Mārtiņ.....
Bumam tas grādīzers nerāda īsto temperatūru....ieskaties manā albumā par kūpinātavu.....termometrs man ir identisks kā viņam un ievietojot mucai sānos viņs rāda tikai daļēju iekšējo temperatūru jo daļu nozog mucas bleķis....man ir divi term... durvīs un kad tie rāda 80 grādu tad pa kastes vāku ievietotais termometrs rāda pavisam ko citu 120 grādi.....tāda ir patiesība
VSOP, ka nesamaitā aknas:))
ar 12-14h būs pa maz, 24h:)
VSOP, lēnā garā, ņemot iekšā, gan jau izturēsi.
:))
Sestdien laidīšu uz 50-60 grādiem kamēr apniks, ceru, ka stundas 12-14 izturēšu :)
V.S.O.P.S
auksti kūpināta gaļa ilgāk uzglabājas un ir ņammīgāka!:)))
Es ar nespēju saprast par Buma minētajiem zemajiem grādiem. Kā tur var kas sanākt.
Gaļu kūpinot ar 60-70 grādiem pēc 8 stundām nomērīju gaļas iekšējo T , tikai 50 grādi. Saprotu, ka visu var ēst jēlu, bet gaļu vismaz kūpina 10 stundas un vairāk, bet pa stundu pusotru zemā T .... kamēr neredzēšu kā tas sanāk - neticēšu.
PS šodien iesālīšu vēl cauraudzīti kādus 10 kg, lai sestdien palaistu garo dūmu, uz copi tāpat nebūs kur...
nokūpināju vistas, kas apmēram 4 dienas nostāvēja lietotāja bums piedāvātajā marinādē. rezulāts - lai gan gatavojot marinādi likās daudz par daudz sāls, beigās par sāļu nebija, taču man likās, ka drusku pa skābu, respektīvi, nedaudz par daudz esences, taču citi atzina par labām esot. Par kūpināšanas temperatūru - bums rekomendētajos 70 grādos 1 -1.2 stundās vista būs tikai apsildījusies.. Es kūpināju ~90 grādos 2,5 stundas un tāpat dažām bija sakrans pie kaula. Bet kopumā - marināde tiek atzīta par labu esam! Paldies!
Pāri palikušajā marināde uz pāris dienām ieliku atkausētas skumbrijas un nokūpināju ~75 grādos 1.5 h. Arī baigi ok. Taču vēl gardāka skumbrija ir vienkārši izņemot lielo asaku un sakaisot ar sāli un garšvielām ladusskapī iekšā. uz maizītēm ar sīpolu - ņamma!
Vakar pamēgināju vimbas kūpināt ar alicīti, nu feini, galvenais ka zivij krāsa tāda smuki zeltīta, par garšu nerakstīšu :)
Vieglākais paņēmiens ir izdedzināt!
Jautājums spečukiem :)
dabūju veco mucu(taisīšu bummucu) kur kādreiz bija pārtikas koncentrats, un šim iekšā ir tāda riktīgi cieta krāsa ko ar parasto birsti tik viegli nedabū nost, kā jūs to lietu darījāt? Ar elektrisko urbi+birsti, vai vienkārši no iekšpuses kurināt kamēr viss nokurinās pats???
Ļiverpuļ kādi 400 ke-me no manis :((
Man laulene drīzumā brauc uz Liverpuli ciemos pie draudzenes var tev kādu čūskulēnu piesviest ;DDDDDDD
silti iesaku auksto kūpināšanu kaut gan arī karstās skumbrijas ar sieru ir smeķīgas.
bums, banu Tev!! beidz te ar tiem nēģiem!!! nespēju siekalas rīt!!!
;))
Sveiki, kūpinātāji!
Meklējot info par kūpināšanu uzdūros jūsu sarunām un sapratu, ka te diezgan lieli speciālisti nolasījušies!
Vakar iemarinēju 7 vistiņas pēc bums receptes, vēlāk pastāstīšu, kā sanāca!
Nākamnedēļ ir doma kaut ko iesākt ar saldētām skumbrijām. Pārlasot jūsu sarunas, nekur nemanīju nevienu skumbrijas kūpināšanas metodi. Varbūt tomēr kādam ir kāds padoms, ieteikums?
Nr 1 ja nav iespējas grillēt
1.1kg dzīvu nēģu
2. 5 pipari
3. 2 lauru lapas
4. 1 paciņa želatīna
5. sāls
6. sviests
7. melnā tēja
Pagatavošana: (laiks: 50 minūtes)Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej melno tēju un pielej klāt nēģiem,. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.
Nr-2
uz grila izmantojot steika režģi, ko saspiež kopā, tad ir ērti grozīt un var labi nopasēt brūnumu., sautē nelielā ūdens daudzumā ar garšvielām , tad ņem pa vienam, ar koka dēlīti viegli uzspiež nēģis kļūst plakanāks, sarindo tos pīlē, aplej ar ūdeni kuram piejauktas garšvielas un novāra,atdzesē.Liek vēsumā kur viss sagalē.
Bums es nēģi tik uzgrilēju,uzmet sāli cik katrs grib un loca iekšā,protams bez cepuma var aizrīties:)
Autoklāvi lidz 5 atm un 150° C
Apakšā modelis ar tilpuma indikātoru 65-65 litri
Cena gan ir pabriesmīga
Kaut gan parasti kūpinu nēģi ,kad jau cept vairs nervi netur -sajebala Kūpināšana ir daudz ātrāka un nav tas čakars ar cepšanu vaktēšanu pēc tam gatavošanu /nospiešana u.t.t/