Pamēģinat zandartu un asari /lielu/ smeķis tāds ,ka maz neliksies.kūpinu arī līņus ,bet tikai usmas tad viss ir oki doki Mēģināju Kaņiera -garām.
Par līni tiesa - karsti žāvēts ne visai. Galerts labs sanāk tik liela ķēpa ar asakām. Vislabākais ir žāvēts breksis, tāds sākot no 1.5 kg
spura - vot karsti kūpināt līni nav vērts. 1x ēdu auksti kūpinātu - tā ir štelle, bet jāmāk gan iesālīt, gan nokūpināt. līni vislabāk panēt, tad dabū to biezo kraukšķīgo ādu :))
Mucā kūpinot es zivis NEGRIEŽU kūpinu veselas /izķidātas/Viss sanāk treknāk un garšīgāk.Ja kūpinu kuriņā tad gan lielās zivis griežu pa muguru pušu,Bet arī tikai brekšus virs 1,5 kg.Grieztās pa muguru būs sausākas jo šķidrums iztvaikošanas virsma ir lielāka.
Es zivi pār muguru griezu ar asu, cietu nazi iedurot pie augšējās spuras, no sākuma griež gar mugurkaulu līdz astei, pēc tam uz otru pusi pāri galvai, ja ir piemēram 2 kg breksis tad ar galvas pārgriešanu ir ko pamocīties, principā jā - zivi atver kā grāmatu. Sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu 2:1, vēl zivi iesmērēju ar saspiestu(nevis sagrieztu) ķiploku, uz vimbu 1 daiviņa, uz lielāku breksi 2. Tad spainī iekšā un zem sloga uz 2-3 stundām.
Vispirms gribēju teikt bumam LIELU paldies par sveces neturēšanu zem pūra ;)
Jaunā kūpinātāja jautājums- vakar pirmo reizi paprovēju kūpināt līni galarezultāts protams tika notiesāts ātri...sagatavojot protams idejas smēlos šeit un problēma bija kā to līni atgriezt pa muguru un galvu nost?
Kā jūs griežat pa muguru?
Es pie galvas sāku gar mugurkaulu un sānu ribas ar pušu vai tā? Un tad atveram kā grāmatu izņemam iekšas ar salveti iztīram, tad sālīti + ķiplociņu un viss?
tā tā, man ir tāda kūpināmā kastīte izmērā "neveiksmīgais makšķernieks" - 20x40cm, kur iekšā iet viens apfrizēts breksis...
vajag lielāku, ko izbraukumos ņemt līdz - vai šī ir no ņerž izlietnes taisīta?
Mucas princips tikai portatīvs rezultāts šiks ieteiktu forelistiem kuri brauc foreļot uz vairākām dienām .zivis mājai būs sagatavotas uz ūsiņu un vairs nekad nebūs proplēmu laulenes atļaujas sņemšanai/Zacene tika gatavota pie Sienāža un ar alu nolikta pie vietas.:DDDD
Baltās zivis sālu pirrms kūpināšanas zušus pēc /mērcu sālsūdenī/ zandartus kūpinu izšpricētus/caur žaunām pareizāk sakot rīkli iztīru iekšas /vēderu negriežot/Tad ņemu lielu medic.šprici un sašpricēju zadartam visas vietas ar sāls un garšvielu maisījumu.Lieku kūpin't -iznā trekns un garšīgs.
Bums- varbūt padalīsies ko un kā liec virsū pēc zivs izņemšanas no kūpinātavas? Nu baigi smeķīgi izskatās tev tās zivis!
Tie caurumi domāti ieriem uz kuriem lieku virsū sietus ja zivju daudz jāliek 2 -3 kārtās 'Tā ka dūmam lietoju šķeltas ābeles pagalītes no aizdegšanās nebaidos.Dūms ir labs-smeķigs
Bums- tie caurumi mucai sānos pa perimetru ir vajadzīgi? Dūms neskrien baigi ārā?
Danke schön! Šodien arī sāku būvēt.
pusstundas darbiņš kompānija šo kūpinājumu arī nolikvidēja pusstundā
skurstenī var ielikt šīberi Nākošajai kūpinātavai likšu noteikti.pašlaik top skapis no ņeržas.90° līkums ir iemetināts mucā kurtuves augšpusē.
šāda ir vistu kūpināšanas temperatūra
Pirmā pāreja uz ņeržu
Nekādus tauku uztvērējus nelieku apakšējais siets no ledusskapja plaukta W locījums no rabita sieta /vjadzīgs jo brekšiem sālu vēdera daļu ,bet kūpinot sāļais buljons iziet cauri mugurai/un arī stāvus vairāk vienā reizē var nokūpināt.
Man vajag pa smuko:) Kūpināšanās notiks pie kooperatīva garāžām, kur ugunskuru gluži nekurinās!
principā, jau kūpinātavai "Buma muca" kurtuve un skurstenis nemaz nav vajadzīgi, var vienkārši mucu uzstutēt uz ķieģeļiem, lai apakšā var kurināt uguni. Nu tas pa vienkāršo.
esenci var krievijā nopirkt. :)