es uz 1 vistu ņemu krūzi 9% etiķa un krūzi ūdens, tas arī sanāk 0.5-0.6l. piemērotā katliņā ieloki to vistu, šķīvīti virsū un akmeni vai litra burku ar ūdeni.
OI!! pats uzzīmēju un darbnīcā uztaisīja man pārvietojamo žāvētavu 50x50x20cm. Skaidu sekcija 8cm, zivju sekcija 12cm augsta. No ņerž izlocīja, sametināja. 40ls. Izskatās baigi ok, brīvdienās iemēģināšu.
Nu partizāni, klusējat....:)
Ok, mēģināšu izkalkulēt cik esences vietā jāliek etiķis, iztikšu ar, mazāk ūdeni un gan jau būs okidoki :)
spura
tā kā esam eiropopā,tad jāievēro šamējo likumi.etiķa esenci jau labu laiku kā netirgo,jo eiropopa noliedza!!!var dažviet iegādāties tikai pablatu!:)
Galvenais ir piemērots trauks.tad ar 0.5 pietiek noteikti zem sloga
Vienai vistai varbūt 0.5L nepietiek(daudz atkarīgs no trauka :)), bet 10 vistām 5L pietiek noteikti! ;)
ir doma pamēģināt nokūpināt pāris vistiņas, bet "bums", vai vienai vistai tiešām pietiek ar 0,5 litru marinādes? tur tak knapi būs ko iemērkt?!
Neesmu rīdzinieks un īsti CT izvietojumu nepārzinu, bet uz brīvdienām doma iepirkt mazliet etiķa esenci, varbūt kāds var padalīties vismaz aptuvenu virzienu kurā pusē iekš CT meklēt, iekšā vai ārā, ar kuru aci babulim jāmiedz gan jau pats sapratīšu :)
Paldies
Par irbuļiem...
Biki uztaisīju no kapara drāts, bet tas mazliet par mīkstu...šķūnī vairāk neko prātīgu neatrodu un viss cits jau sen metāllūžņos..:(
Ko ieteiktu? Moš kādas idejas pasviestu?
Diez vai tagad "mazliet" kaut kur varētu dabūt kādu atspertērauda stieples?
BUMS Tenk jū verī mač....apstiprināji manas aizdomas...princips skaidrs...tas ir laikam drošākais un kurināšanā ekonomiskākais variants...un laikam arī ātrākais :)
Pašam kādreiz Bigauņciemā bija koka namiņs izsists ar skārda loksnēm ko izmantoja bundžu ražošanai...Dzelzs rāmis ar ugoļņikiem..piedzīts pēc izmēra rūpnieciskajiem rāmīšiem no konservu ceha kūpinātavas...liek virsū irbuļus metāla..ja grib žāvēt guļus..liek uz irbuļiem..ja ver virsū lielāka atstarpe starp rāmjiem..kūpināju butes,lučus,reņģes,skumbrijas..sanāca labi...apakšā zem namiņa bedre..kurā kurināju...namiņš nebija līdz pašai zemei...starp bedri un namiņu bija 30 cm šķirba...vispirms iekurina uguni uzkarsē kamēr zive paliek sausa...tad ver ciet un pēc laika dragā virsū skaidas...apjomi gan bija lieli...ja nemaldos 5 kastes luču uz reizi līda iekšā:)
ja sāk funktierēt tad jāpiekrīt bļitkai ļoti līdzīgi bunduļi bija gan medicīnā gan sabiedriskajā ēdināšanā./siltumtrauki kuri uz razdačas stāvēja ar visiem vākiem/:DDDDDDDDDD
Bļitkai
caurumu nav- princips ir kā tai krievu pohodnaja.Tikai mucai sānos jātaisa durtiņas lai ērtāk ievietot pagalītes
no slapjām skaidām esmu atteicies Lietoju vai nu alkšna vai ābeles pagalītes.
Dady
Sienāzim šāda ir no ņeržas ar nopogājamu vāku Liekas ,ka rūpnieciski būvēta Bet neredzu problēmu uzmetināt ja ir vajadzība varu sarunāt materiālu un kas uzmetina -cenu nezinu jo pagaidām nēsu intresējies.
Vienīgais jāskatās cik biezs bleķis ir tiem bunduļiem...jo biezāks jo ilgāk neizdegs:)
Daddy Ja ir pazīšanās dakteru aprindās bija padomju laikos tādi sterilizācijas bunduļi instrumentiem...vāks smuki likās virsū...iemontē apakšā restīti uz kājiņām....paber skaidas zem restes ..saliec zivi uz restes vāku virsū...un kaut vai uz gāzes plīts..lai kūp savā sulā un dūmos:) Ātri un labi....man tāda paša principa tikai oriģinālais no zviedriem....vienīgais trūkums mazs izmērs ...kādi 4-5 asari pannenieki salien:)
bums, pasaki kautko par to portatīvo variantu - (tava šodienas 08:31 bilde) - kur tāda bundža dabūta un kā vāks uzliekās?
BUMS Sveiks...viens jautājums par to kūpināšanu..virsējai mucai kas virs kurtuves ir caurumi apakšā..jeb viņa tikai sakarst un tad saber slapjas skaidas un ābeļu pagales lai gruzd? Tas ir tāds pats princips kā pārgājienu varianta ātrā kūpināšana...man no zviedriem atvesta tāda ko var mājās uz gāzes plīts karsējot pa fikso uzkūpināt:) Sauja skaidu un dragā vaļā virtuvē:)
ļoti labas atspurošanai Stince rauda tiek apstrādātas ar šīm šķērēm.Kad gatavoju raudas šprotēm bez šim nemaz nevar iztikt.Ar apaļo galda nazi norauc zvīņas un visu pārējo izdaru ar šo instrumentu.
Līni vajag sākt ar nazi /muguru /un ribas nobeigt ar šķērēm man ir Fiskara dārznieku šķēres ar tām pārsvarā ķidāju .Griežu uz pusi zandartu galvas /ceptas rīvmaizē ekselentas/Kā ari atspuroju un izgriežu žaunas.Ir lietas kuras ar šķērēm ir darīt vieglāk.
Uhh vīri liels paldies par tik daudz info.
Noteikti paprovēšu līni ar aukstkarsto variantu, bet godīgi sakot arī vakardienas bija super, pie treknumiem un ādas smeķis vilka uz zuša piegaršu...
Šitos dabūju no puiša, kas audzē un pirms andeles patur būrī ar viegli tekošu avota ūdeni, varbūt tāpēc nebija dūņas smacons :)
Kūpināju 2.2 stundas dūmus nežēlojot un temp. turēju 60-65C
A par to muguras griešanu, toč čakars, jo tās ribas tik cietas, vajag riktīgi labu nazi...
zandarti man tik reti gadās, ka visi aiziet sautēti baltvīna mērcē :)) asari, jā, daudzie, bet nelielie jūrnieki - kūpināšana vienīgais veids kā ar viņiem puslīdz godīgi galā tikt :)) a tā pamatā sams, breksis, vimba un bute ir mani kūpinājumi :)