot zivi jātdalano ūdens palēnām jo labāka garša lābāk lēnām kūpinot. sāls pastiprinā ūdensizdali tāpēc sanāk negaršigi tā kā sausā labāk turāet pirmstam un tad tik kūpina.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs