atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

edzuss2 16.11.20
Willy - beigu fāzē esi mēģinājis zaļu kadiķi piemest uz uguns? Esmu lasījis un dzirdējis, ka dod labu efektu, bet nēesmu izmēģinājis.
edzuss2 16.11.20
Willy [16.11.20]: Labais!viss tas process,romantika!Tā ir īstā copes garša!;)
Veikalā to nenopirkt!!
Willy 16.11.20
edzuss2 [16.11.20]: Willy [7m]: edzuss2 [11m]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;DRums ir neatņemama sastāvdaļa (reizēm) :))
Tak ārā auksts ir un visu laiku jāvaktē kūpinātava :)
Paldies par grāmatu, jo zinu ko saki.
Labais!viss tas process,romantika!Tā ir īstā copes garša!;)
edzuss2 16.11.20
Willy [16.11.20]: edzuss2 [11m]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;D
Rums ir neatņemama sastāvdaļa (reizēm) :))
Tak ārā auksts ir un visu laiku jāvaktē kūpinātava :)
Paldies par grāmatu, jo zinu ko saki.
Willy 16.11.20
edzuss2 [16.11.20]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;D
edzuss2 16.11.20
Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
skubrags 16.11.20
Zvejnieki zivis kūpinātavā vispirms ar mazu dūmiņu apžāvē.Pārbauda ar rokas virspusi novelkot pār zivīm.Tas ir ilgs proces.Īstu renģi kūpina apm.3h.Mans švāgeris ir ventiņu pr.zvejnieks,no viņa arī mācījos.Reiz pietrūka pacietības un jau no sākuma uzdevu lielāku temp.Rezultātā butes sāka sust un uz drātīm palika tikai galvas.
Labais!:))))
No sērijas "iespējams tikai krievijā"! :)
Davis-Di 16.11.20
Willy 16.11.20
Domaataajs [16.11.20]: Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?

Willy, 16.novembris 2020, 19:12
Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.
Butes pāris reizes esmu kūpinājis,lielas pieredzes nav...
Varbūt tai kūpinātavai kautkas nav ar jumtu...dūmam kautkur ārā jātiek! Varbūt tāpēc zivs vienk.izsūt?
Domaataajs 16.11.20
[quote=635721]

Domaataajs, 16.novembris 2020, 19:35

Pārbaudi temperatūru vai atbilst tam, ko saki.
Domaataajs 16.11.20
[quote=635721]
Domaataajs 16.11.20
Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?

Willy, 16.novembris 2020, 19:12

Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.
Willy 16.11.20
Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?
Willy 16.11.20
raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tādos gādos,tik ilgi???110gr. 6sundās...kautkas neiet kopā!
raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tu to nopietni?! Vistu 100-110 grādos 5-6 stundas?!? Izklausās kosmoss!
Es kūpinu 60-80grādos 3h un vista ir gatava un super sulīga!
raimob 16.11.20
Domaataajs [15.11.20]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.

Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Domaataajs 15.11.20
Uzkarsētā ieliek, apžāvē, piever ciet, uzkarsē zivi un tad lēnām temperatūru laiž uz leju. Pusotra līdz 2 stundas viss process. Nu ja grib ilgāk glabāt, tad ilgāks tas viss.
Nu vēl no žāvētavas, protams, ka atkarīgs.
Domaataajs 15.11.20
Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?

raimob, 15.novembris 2020, 21:47

90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.
7up 15.11.20
raimob [15.11.20]: 40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
A kāpēc 40C es kad kūpināju pavasarī ar vējenēm, 60C un bija perfektas.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs