atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

dzelziss 15.04.20
Protams, ar visām zvīņām!!!
Rimants54 15.04.20
Sveiki vīri, man tāds, varbūt stulbs jautājums, bet vai jūs zivis kūpinat ar visām zvīņām vai tomēr notīrat? Jautājums tāds jo bez zvīņām kūpinot tāpat tā āda nav ēdama. Kādi plusi un mīnusi?
SoTo 11.04.20
Sveiki. Kādam ir bijusi pieredze ar igauņu ražojumu "Skamet", padalieties ar pieredzi.
https://www.ss.lv/msg/lv/production-work/production-work-orders/food-and-nutrition/smoking-drying/bbmxmg.html
Kengurs24 11.04.20
Zorge07 [11.04.20]: Kengurs24 [5m]: Kengurs24 [12m]: Arkady [49m]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!Šodien ar ābelīti!Saulains laiks ideāls kūpināšanai! :))Pievieno smaržu , lai var sajust. :DDDD
Sajutīsi!ja labi uzvedīsies! ;D
Zorge07 11.04.20
Kengurs24 [11.04.20]: Kengurs24 [12m]: Arkady [49m]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!Šodien ar ābelīti!Saulains laiks ideāls kūpināšanai! :))
Pievieno smaržu , lai var sajust. :DDDD
Kengurs24 11.04.20
Kengurs24 [11.04.20]: Arkady [49m]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!

Šodien ar ābelīti!Saulains laiks ideāls kūpināšanai! :))
Kengurs24 11.04.20
Arkady [11.04.20]: Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.

Droši!;)sveķis neko sliktu nenodarīs!ja arī pilīte kūpiņam uzpilēs,tas būs skaisti!
Arkady 11.04.20
Sveiki vīri, esmu jauns šai kūpināšanas pasaulē, un ir uzradies jautājums! Kūpināšanas kastes/būdas izgatavei drīkst izmantot skujkoku? Nekur netieku skaidrs, vai sveķis var kaut ko ietekmēt.
dzelziss 05.04.20
Ālados līdakas kūpinājām tikai ar kadiķiem, kuru tur ir navalom!!! Sanāca fantastiski garšīgi !!! Sevišķi otrajā dienā, kad dūms bija iesūcies zivs gaļā!!! Kūpinājām 1h 15 min.
zaraza 05.04.20
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.

Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 12:04


lai dabūtu labāko garšas gammu (tā gan katram sava) vajag i alksni i citus kokus, viss ir proporcijās. Mana optimālā recepte ir alksnis (gan sauss, gan zaļš) +ķirsis. Alksis piedod nedaudz to skābumu/rūgtumu, ķirsis to mazliet noslāpē un dod zeltaini brūnu krāsu. Recepti pa g neviens Tev neiedos, viss tas notiek kurinot emīriski intuitīvi...
Ķirsi gan nav viegli dabūt, nopirkt to diez vai var... der jau arī abele, plūme, bumbieris - augļu koki, kam nedaudz ir sveķi, bet neveidojas darva... tik skujukokus un bērzu gan nē... kadiķa skujas gaļai var pašās beigās uzlaist, uztaisa īslaicīgu karstuma šoku un piedod specifisku aromātu
EdgarsB 05.04.20
Zorge07 [04.04.20]: Bebrs [Vakar]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
Neesmu nekāds kulinārijas guru, bet nu dūņainu zivi man grūti norīt :)

Lai nu kā, vimba un asari vakar ar sausu alksni bez mizas un zaļu ābeli ar visu mizu nokūpinājās baigi labi :)
Domaataajs 04.04.20
mizai nav problēmu
Zorge07 04.04.20
Bebrs [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
EdgarsB 04.04.20
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.

Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
Bebrs 04.04.20
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43

Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
EdgarsB 04.04.20
edzuss2 [04.04.20]: EdgarsB [13m]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
Man ir galīgi zaļa. Domāju miksēt sausu alksni ar zaļu ābeli.
edzuss2 04.04.20
EdgarsB [04.04.20]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
EdgarsB 04.04.20
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
J-anchuks 04.04.20
Kaspars33 [04.04.20]: Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
Kas cits. Noteikti nenožāvēji kātrīgi un uzlaidi sulīgu dūmu
Kaspars33 04.04.20
Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs