Vistas Šašliku cepot galvenais ir bieži grozīt, lai aprauj apkārt garoziņu tad iekšā paliks sulīgā marināde.
mjuniors [29.07.20]: Ar tām receptēm ir visādi, vienam garšo otrs špļaudās. Man patīk etiķaina ar labi jūtamu sāli, bet citiem nē. Recepte ~ 3:2:1. Cukurs, sāls, etiķis (9%). Etiķis: viena rieva pudelē. Gaļa 2-3 kg. Bet principā ir pašam jāeksperimentē.Mans pašteizējais variants :
geos [29.07.20]: Redz, dabā izrādās bula laikā stress arī noķer. Nenervozējiet, taču, pilsoņi. Nu, ne jau par man mīļu tēmu - kulināriju! :)Tā vietā, lai analizētu cēloņus/sekas un to iemeslus, kaut kāds āksts vienkārši tupi *irš, nezinādams nedz temperatūras, nedz kūpinātavas uzbūvi. Es esmu juvelietis pēc profesijas, temperatūru precizitāte man ir iedzīta asinīs. Zinu, ka starp 1040° un 1060° grādiem metālu kausēšanā ir grandioza atšķirība! Tāpat kā ar receptēm- mani tracina receptes ar atslēgvārdiem - pieberiet šķipsniņu, ieberiet ēdamkaroti(svara diapazons var atšķirties 2x),pievienojiet sāli, etiķi pēc garšas, utt padomju laiku murgi, jad nebija normālu svaru, un viss tika mērīts "šķipsniņās" vai "pēc garšas". NĒ, normāla recepte skan aptuveni tā- 10 grami sāls , 20 grami ķimenes, 300 grami sīpolu, ķiploku, cukura, utt. Bez pielaidēm. Ar konkrētu marinēšanad laiku! Un ja tad kaut kas nepatīk, tad maini sāli/cukuru/ķiplokus šurp-turp pēc personiskiem ieskatiem.
raihs [29.07.20]: Kengurs24 [11m]: raihs [38m]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas......un 70 min.vista gatava!:DDD krasvčiks!;)
Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21
Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!No sākuma ieber skaidas, tad ieliek speciālu tvertni taukiem. Tad testes ar kūpināmo produktu. Verstehen?
Kengurs24 [29.07.20]: raihs [38m]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...No sākuma ieber skaidas, tad ieliek speciālu tvertni taukiem. Tad testes ar kūpināmo produktu. Verstehen?
Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!
raihs [29.07.20]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!
Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....
Kengurs24 [29.07.20]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....
Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...
daddy_j [29.07.20]: Dažreiz vēl tumšākas...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...
Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...
Pravietis [29.07.20]: Tiem, kas kūpina savām vajadzībām, iesaku taisīt kūpinātavas pašiem, proti tā, lai tās būtu viegli transformējamas. Buržujku(Godmaņa krāsniņu) var pārvietot vajadzīgā attālumā no kūpināšanas kameras, lai var gatavot visus iespējamos kūpinājumus (aukstos, karstos, vidējos). Es to daru, pagarinot, starp kurtuvi un kameru attālumu, ievietojot vajadzīga garuma cauruli. Plusu tādām kupinātavām ir vairāk nekā mīnusu. Azbesta caurules gan nevajadzētu... :).Kaut kā neesam redzējuši ne tavu kūpinātavu, ne tavas kūpinātās zivis, ne arī zivis kā tādas, bet visu tu zini, labprāt iesaki un pamāci!:)
raihs [28.07.20]: urmaas [Vakar]: "Rubeņu" izstrādājumiem sen vairs nav tas smeķis. Ja kādreiz speciāli braucu uz to bodīti, tad tagad pat izstrādājumiem neskatos virsū.Kur diez iemesls?Janķel, tak skaidra bilde, krievi pie vainas. Savus špionus iesūtījuši ražotnē un bojā letiņu zīmola kvalitāti. :DDDDD